HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Razgradnja izrabljenih motornih vozil

Uredba o odsluženih vozilih od proizvajalcev motornih vozil in uvoznikov zahteva prevzem vseh prodanih vozil in zagonskih akumulatorjev vozil (ne glede na datum prve registracije vozila) ob koncu njihove življenjske dobe ter njihovo odstranjevanje na do okolja odgovoren način.

Vsi naši dobavitelji akumulatorjev, so registrirani v sklopu pobude za povečanje zbiranja in recikliranja ter preprečevanje odlaganja na smetiščih/sežiganja vseh vrst avtomobilskih akumulatorjev, ki so v Evropi prepovedani od 1. januarja 2010.

 

MREŽA POOBLAŠČENIH ZUNANJIH PARTNERJEV ZA SPREJEM IZRABLJENIH MOTORNIH VOZIL

 

Hyundai Avto Trade d.o.o. Ljubljana, pooblaščeni uvoznik in distributer vozil Hyundai za Slovenijo, vam omogoča, da svoje odsluženo vozilo Hyundai dostavite enemu od pooblaščenih zunanjih partnerjev družbe EKOMOBIL d.o.o., ki jih lahko poiščete s klikom na povezavo: https://eko-mobil.si/zbirna-mesta/.

Po oddaji vozila boste prejeli Potrdilo o razgradnji vozila oz. Potrdilo o uničenju, ki vam bo služilo za odjavo vozila iz prometa.

 

Predpisi o odsluženih vozilih:

 

Izrabljena vozila uvrščamo med nevarne odpadke, zato je potrebno vozilo najkasneje pred potekom 1 leta od odjave vozila predati v razgradnjo in pridobiti potrdilo o razgradnji.
V kolikor lastnik vozila tega ne stori je dolžan plačati dajatev za odjavljeno vozilo.

Zakonska podlaga:
Uredba o izrabljenih vozilih (Ur.l.RS, št. 32/11, 45/11, 26/12, 84/18 – ZIURKOE in 101/20 Zakon o dajatvah na motorna vozila (Ur.l.RS, št. 54/17)

V Sloveniji je sistem razgradnje izrabljenih vozil urejen v okviru skupnega načrta za ravnanje z izrabljenimi vozili, katerega nosilec je družba EKOMOBIL d.o.o., ki je edina v Sloveniji, ki ima vsa pooblastila uvoznika in distributerja HYUNDAI AVTO TRADE d.o.o. Ljubljana, za zbiranje, prevzem, obdelavo in odstranjevanje izrabljenih vozil in njihovih izrabljenih delov na okolju prijazen način (več o tem si lahko preberete na spletni strani: https://www.eko-mobil.si/):

  • Prevzem je brezplačen za zadnjega registriranega lastnika vozila in velja za vsa osebna vozila z do devetimi sedeži in dovoljeno skupno maso do 3,5 tone.
  • Preden pooblaščena družba lastniku izda potrdilo o uničenju mora le-ta predložiti dokaz, da je upravičen do odstranjevanja vozila.
  • Predpisi povezani s postopki o izrabljenih vozilih so na voljo na sledeči povezavi: http://www.eko-mobil.si/zakonodaja


Pogoji vračanja vozila:

 

Vozilo mora biti:

  • dostavljeno v celoti z vsemi bistvenimi sestavnimi deli, vključno z motorjem, menjalnikom, podzvozjem, kolesi in katalizatorjem (če je ta del opreme). Akumulatorji, pri katerih je prišlo do okvare med garancijsko dobo vozila, morajo biti uporabljeni običajni garancijski postopki vračanja, ki jih izvajajo pooblaščeni zastopniki vozil Hyundai.
  • brez dodatni odpadkov (dodatnih pnevmatik, orodja,...).
  • dostavljeno v obrat, ki ga je uvoznik določil za brezplačen prevzem (nevozno vozilo odpelje pooblaščeni partner z vlečno službo).


Pogoji za vračanje avtomobilskih zagonski akumulatorjev:

 

Ko se izteče življenjska doba tovarniško vgrajenega avtomobilskega zagonskega akumulatorja v vašem vozilu, ga lahko ob nakupu ali namestitvi novega vrnete pooblaščenemu zastopniku vozil Hyundai, ali pa ga dostavite eni od navedenih ustanov v katerih poskrbijo za recikliranje:

  • Javni zbirni centri za reciklažo
  • Lokalni sistemi za zbiranje akumulatorjev
  • Pooblaščeni obrati z licenco za predelavo odsluženih vozil
  • Obrati z licenco za recikliranje kovin
 
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve