HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Značilnosti

Električni streamliner.

Prefinjen in popolnoma samosvoj. IONIQ 6 s svojo edinstveno silhueto zaznamuje novo dobo električne mobilnosti. Njegove aerodinamične linije in notranjost v slogu kokona se zlivata v individualen in fleksibilen prostor, ki na novo definira vozniško izkušnjo.

 

Električni streamliner.

Hitro polnjenje za več prevoženih kilometrov

IONIQ 6 je ustvarjen, da vas popelje dlje, in to s še hitrejšim polnjenjem in v še izjemnejšem slogu. Glede na svoje potrebe in želje lahko izbirate med dvema kapacitetama baterije ter med dvo- in štirikolesnim pogonom. Inovativni 800-voltni baterijski sklop omogoča izjemno hitro polnjenje – za več kilometrov in manj obiskovanja polnilnic.
 • Do 614 km dosega.

  Do 614 km dosega.

  Po zaslugi izjemno nizkega količnika zračnega upora (le 0,21) in naprednega električnega pogonskega sistema lahko IONIQ 6 z enim polnjenjem prevozi kar 614 km.

  *Doseg glede na merilni cikel WLTP. Glede na razmere na cesti, vaš slog vožnje in temperaturo so mogoča rahla odstopanja. Točen doseg je prav tako odvisen od izbranega tipa pnevmatik. Tehnični podatki niso dokončni.

 • Hitro polnjenje.

  Hitro polnjenje.

  Preživite manj časa na polnilni postaji. Inovativni 800-voltni baterijski sistem omogoča enega najhitrejših časov polnjenja na trgu: z le 15-minutnim polnjenjem lahko doseg povečate za kar 351 km!
 • Uživajte v vznemirljivih pospeških.

  Uživajte v vznemirljivih pospeških.

  Ste pripravljeni na neverjetne pospeške? Štirikolesno gnana različica IONIQ 6 z baterijo kapacitete 77,4 kWh se od 0 do 100 km/h požene v le 5,1 sekunde.
Prilagodite vozniško izkušnjo.

Prilagodite vozniško izkušnjo.

Ustvarite vozniško izkušnjo po svoji meri. Priladogite krmilni sistem, moč motorja in občutljivost pedala za pospešek. Pri različicah s štirikolesnim pogonom lahko izbirate tudi med voznimi načini.

 

Prostoren. Privlačen. Prefinjen.

Odkrijte novo dimenzijo prilagodljivosti in udobja. IONIQ 6 s kabino v obliki kokona pričara popolnoma novo vozniško izkušnjo. Hyundaijeva električna platforma je oblikovalcem omogočila, da povečajo prostor za noge in ustvarijo izjemen občutek prostornosti. Za sproščeno atmosfero poskrbi dvobarvna ambientna osvetlitev, ki se odlično ujema z materiali v kabini in se lahko prilagodi vašemu razpoloženju.

 

Prostoren. Privlačen. Prefinjen.
Okolju prijazni materiali.

Okolju prijazni materiali.

Notranjost se ponaša z ekološko obdelanim usnjem, tkanino iz reciklirane plastike, talno oblogo iz recikliranih ribiških mrež ter surovimi materiali, pridobljenimi iz sladkornega trsa.

Prefinjeni streamliner.

Elegantno kupejevsko streho in poteze legendarnih streamlinerjev je navdihnil Hyundaijev koncept Prophecy EV. Naša štirivratna električna limuzina zato prekipeva od dinamičnosti in edinstvenega značaja.

Prefinjeni streamliner.
Eliptični spojler.

Eliptični spojler.

Eliptični spojler je izdelan iz prozornega materiala, podobnega steklu. Tako pridejo ikonični žarometi še bolj do izraza.

Revolucionarna tehnologija za še več varnosti in udobja.

IONIQ 6 uteleša novo dobo mobilnosti. Ponaša se s široko paleto naprednih varnostnih sistemov, praktičnih dodatkov in funkcij povezljivosti. Gre za izjemno pametne tehnologije, ki so hkrati prijetne za uporabo.

Tehnologija za avtonomno vožnjo.

Sistem Highway Driving Assist II IONIQ 6 omogoča avtonomno vožnjo 2. stopnje. To pomeni, da lahko avtomobil sam nadzira hitrost in oddaljenost od drugih vozil ter pomaga pri menjavi pasu.

Tehnologija za avtonomno vožnjo.
Digitalni stranski ogledali.

Digitalni stranski ogledali.

Klasični stranski ogledali lahko opcijsko nadomešča digitalni sistem. Sestavljata ga kameri v vratih, povezani s stranskima zaslonoma. Takšna rešitev ne zagotavlja le boljše vidljivosti, temveč tudi boljše aerodinamične lastnosti.

Sproščujoča prednja sedeža.

Čas je, da se udobno namestite. Prednja sedeža sta nastavljiva v 8 smeri, z le enim klikom pa ju lahko preobrazite v ležišči za počitek na poti.
Sproščujoča prednja sedeža.
Povezava Bluetooth za več naprav.

Povezava Bluetooth za več naprav.


