Hyundai SUV. Št. 1 v kakovosti po mnenju Slovencev!

Brezobrestno financiranje za Tucsona in i30... Preberi več

 
Zapri
 

Zanimivosti

Upajte si biti drugačni.

Včasih so najboljši tisti trenutki, ko lahko izrazite sebe, ko ste točno takšni, kakršni želite biti. In prav to je bistvo nove Kone. Dinamična kombinacija sloga in zmogljivosti z najsodobnejšo tehnologijo - ta kompaktni SUV si zasluži podrobnejši pogled.

Oglejte si svet KONE.

Dizajn

Kombinacija trendovsko zašiljenih linij z elegantnim robom prav z vseh zornih kotov. Drzen prednji in zadnji del v kombinaciji z izrazitimi črnimi obrobami blatnikov poudari široko postavo in krepko obliko SUV.

Dinamika

Kona z 1.6 turbo motorjem in 130 kW vas od 0 do 100 km/h popelje v manj kot 8 sekundah. Skupaj s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in pogonom na vsa štiri kolesa, vam daje moč in strast, da se z lahkoto soočite z mestnimi ulicami in podeželjskimi cestami.

 

Dinamika

Tehnologija

Kona vam zagotavlja brezhibno povezljivost, ki jo pričakujete in inovativne tehnologije, ki olajšajo življenje, kot je projekcijski zaslon. Vrhunski zvočni sistem proizvajalca KRELL z odličnim zvokom poskrbi za glasbeno izkušnjo v slogu.

 

Tehnologija
 

Zunanjost

Slog, ki ga določite sami.
Avto po vaši meri.

Nova Kona je bila zasnovana tako, da pritegne prav vsak pogled in poveča pulz. Njena krepka zunanja podoba, elegantna LED osvetlitev in edinstvene podrobnosti v notranjosti, poudarjajo močen Hyundaijev DNK športnih terencev.

Slog, ki ga določite sami.<br>Avto po vaši meri.

Kaskadna maska

Hyundaijeva kaskadna maska in edinstveni dvojni žarometi poudarijo drzen pogled spredaj.
Kaskadna maska
Žarometi

Žarometi

Edinstven dizajn dvojnih žarometov z LED žarometi in LED dnevnimi lučmi ustvarja nepogrešljivo svetilnost.

Zunanja ogledala

Dvobarvna streha in zunanja ogledala omogočata prilagovitev barvne kombinacije vašemu osebnemu slogu (Phantom Black in Dark Knight).
Zunanja ogledala
Stranske letvice

Stranske letvice

Mat sive okrasne stranske letvice poudarijo eleganco vozila.

Platišča

Za športen in atraktiven videz poskrbijo aluminijasta platišča (na voljo tudi 18-palčna).
Platišča
LED zadnje luči

LED zadnje luči

LED zadnje luči z vgrajenimi smerniki in lučmi za vzvratno vožnjo se elegantno zaključijo na boku vozila.

Zadnji spojler

Eleganten zadnji spojler ima vgrajeno LED zavorno luč.
Zadnji spojler
 

Notranjost

Poskrbite za osebno noto.

Veliko pozornosti je namenjeno detajlom in prav zaradi tega je nova Kona tako posebna. Za izjemno raven udobja poskrbijo kakovostni materiali, ki dajejo celotnemu ambientu pridih čutnosti. Izbirate lahko med štirimi barvnimi kombinacijami notranjosti in tako dodate vozilu svojo osebno noto. Nič več dolgočasnih armaturnih plošč!

Svetlo oranžna

Oranžni poudarki se nahajajo okoli zračnih rež, prestavne ročice, gumba za zagon motorja, oranžni so tudi šivi na sedežih in volanu. Pri vseh barvnih kombinacijah notranjosti je strop vozila črn.
Svetlo oranžna
Živahna limeta

Živahna limeta

Pri tej barvni kombinaciji, so poleg vseh drugih poudarkov (zračne reže, prestavna ročica, gumb za zagon motorja, šivi na sedežih in volanu), v limeta barvi tudi varnosti pasovi, ročke za odpiranje vrat ter dodatki na volanu pa so v sijaj črni barvi.