Povežite do dve Bluetooth napravi naenkrat in poskrbite za odlično atmosfero.

 

5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov.

Kot vsak Hyundai je tudi IONIQ 6 izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. In ker vanj verjamemo, smo ga podkrepili s 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov. Tako lahko uživate v stvareh, ki vas veselijo, brez da bi vas pri tem skrbelo za avtomobil. Za nameček nudimo še 8 let oz.160.000 prevoženih kilometrov (kar pride prej) garancije na zmogljivo litij-ionsko baterijo. Privoščite si dodatno mero brezskrbnosti, ki jo omogoča ena od najboljših garancij v segmentu – in to serijsko!

* Hyundai v skladu s pogoji v garancijski dokumentaciji jamči zgolj za vozila Hyundai, ki so bila končnemu kupcu prodana s strani pooblaščenega Hyundaijevega trgovca. Garancija na baterijo traja 8 let oz. 160.000 km. Veljavni so tudi lokalni pogoji poslovanja. Za več informacij kontaktirajte svojega uradnega zastopnika za vozila Hyundai.

 

5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov.
 

Zunanjost

Ioniq 6 exterior hero 2 1

Odkrijte preprostost elegance.

IONIQ 6 s čistimi, zaobljenimi linijami pooseblja elegantni minimalizem. Njegova aerodinamična oblika v sebi skriva čustvenost, ki jo soustvarjajo zaobljene oblike v slogu legendarnih streamlinerjev iz dvajsetih in tridesetih let prejšnjega stoletja. Prav te oblike zdaj na novo živijo v podobi trajnostne mobilnosti.

Eleganca in učinkovitost.

Eleganca in učinkovitost.

Zaobljena prednja žarometa s parametričnimi piksli se odlično ujemata z elegantnimi režami za zrak v prednjem odbijaču in aktivnima zračnima loputama, ki zaokrožata prefinjen prednji del.  

Dovršena aerodinamična silhueta.

IONIQ 6 predstavlja edinstveno interpretacijo streamlinerja, obogateno s čistimi, preprostimi linijami. Njegova aerodinamična silhueta naelektri čute in poskrbi za optimalen doseg.
Dovršena aerodinamična silhueta.
Edinstven zadek.

Edinstven zadek.

Aerodinamična zasnova zadka je v službi estetike in funkcionalnosti. Ker je rahlo zožen, pomaga pritiskati vozilo k tlom in zmanjšuje zračni upor.

Izjemna aerodinamika: manj zračnega upora za več kilometrov

V dobi električnih vozil je zračni upor ključen kriterij izbire. Prav zato so naši inženirji in oblikovalci pri snovanju IONIQ 6 dosegli nov mejnik: izjemno nizek količnik zračnega upora, ki znaša le 0,21. A oblika je le del zgodbe, saj se naš električni izjemnež ponaša še z mnogimi aerodinamičnimi dodatki. Ti vključujejo zadnji spojler, aktivne zračne lopute, zračni zavesi oz. utora za pretok zraka ob kolotekih, obrobe za zmanjševanje razmaka med kolesom in koloteki, aerodinamična usmerjevalnika zraka in deflektorji.

 • Aktivni zračni loputi

  Aktivni zračni loputi

  Aktivni zračni loputi vodita zračni tok skozi prednjo masko. Skupaj z zračnima zavesama in obrobo kolotekov znatno prispevata k odličnim aerodinamičnim lastnostim vozila.
 • Aerodinamične obrobe kolotekov.

  Aerodinamične obrobe kolotekov.

  Obrobe kolotekov temeljijo na tehnologiji pasivnega nadzora zračnega toka (Passive Flow Control), ki dodatno zmanjšuje zračni upor.
 • Superračunalnik za maksimalno aerodinamično učinkovitost.

  Superračunalnik za maksimalno aerodinamično učinkovitost.

  Pri iskanju prave oblike za spojler ter pri razvoju drugih aerodinamičnih rešitev smo si pomagali s t.i. superračunalnikom in analizo računalniške dinamike tekočin (CFD).

Prosojni poudarki.

Prefinjeno eleganco IONIQ 6 poudarjajo prosojni, steklu podobni materiali. Ti krasijo zadnji spojler, digitalni stranski ogledali in strešno anteno v obliki plavuti.

Prosojni poudarki.
Nova značka.

Nova značka.

Da IONIQ 6 še bolj izstopa, smo mu namenili nov Hyundaijev logotip v obliki črke H, ki se nahaja tako na prednjem kot na zadnjem delu.

Skrite kljuke.

Skrite kljuke v vratih prispevajo k izjemni aerodinamiki ter skrbijo za izčiščeno eleganco, ki jo izžareva bok vozila.
Skrite kljuke.
Ekskluzivna aluminijasta platišča.

Ekskluzivna aluminijasta platišča.

Aerodinamično oblikovana aluminijasta platišča izžarevajo edinstven šarm in se čudovito ujemajo z elegantnim profilom vozila. Lahko izbirate med 18- in 20-palčnimi.

Eliptični zadnji spojler.

Eliptični zadnji spojler je izdelan iz prozornega materiala, ki poudarja edinstven svetlobni podpis.
Eliptični zadnji spojler.

Parametrični piksli.

IONIQ 6 se ponaša s kar 700 parametričnimi piksli. Gre za poseben oblikovni element, ki kraljuje na vseh modelih IONIQ. Nahaja se v prednjih in zadnjih LED žarometih, senzorjih, v digitalnih stranskih ogledalih, obrobah zračnikov in na podlagi za polnjenje mobilnih naprav.
Prednji del

Prednji del

Inteligentna prednja žarometa.

Inteligentna prednja žarometa, ki sta opremljena z matričnimi LED žarometi in dnevnimi lučmi s parametričnimi piksli, se samodejno prilagajata stanju na cesti. Tako poskrbita za maksimalno osvetlitev cestišča, brez da bi ovirala druge udeležence v prometu.

Zadnji del

Zadnje LED luči

Prepoznavni parametrični piksli, ki krasijo modele IONIQ, se nahajajo v zadnjih lučeh ter v zavorni luči. Ta je nameščena nekoliko višje, v zadnjem krilcu, s čimer zadku daje poseben svetlobni pečat.

Zadnji del

Barve

Izbirate lahko med sedmimi zunanjimi barvami, med katerimi sta tudi dva mat odtenka. Glede na izbrano barvo so dekorativne obloge bodisi v barvi Medium Silver bodisi v Black Metallic.
Barve
 

Notranjost

Hme ce iviz location yth cam04 2

Prefinjeni streamliner.

Spoznajte silhueto, ki piše novo poglavje električne mobilnosti. Ponosno vam predstavljamo edinstveno električno limuzino, ki z elegantnimi kupejevskimi linijami s pridihom legendarnih streamlinerjev pooseblja čistokrvno dinamiko in učinkovitost. Njene enostavne, a čutne aerodinamične poteze je navdihnil koncept Prophecy EV.

 

Prefinjeni streamliner.
Photo sangyup lee pour crop e2e 1 4x3

''IONIQ 6 predstavlja čuten spoj praktičnosti in estetike.''

- SangYup Lee, izvršni podpredsednik in vodja Hyundaijevega oblikovalskega centra -

Od znotraj navzven. Poudarek na notranjosti za več prostora.

IONIQ 6 je v celoti ustvarjen z mislijo na uporabnika. Njegovo notranjost smo zato razvili vzporedno z zunanjostjo. S tem neobičajnim oblikovalskim pristopom smo poskrbeli za izjemen rezultat: kabino v obliki kokona, ki potnikom nudi obilico svobode in užitka. Kabino smo raztegnili tako proti zadku kot proti prednjemu delu, s čimer sta nastali edinstvena silhueta v slogu streamlinerja in prostorna, zračna notranjost.

 

Notranjost, ki objame.

Notranjost, ki objame.

Kabina v obliki kupole je udobna in praktična hkrati. Predstavlja pravo osebno zatočišče. Njeno zasnovo je navdahnil koncept Prophecy EV. 

Intuitivno upravljanje.

Vsaka podrobnost v notranjosti je zasnovana z mislijo na končnega uporabnika. Ergonomična kontrolna enota je nameščena na sredini kabine, s čimer omogoča intuitivno upravljanje brez motenj med vožnjo.

Intuitivno upravljanje.
Integrirana zaslona.

Integrirana zaslona.

Elegantna modularna armaturna plošča se ponaša z dvema integriranima zaslonoma: 12,3-palčnim zaslonom infozabavnega sistema, ki omogoča upravljanje na dotik, in 12,3-palčnim zaslonom merilnikov.

Prilagodite izgled in vzdušje v kabini.

Ustvarite atmosfero, ki se poda vašemu razpoloženju. Izberite eno od 6 dvobarvnih tem osvetlitve, ki so jih za vašo sprostitev in dobro počutje ustvarili strokovnjaki za barve. Lahko ustvarite tudi popolnoma svojo ambientno osvetlitev, saj IONIQ 6 ponuja možnost izbire med kar 64 barvami. Za še vznemirlivejšo vozniško izkušnjo pa je tu še funkcija Speed Sync Lighting, ki osvetlitev prilagaja glede na hitrost vožnje.

Tema "Čudovit dan".

Razvedrite se z drznimi, živimi barvami.
Tema
Tema

Tema "Umski oddih".

Nežne barve, ki odganjajo stres in skrbi.

Tema "Koncentracija".

Svetle barve, ki skrbijo za koncentracijo.
Tema
Tema

Tema "Zdravilni gozd".

Odkrijte mir in harmonijo, ki ju pričarajo barve.

Tema "Meditacija".

Ustvarite pravo atmosfero: z globokimi barvami za globoke misli.
Tema
Tema

Tema "Trenutek ustvarjalnosti".

Naj vas navdihnejo čutne barve.

Funkcija Speed sync lighting.

Občutite hitrost. Jakost osvetlitve v prednjih vratih se prilagaja glede na hitrost vozila: pri 30 km/h znaša 10 %, pri 100 km/h pa doseže 100 %.
Funkcija Speed sync lighting.
Popoln kraj za krepčilen dremež.