Vroča rdeča

Tudi pri rdeči barvni kombinacijo so varnostini pasovi rdeče barve, ročke za odpiranje vrat in dodatki na volanu pa v sijaj črni barvi, poleg vseh ostalih barvnih poudarkov (zračne reže, prestavna ročica, gumb za zagon motorja, šivi na sedežih in volanu).
Vroča rdeča
Klasična siva

Klasična siva

Siva je standardna barvna kombinacija. V mat sivi barvi so obrobe okoli zračnih rež, okoli prestavne ročice, gumba za zagon motorja ter šivi na sedežih in volanu.
 

Zmogljivost

Pogon po vaši meri.

Po vašem okusu. Moč, zabava, učinkovitost. Kona ponuja izbiro med dvema zelo učinkovitima turbo bencinskima motorjema. Na vrhu palete je 1.6 litrski T-GDI motor s 130 kW in pogonom na vsa štiri kolesa v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT). DCT menjalnik združuje učinkovitost in ekonomičnost porabe goriva ročnega menjalnika s pričakovanji samodejnega menjalnika.

Na voljo je tudi 1.0 T-GDI motor z 88,3 kW, pogonom na prednji kolesi in 6-stopenjskim menjalnikom, ki je prav tako optimiziram z optimalno porabo goriva. Motorno paleto pa zaokrožuje 1.6 litrski CRDi dizelski motor.

1.0 T-GDI bencinski motor

Za varčnejšo vožnjo je na voljo 1.0- litrski bencinski trivaljnik T-GDI z 88,3 kW (120 KM) in 127 Nm navora. Turbopolnilnik s pomočjo elektro nadzornega omejilnega ventila niža porabo goriva, izboljša odzivnost motorja ob pritisku stopalke za plin ter viša navor pri nižjih vrtljajih. Enota sestavlja GDI-injektor s šestimi odprtinami, ki delujejo pod pritiskom 200 barov, kar je višje od povprečja, zagotavlja pa čistejše izgorevanje, nižjo porabo goriva in manj emisij. Ta motorna opcija je na voljo s pogonom na prednji kolesi in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Max. moč
88 kW pri 6.000 vrtljajih / minuto

Max. navor
172 Nm pri 1.500 – 4.000 vrtljajih / minuto

1.0 T-GDI bencinski motor
1.6 T-GDI bencinski motor

1.6 T-GDI bencinski motor

Za večjo učinkovitost vam Kona ponuja novi 1.6-litrski prisilno polnjeni bencinski štirivaljnik T-GDI, ki so ga razvili Hyundaijevi inženirji. Motor razvije 130 kW (177 KM) in 265 Nm navora, zato se odlično znajde v mestnem okolju, ne boji pa se niti izletov po podeželjskih cestah. Do 100 km / h pospeši v 8 sekundah. Kona ponuja tudi Hyundaijev štirikolesni pogon, ki je posebej prilagojen za manjše terence ter 7-stopenjski robotiziran menjalnik z dvojno sklopko (DCT), ki zagotavlja gladko prestavljanje.

Max. moč
130 kW pri 5.500 vrtljajih / minuto

Max. navor
265 Nm pri 1.500 – 4.000 vrtljajih / minuto

1.6 CRDi dizelski motor

Motorno paleto nove Kone dopolnjuje popolnoma novi in izjemno učinkovit 1.6-litrski dizelski štirivaljnik s prisilnim polnjenjem, ki je na voljo v dveh izvedenkah. V standardni razvije 85 kW (115 KM); za gladko prestavljanje pa skrbi 6-stopenjski ročni menjalnik. V močnejši različici agregat razvije 100 kW (136 KM) in zajetnih 320 Nm navora; v kombinaciji s 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT). Slednji ponuja možnost dvo ali štiri kolesnega pogona.

1.6 CRDi dizelski motor
 • 6-stopenjski ročni menjalnik

  6-stopenjski ročni menjalnik

  6-stopenjski ročni menjalnik je optimiziran za učinkovitejšo porabo goriva in je v kombinaciji z 1.0 T-GDI bencinskim motorjem in pogonom na prednji kolesi.
 • 7-stopenjski robotiziran menjalnik z dvojno sklopko (DCT)

  7-stopenjski robotiziran menjalnik z dvojno sklopko (DCT)

  Konin 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DCT) združuje učinkovitost porabe goriva in užitke v vožnji z ročnim menjalnikom ter priročnost samodejnega menjalnika. Na voljo sta dva načina pogona: Normal in Sport. V športnem načinu se vzorec pretikanja spremeni, saj menjalnik dlje zadrži posamezno prestavo.