Popoln kraj za krepčilen dremež.

Uživajte v neprekosljivem udobju, ki ga zagotavljata sproščujoča prednja sedeža. Med odmorom za polnjenje ju lahko s pritiskom na gumb spremenite v udobni ležišči.

Pretegnite noge.

Naši oblikovalci in inženirji so združili moči s prav posebnim ciljem: optimizirati prostor v kabini in jo podaljšati tako proti prednjemu kot proti zadnjemu delu. Za popolno udobje med vožnjo ali postanki.
Pretegnite noge.
Dekoracija na armaturni plošči.

Dekoracija na armaturni plošči.

Občutek zračnosti in edinstvenosti še okrepijo dekorativni prosojni poudarki na armaturni plošči.

Žepi v vratih.

Transparenten material žepov v vratih omogoča, da svetloba prosto potuje po kabini in ustvarja edinstvene učinke.
Žepi v vratih.
Osrednja konzola.

Osrednja konzola.

Valoviti vzorec, ki krasi votlo ohišje osrednje konzole, poskrbi za visokotehnološki izgled, hkrati pa omogoča prehod svetlobe, ki še nadgradi ambientno osvetlitev kabine.

Sredinska konzola kot most.

Sredinska konzola v obliki mostu v sebi skriva obilico praktičnega odlagalnega prostora. Njena ravna površina na poti poskrbi za še več praktičnosti, saj se odlično obnese kot podlaga za prenosnik.
Sredinska konzola kot most.
Steklena streha, ki se odpre

Steklena streha, ki se odpre

Spustite v kabino nekaj svežega zraka ali se ozrite po okolici: s stekleno streho, ki jo odprete s pritiskom na gumb, je to mala malica.

Tanka vrata brez gumbov.

Da bi okrepili občutek prostornosti, smo gumbe s prednjih vrat premaknili na sredinsko konzolo. Tako smo ustvarili tanjša vrata, ki ne prepričajo le izgledom, temveč omogočajo tudi več prostora za kolena in s tem več udobja med vožnjo.
Tanka vrata brez gumbov.
Izvlečni sovoznikov predal

Izvlečni sovoznikov predal

Uživajte v preprostem dostopu do svojih stvari. Izvlečni predal na sovoznikovi strani vam omogoča, da povsem preprosto dosežete vse, kar je v njem – tudi predmete čisto zadaj. Poslovite se od neuspešnega brskanja za pisali in papirjem.

Okolju prijazni materiali.

Navdih za notranjost IONIQ 6 smo črpali v naravi in svoji zavezi k trajnostni mobilnosti. V kabini zato ne manjka okolju prijaznih materialov: od recikliranih plastenk in ribiških mrež do naravnih tkanin, ekološko procesiranega usnja z rastlinskimi ekstrakti in barv na rastlinski osnovi.

 

Okolju prijazni materiali.
 

Zmogljivost

Ioniq 6 exterior 1

Nova raven električne zmogljivosti.

Naša električna limuzina v slogu legendarnega streamlinerja z izjemno vozno dinamiko in kar 800-voltno arhitekturo poskrbi za vznemirljivo vozniško izkušnjo. Obenem je osnovana na naši napredni platformi, namenjeni le električnim vozilom, ki predstavlja pravi tehnološki mejnik.

Izberite moč in doseg.

Glede na vaše vozniške potrebe in želje po zmogljivosti lahko svojega IONIQ 6 opremite s standardno baterijo ali baterijo z daljšim dosegom. Obenem sta na voljo tako dvokolesni kot tudi štirikolesni pogon.
Izberite moč in doseg.

Prilagodite zmogljivost s pritiskom na gumb.

Ustvarite vozniško izkušnjo po svoji meri. IONIQ 6 vam omogoča, da številne vozne lastnosti prilagodite trenutni situaciji in svojemu razpoloženju.

Način krmiljenja.

Izbira načina krmiljenja vpliva na silo, ki je potrebna za obračanje koles. V načinu Sport je krmiljenje bolj natančno in odzivnejše kot v načinu Normal.

• Normal
• Sport

Način krmiljenja.
Izhodna moč.

Izhodna moč.

Izhodno moč motorja lahko prilagajate z načini:
• Maximum
• Normal
• Minimum

Odzivnost pedala za pospešek.

Ker električna vozila ob pritisku na stopalko za pospešek takoj zagotovijo celoten razpoložljivi navor, se ponašajo z bliskovitimi pospeški. IONIQ 6 omogoča, da odzivnost stopalke nekoliko znižate in tako poskrbite za bolj umirjeno vožnjo. Izbirate lahko med načini:
• High
• Normal
• Low
Odzivnost pedala za pospešek.
Vozni način.

Vozni način.

Pri različicah s štirikolesnim pogonom (dva motorja) lahko izbirate med:
• AWD (štirikolesni pogon)
• Auto AWD
• 2WD (dvokolesni pogon)

Sistem E-Active Sound Design + BOSE.

Spoznajte nove zvoke električne vožnje. S sistemom e-Active Sound Design bo ta še vznemirljivejša. Gre za sistem, ki je na voljo le v vozilih Hyundai in s pomočjo ozvočenja BOSE proizvaja edinstven zvok za popolno vzdušje. Jakost zvoka se prilagaja različnim spremenljivkam, kot so hitrost, navor in moč pospeška.

Prestavljanje z ročico na volanskem drogu in funkcija i-Pedal.

Ročica za prestavljanje z vrtljivim izbirnikom.

Popoln nadzor na dosegu vaših prstov. Elegantna prestavna ročica je nameščena ob volanu, s čimer omogoča hitro, natančno in intuitivno upravljanje.
Ročica za prestavljanje z vrtljivim izbirnikom.
i-Pedal.

i-Pedal.

Moč regenerativnega zaviranja lahko prilagodite s pomočjo ročic na volanskem obroču. Tako lahko zavirate s pomočjo motorja in hkrati polnite baterijo.
 

Polnjenje

Ioniq 6 exterior 7 1

Manj čakanja. Več fleksibilnosti.

IONIQ 6 se po zaslugi 800-voltne arhitekture ponaša z enim najkrajših časov polnjenja. Obenem mogoča tudi polnjenje z napetostjo 400 voltov oziroma s pomočjo AC vtičnice.

Tehnologija Multi-charging.

Da boste prej našli prosto polnilno postajo in jo tudi prej zapustili! Možnost polnjenja z napetostjo 400 ali 800 voltov vam omogoča uporabo različnih tipov polnilnic.
Tehnologija Multi-charging.
11-kW polnilni sistem.

11-kW polnilni sistem.

Zmogljivi polnilni sistem vam omogoča fleksibilno polnjenje s pomočjo AC priključka, in to kjer koli – na domu, pred trgovino ali na parkirišču.

Izjemno hitro polnjenje.

IONIQ 6 vam omogoča številne načine polnjenja.

Na hitri polnilni postaji že pičlih 15 minut polnjenja zadošča za 351 km dosega, obenem pa ga lahko doma napolnite čez noč ali polnite na domači polnilni postaji. Po zaslugi inovativne 800-voltne arhitekture se ponaša z enim najkrajših časov polnjenja, obenem mogoča tudi polnjenje z napetostjo 400 voltov oziroma preko AC vtičnice.

15 minut polnjenja doda ...

Preverite število dni vožnje med polnjenji za 100 km, 200 km in 351 km.
 • 100 km

  100 km

 • 200 km

  200 km

 • 351 km

  351 km

 

Tehnologija

Hme ce iviz studio yth cam04

Povezan po vaši meri.

S Hyundaijem IONIQ 6 boste povezani točno toliko, kolikor si želite. Njegov izjemen nabor intuitivnih pametnih tehnologij vključuje tudi storitve Bluelink® Connected Car Services, s pomočjo katerih lahko z vozilom upravljate kar na daljavo – in celo glasovno! Navigacijski sistem obenem vključuje tudi brezplačno 3-letno naročnino na storitve LIVE Services.
12,3-palčni zaslon merilnikov

12,3-palčni zaslon merilnikov

Svetel 12,3-palčni zaslon merilnikov ključne informacije, denimo o hitrosti in napolnjenosti baterije, prikaže tam, kjer jih lahko najlažje spremljate: naravnost pred vami.

12,3-palčni zaslon na dotik

12,3-palčni zaslon infozabavnega sistema deluje na dotik in omogoča preprosto upravljanje z multimedijskimi funkcijami ter klimatsko napravo.
12,3-palčni zaslon na dotik
Asistent za načrtovanje poti.

Asistent za načrtovanje poti.

Če vedno poznate pot do najbližje polnilnice, lahko potujete brez skrbi. Le vnesite želeno destinacijo v navigacijski sistem in ta bo samodejno predlagal polnilnice na poti.

*Načrtovalec poti primerja podatke, ki smo jih zbrali iz različnih virov, in vam na njihovi osnovi predstavi najnatanjčnejši načrt poti. Upoštevajte, da je to le predlog, ki morda ne odraža realnega stanja ali razmer na cesti.
Doseg v praksi kroji veliko faktorjev, od napolnjenosti baterije na začetku poti do dodatne opreme, nameščene na vozilo (po registraciji), vremenskih pogojev, vozniškega sloga in obremenitve vozila. Upoštevajte tudi, da ne moremo zagotoviti, da bodo predlagane polnilne postaje ob vašem prihodu tudi na voljo. Vsi garancijski zahtevki, ki presegajo zakonske določitve, so zato izključeni.

Zvočni sistem BOSE.

Potopite se v ekskluzivni svet prvorazrednega zvoka, ki ga proizvaja kar 8 posebej prilagojenih zvočnikov.
Zvočni sistem BOSE.
 • Brezžično polnjenje.

  Brezžično polnjenje.

  Hitro in preprosto: površina za hitro brezžično polnjenje se nahaja v sredinski konzoli. Za dodatno varnost je opremljena s sistemom za hlajenje, ki preprečuje pregrevanje naprav.
 • USB vhodi spredaj in zadaj.