Oprijem po vaši meri

Kona ponuja sistem štirikolesnega pogona na zahtevo, kar omogoča optimalno upravljanje in vožnjo v ovinkih. Sistem, ki se vklopi na zahtevo veča oprijem na cestišču, tako na spolzkih kot tudi makedamskih cestah, zagotavlja izjemne vozne lastnosti ter naredi vožnjo varnejšo in veliko bolj zabavno. Z naprednim sistemom Advanced Traction Cornering Control je vozilo še bolj okretno in stabilno.
 

Tehnologija

Tehnologija

Nova KONA ponuja brezhibno povezljivost in inovativno tehnologijo - kot so head-up zaslon, brezžično polnjenje za vaš telefon in visoko nameščen zaslon na dotik za boljšo vidljivost in enostaven dostop do informacij.
 • Projekcijski zaslon (HUD)

  Projekcijski zaslon (HUD)

  Projekcijski zaslon omogoča spremljenje pomembnih informacij, kot so hitrost, navigacijski ukazi in opozorila, naposredno v liniji vašega vidnega polja.
 • 8-palčni zaslon na dotik

  8-palčni zaslon na dotik

  8-palčnim zaslon na dotik združuje navigacijo, multimedijo in napredno povezljivost, obenem pa omogoča vozniku, da ob upravljanju z njim ne odmakne pogleda s cestišča. Sistem vključuje tudi 7-letno brezplačno naročnino na storitev Live services, ki ponuja aktualne informacije o vremenskih razmerah, stanju na cesti, opozorila o hitrosti* ter objektih in ustanovah v neposredni bližini.

   

  Opozorila o hitrosti niso na voljo v vseh državah.
 • Brezžično polnjenje

  Brezžično polnjenje

  Brezžična polnilna blazinica (standard Qi), ki je nameščena v sredinski konzoli, vam omogoča enostavno polnjenje pametnega telefona, ki podpira Qi, brez uporabe kablov.
 • Digitalni merilniki

  Digitalni merilniki

  Optimalno nameščen in enostaven za branje. 4.2-palčni LCD zaslon prikazuje pomembne podatke za voznika, kot so stanje aktivnih varnostnih funkcij, domet in porabo goriva, navigacijska navodila, zunanjo temperaturo …
 

Varnost

Hyundai SmartSense –
najvišja raven aktivne varnosti

Nova Kona se lahko pohvali z naborom sistemov za zagotavljanje aktivne varnosti, združenih pod oznako SmartSense. Slednji ustrezajo najvišjim evropskim standardom na področju varnosti, mednje pa spadajo sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja peščev, sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (serijsko), funkcija High Beam Assist in Static Low Beam Assist za samodejno uravnavanje snopa žarometov, sistem za nadzor voznikove varnosti (serijsko), sistem za nadzor mrtvih kotov in sistem za opozarjanje na prečni promet.
 • Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev (FCA)

  Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev (FCA)

  Gre za napreden varnostni sistem, ki voznika opozori na nevarne situacije, po potrebi pa tudi samodejno zavira. Njegovo delovanje poteka v treh stopnjah. Najprej voznika na nevarnost opozori z napisom na zaslonu in zvočnim signalom, nato pa glede na stopnjo nevarnosti prevzame nadzor nad zavorami in v primeru, da je trčenje neizogibno, tudi poskrbi za maksimalno zavorno moč. Sistem se aktivira, ko vozilo potuje s hitrostjo, višjo od 8 km/h, tipala pa pred njim zaznajo pešca ali drugo vozilo.
 • Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

  Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

  Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA) nadzira položaj vozila in voznika pri hitrostih nad 60 km/h opozarja na nevarne manevre. Preden avtomobil prečka bele, sive ali modre črte na vozišču, sistem z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu opozori voznika na nevarnost, nato pa po potrebi prevzame nadzor nad krmilnim mehanizmom in vozilo usmeri nazaj v varno območje.
 • Sistem za nadzor mrtvih kotov

  Sistem za nadzor mrtvih kotov

  Sistem za nadzor mrtvih kotov deluje s pomočjo radarskega senzorja, ki nadzira mrtve kote vozila in v primeru, da se v njih znajde drugo vozilo, z grafičnim opozorilom v stranskem ogledalu o tem obvesti voznika. Če voznik zatem prižge smernik in nakaže menjavo pasu, se oglasi še zvočno opozorilo. Sistem tako na enak način deluje tudi, ko voznik želi menjati vozni pas.
 • Žarometi v LED tehnologiji