  USB vhodi spredaj in zadaj.

  IONIQ 6 je opremljen z 12 V priključkom in 3 USB vhodi spredaj: dvema tipa C in enim tipa A. Zadaj sta na voljo še dva USB vhoda za polnjenje.
 • Sistem eCall.

  Sistem eCall.

  Samodejno pokliče na pomoč, če zazna, da ste imeli nesrečo ali da so se sprožile zračne blazine. Reševalne službe lahko prikličete tudi z gumbom SOS, in to vseh 365 dni na leto.
Bluetooth za več naprav.

Bluetooth za več naprav.

Z infozabavno enoto lahko s pomočjo sistema Bluetooth povežete kar dve napravi hkrati.

Posodobitve na daljavo (OTA).

IONIQ 6 je prvi Hyundai, ki poleg brezžičnih posodobitev zemljevidov in infozabavnega sistema omogoča tudi posodobitve programske opreme vozila na daljavo (Over The Air). Tako vam za namestitev najnovejših funkcij ni več treba obiskati servisa, temveč je dovolj že preprost pritisk na gumb. Tako bo vaš IONIQ 6 vedno posodobljen, kot bi bil čisto nov: z vsemi najnovejšimi funkcijami in nadgradnjami.
Nadgradnje sistema

Nadgradnje sistema

Nadgradnje delovanja in funkcionalnosti.

Uživajte v dejstvu, da boste vse posodobitve prejeli kar preko spleta (OTA). Tako boste lahko najnovejše funkcionalnosti preizkusili takoj, ko bodo na voljo.

Novi zemljevidi in multimedija

Najnovejše zemljevide in programsko opremo infozabavnega sistema prejmete kar preko spleta. Tako vam ni treba več prenašati in ročno nameščati datotek ali obiskovati servisa.
Novi zemljevidi in multimedija
Bluelink® Connected Car Services.

Bluelink® Connected Car Services.

Sistem Bluelink® prinaša praktično povezljivost in priročne rešitve, s katerimi vam bo na poti še lažje.
 

Varnost

12 ioniq 6 kv interior

Napredni varnostni in asistenčni sistemi.

Uživajte v kombinaciji maksimalne varnosti in praktičnosti, ki jo omogoča izpopolnjen paket varnostnih in asistenčnih sistemov v Hyundaijevi ponudbi. Po zaslugi nabora naprednih asistenčnih rešitev Hyundai Smart Sense je IONIQ 6 opremljen z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami. Da bodo vaše poti minile brez skrbi.

5 zvezdic na testiranju Euro NCAP.

IONIQ 6 si je na testiranju Euro NCAP prislužil najvišjo oceno: vseh pet zvezdic.
5 zvezdic na testiranju Euro NCAP.
Avtonomna vožnja 2. stopnje.

Avtonomna vožnja 2. stopnje.

Sistem Highway Driving Assist II omogoča avtonomno vožnjo druge stopnje, kar pomeni samodejni nadzor hitrosti in razdalje od vozil ter pomoč pri menjavi pasov.
 • Funkcija Safe Exit Assist (SEA).

  Funkcija Safe Exit Assist (SEA).

  Ko ta praktična funkcija zazna, da se vam od zadaj približuje vozilo, začasno aktivira varnostno ključavnico na zadnjih vratih, tako da lahko potniki zadaj izstopijo samo, ko je okolica varna.
 • Več varnosti s kar 7 zračnimi blazinami.

  Več varnosti s kar 7 zračnimi blazinami.

  Brezskrbno vožnjo zagotavlja tudi 7 zračnih blazin, med katerimi je ena v sredinski konzoli in v primeru trčenja preprečuje, da bi se potnika spredaj zadela z glavama.
 • Sistem za nadzor mrtvih kotov (BVM).

  Sistem za nadzor mrtvih kotov (BVM).

  Dogajanje za levim in desnim bokom vozila lahko spremljate kar na zaslonu merilnikov. Pred zavojem ali menjavo pasu le aktivirate smernik in kamera vam že priskrbi sliko okolice.

Sistem za preprečevanje naleta z zaznavanjem peščev in kolesarjev (FCA).

Sistem FCA nadzoruje cestišče z radarjem in kamero. Če zazna nenadno zaviranje vozila pred vami oz. se pred vami znajde pešec ali kolesar, samodejno aktivira zavore.

 

Sistem za preprečevanje naleta z zaznavanjem peščev in kolesarjev (FCA).
Sistem za zaznavanje mrtvih kotov s funkcijo preprečevanja trka (BCA).

Sistem za zaznavanje mrtvih kotov s funkcijo preprečevanja trka (BCA).

Sistem s pomočjo dveh radarskih senzorjev v spodnjem delu prednjega odbijača nadzira promet in vas opozarja na vozila v vašem mrtvem kotu. Če vseeno aktivirate smernik, aktivira tudi zvočno opozorilo in zavore, da prepreči trčenje.

Sistem za preprečevanje naleta ob prečnem prometu od zadaj (RCCA).

Popolna rešitev za več varnosti na parkirišču. Ko se s parkirnega mesta vzvratno vključujete v promet in je vaše vidno polje omejeno, sistem RCCA spremlja okolico. Če se vam od strani približuje vozilo, vas na to opozori z zvočnim in vizualnim signalom, po potrebi pa tudi samodejno zavira. 
Ko se s parkirnega mesta vzvratno vključujete v promet in je vaše vidno polje omejeno, vas sistem RCCA opozori na bližajoča se vozila, po potrebi pa tudi samodejno zavira.
Sistem za preprečevanje naleta ob prečnem prometu od zadaj (RCCA).
Sistem za preprečevanje trka pri vzvratnem parkiranju (PCA).

Sistem za preprečevanje trka pri vzvratnem parkiranju (PCA).

Če sistem PCA s pomočjo vzvratne kamere ali senzorjev zazna oviro, aktivira zvočno opozorilo, po potrebi pa tudi zavore.

Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA).

S pomočjo prednje kamere spremlja črte na vozišču. Če zazna, da vaše vozilo zapušča svoj vozni pas, brez da bi vi aktivirali smernike, vas na to opozori, lahko pa tudi prevzame nadzor nad krmiljenjem in tako pomaga vozilu, da se vrne na svoj vozni pas.
Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA).
Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go (SCC w/ S&G).

Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go (SCC w/ S&G).

Za več varnosti in manj stresa. Sistem samodejno vzdržuje razdaljo med vašim vozilom in vozilom spredaj ter samodejno prilagaja hitrost – tudi v zastojih.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLA).

Ta pripomoček za delno avtonomno vožnjo prepoznava prometne znake in hitrost vozila prilagodi zaznanim omejitvam (ko je aktiviran).
Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLA).
Aktivni radarski sistem za prednastavitev hitrosti s podporo navigacijskega sistema (NSCC).

Aktivni radarski sistem za prednastavitev hitrosti s podporo navigacijskega sistema (NSCC).

S pomočjo naprednega navigacijskega sistema omogoča predvidevanje prihajajočih ovinkov ali ravnin na avtocestah in samodejno prilagaja hitrost za varnejšo vožnjo.

Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika (DAW).

Med vožnjo nadzora stopnjo voznikove zbranosti. Če zazna vzorce, ki kažejo na nezbrano vožnjo, na to opozori in predlaga počitek.1

Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika (DAW).
Pametni sistem za daljinsko parkiranje 2 (RSPA2).

Pametni sistem za daljinsko parkiranje 2 (RSPA2).

IONIQ 6 lahko sam vzvratno zapelje na parkirno mesto in ga zapusti. Vi morate le držati tipko na ključu.
 

Udobje

Ioniq 6 interior 6

Revolucionarna tehnologija.

Elegantna kombinacija izjemne zmogljivosti in najnaprednejših tehnologij. Spoznajte električno limuzino, ki s kar 614 km dosega spreminja pravila igre. Prevozite več, in to v vrhunskem slogu.

Udoben potovalnik z izjemno zmogljivostjo.

IONIQ 6 s kopico naprednih praktičnih rešitev uteleša novo ero električne vožnje. Obenem vam z inovativno tehnologijo dvosmernega polnjenja (V2L) omogoča popolno izkušnjo trajnostne električne mobilnosti. Omogoča, da vaš avto napolni druge električne naprave, denimo električna kolesa in skiroje ali opremo za kampiranje – in to kar na poti!

Polnjenje kar iz avtomobila.

S pomočjo tehnologije dvosmernega polnjenja (V2L) lahko v 230-voltno vtičnico znotraj IONIQ 6 priključite katero koli napravo z močjo do 3,6 kW.
Polnjenje kar iz avtomobila.
Priključite, kjer koli želite.

Priključite, kjer koli želite.

Po zaslugi pretvornika, ki je povezan z dvosmernim zunanjim priključkom za polnjenje, lahko naprave z močjo 3,6 kW polnite tudi, ko je vozilo izključeno.

Inteligentna prednja žarometa.

Združite izjemno raven osvetlitve z brezkompromisno varnostjo. Inteligentna prednja žarometa (IFS) sta opremljena z matrično LED tehnologijo in se samodejno prilagajata situacijam na cesti. Tako vam omogočata maksimalno uporabo nezasenčenega svetlobnega snopa, brez da bi slepila druge udeležence v prometu. Ko namreč pametni sistem pred vami zazna vozilo, delno deaktivira moteči nezasenčeni snop žarometov.
Matrični LED žarometi s sistemom IFS.

Matrični LED žarometi s sistemom IFS.

IONIQ 6 je opremljen z inteligentnima prednjima žarometoma, ki se ponašata z matrično LED tehnologijo. Takšni žarometi se odrežejo bolje kot LED žarometi s tehnologijo MFR, saj omogočajo delni nadzor osvetlitve, s čimer poskrbijo za vidljivost vseh udeležencev v prometu.

LED moduli – matrična LED tehnologija

32 fleksibilnih LED modulov.