  Žarometi v LED tehnologiji

  Žarometi nove Kone so na voljo z najnaprednejšo LED tehnologijo, ki se poleg izredne moči osvetlitve odlikuje z dolgo življenjsko dobo in veliko manjšo porabo energije v primerjavi s halogenskimi žarometi. V samodejnem načinu delovanja žarometov funkcija High Beam Assist ponoči zaznava vozila na nasprotnem voznem pasu ali neposredno pred voznikom ter samodejno preklaplja med zasenčenim in nezasenčenim snopom žarometov, s čimer preprečuje, da bi ti zaslepili druge udeležence v prometu. Ko sistem ne zazna vozil, samodejno ponovno aktivira nezasenčeni snop žarometov. Funkcija Static Low Beam Assist (LBA-S) glede na hitrost vozila in kot zavoja samodejno prižge dodatne luči in poskrbi za boljšo osvetlitev cestišča.
 • Sistem za opozarjanje na prečni promet (RCCW)

  Sistem za opozarjanje na prečni promet (RCCW)

  Sistem za opozarjanje na prečni promet s pomočjo radarskih senzorjev, vgrajenih na zadku vozila, opozori na približevanje drugega vozila, ko se z vozilom iz ožje in manj pregledne stranske ulice vzvratno vključujemo na glavno cesto. Območje delovanja senzorja sega do kota 180°, sistem pa voznika na nevarnost opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu.
 • Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika (DAW)

  Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika (DAW)

  Sistem je v vozilu standarden ter poveča varnosti in udobje med vožnjo. S spremljanjem in analiziranjem vzorcev voznikove vožnje, sistem prepozna utrujenost voznika in ga na to opozori z vizualnimi in akustičnimi signali.
 

Udobje

Prostornost po vaši meri.

Kona je zasnovana tako, da ustreza vsem, vam in vašemu življenskemu slogu. Ima obilico prostora, tako za potnike kot tudi prtljago, saj je prtljažni prosti z 361 litri med večjimi v razredu. In ne glede na to kam vas vodi pot, vam Kona nudi brezhibno povezljivost, ki jo pričakujete, in inovativne tehnologije, ki olajšajo življenje. Vrhunski zvočni sistem KRELL pa prinaša odlično zvočno zmogljivost.

Vsestranska Kona ponuja obilico prostora za noge, rame in glavo, široka zadnja odprtina in nizek nakladalni rob pa omogočata enostavno in hitro nakladanje. Prtljažni prostor znaša 361 litrov ter se, z zlaganje zadnjih sedežev, z lahkoto poveča na 1.143 litrov.

 

Zabava po vašem okusu

Ostanite povezani med vožnjo po mestu ali preprosto izginite s spleta, zapeljite na brezpotje in navijte glasbo do konca. Vrhunski zvočni sistem KRELL z odličnim zvokom poskrbi za glasbeno izkušnjo v slogu. Obenem vam KONA ne glede na to, kakšne avanture imate najraje, nudi vso potrebno povezljivost in inovativne tehnologije, ki lajšajo življenje. Med slednje spada 8-palčni zaslon na dotik, prek katerega na preprost način dostopate do storitev Apple CarPlayTM in Android AutoTM. Izrazite svojo osebnost.

Apple CarPlay™ je registrirana znamka Apple Inc., Android Auto™ je registrirana znamka Google Inc.


Zabava po vašem okusu
 • Vrhunski zvočni sistem KRELL

  Vrhunski zvočni sistem KRELL

 • 8-palčni zaslon na dotik

  8-palčni zaslon na dotik

Tehnologija motorjev prihodnosti

EURO 6d-Temp je pri Hyundaiju standard. Vsi novi registrirani modeli Hyundai v Evropi že izpolnjujejo standarde emisij EURO 6d-Temp.

EURO 6d-Temp združuje laboratorijski preizkusni cikel WLTP z dodatnimi preizkusi emisij na cesti, znanimi kot dejanske emisije iz vožnje ali RDE.

Tehnologija motorjev prihodnosti
 

Cenik

Hyundai Kona

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik model Kona

 

Akcija

Posebna ponudba za vozila iz zaloge


Ocena strokovne javnosti:


Akcija velja za omejeno količino vozil na zalogi. Akcija velja do 31. decembra 2019 oz. do razprodaje zalog. Za trenutno aktualno stanje vozil in podrobnosti o prodajnih akcijah, se obrnite na enega izmed pooblaščenih trgovcev, ki vam bodo z veseljem predstavili ponudbo.

 
 

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.