Za varno vožnjo v temi sta inteligentna žarometa opremljena z 32 samostojnimi LED segmenti. To omogoča, da v primeru, ko sistem zazna bližajoče se vozilo, deaktivirata del nezasenčenega svetlobnega snopa. Tako zagotavljata optimalno vidljivost, brez da bi zaslepila druge voznike.

LED moduli – matrična LED tehnologija
Spredaj ni vozil.

Spredaj ni vozil.

Ko sistem pred vami ne zazna drugih vozil, matrična LED tehnologija omogoča maksimalno osvetlitev celotnega vidnega polja.

Eno vozilo spredaj.

Ko sistem naravnost pred vami zazna vozilo, deaktivira del snopa, ki je usmerjen naprej, medtem ko območje levo in desno od vozila spredaj še vedno osvetljuje s polno močjo.
Eno vozilo spredaj.
Več vozil spredaj.

Več vozil spredaj.

Če sistem pred vami zazna več vozil, zmanjša osvetlitev pasov, na katerih se ta vozila nahajajo.

Digitalni ogledali

Digitalni stranski ogledali (DSM).

Inovativni digitalni stranski ogledali vam zagotavljata popoln pregled nad obema stranema vozila – tudi v slabših vremenskih razmerah. Takšna rešitev v primerjavi s klasičnimi ogledali zagotavlja širše vidno polje. Dogajanje okrog vozila prikazujeta dva OLED zaslona, ki sta elegantno integrirana v armaturno ploščo.

Digitalni ogledali
Head-up zaslon.

Head-up zaslon.

Napredni head-up zaslon vas varno vodi na sleherni poti, saj poskrbi, da se podatki o vožnji projicirajo neposredno na vetrobransko steklo. Tako jih lahko spremljate, ne da bi umaknili pogled s ceste.

Pomoč pri parkiranju

Asistent za daljinsko parkiranje 2.

Ozka parkirna mesta niso več težava! Pritisnite na gumb na vašem pametnem ključu in IONIQ 6 se bo kar sam parkiral – bočno, diagonalno ali pravokotno. Prav tako zna sam zapeljati naprej ali vzvratno na parkirno mesto. In vse to stori, ko vi stojite zunaj.

Pomoč pri parkiranju
360-stopinjski pogled (SVM).

360-stopinjski pogled (SVM).

Ste naleteli na ozko parkirno hišo ali manjšo avtopralnico? Ni problema! S funkcijo 360-stopinjskega pogleda (SVM) lahko spremljate dogajanje okrog vozila in brez težav opravite z ovirami.

Dvopodročna samodejna klimatska naprava.

Da bodo zadovoljni vsi. Voznik in sovoznik lahko ločeno nastavita želeno temperaturo. Vi zgolj prilagodite nastavitve svojim željam, sistem pa poskrbi, da vam je udobno: preprosto!
Dvopodročna samodejna klimatska naprava.
Prilagodljiva in udobna prednja sedeža.

Prilagodljiva in udobna prednja sedeža.

Naslonite se in se sprostite. Prednja sedeža sta nastavljiva v kar 8 smereh, obenem pa ju je mogoče zgolj s pritiskom na gumb spremeniti v popolnoma ravni ležišči.

Interaktivni volanski obroč z LED osvetlitvijo.

Za popoln nadzor. Interaktivni volanski obroč je opremljen s štirimi parametričnimi piksli v LED izvedbi. Ti vam ob vstopu v vozilo zaželijo dobrodošlico, prikazujejo način vožnje in signalizirajo status delovanja sistemov avtomobila.

 

Interaktivni volanski obroč z LED osvetlitvijo.

 • Dobrodošlica in slovo.

  Dobrodošlica in slovo.

  Ko sedete v avto, vas pozdravi.
 • Glasovno upravljanje.

  Glasovno upravljanje.

  Lučke signalizirajo, da je aktivirana funkcija glasovnega upravljanja.
 • Vozni način/Vzvratne luči/Pripravljenost/Polnjenje.

  Vozni način/Vzvratne luči/Pripravljenost/Polnjenje.

  LED piksli na volanskem obroču imajo še veliko funkcij.

Prefinjena limuzina s pametno izrabo prostora.

IONIQ 6 je štirivratna električna limuzina, ki pa vam omogoča, da vanjo zlahka spravite vso prtljago, pa naj gre za izlet ob koncu tedna ali vznemirljivo potovanje, ki se ga boste še dolgo spominjali.
Sprednji in zadnji prtljažnik.

Sprednji in zadnji prtljažnik.

Na mestu, ki je običajno rezervirano za motor na notranje izgorevanje, smo ustvarili prednji prtljažni prostor, s katerim pridobite dodatnih 45 litrov odlagalnih površin.

 

Prtljažnik zadaj.

Pod pokrovom prtljažnika na zadku se skriva zajetnih 401 litrov prostora za prtljago. Zadnja sedežna klop se zloži v razmerju 60/40, s čimer nastane ravna površina za prevoz daljših predmetov.
Prtljažnik zadaj.
 

Trajnost

11 puttingtrunk low 02 4969

Inovativna uporaba naravi prijaznih materialov.

IONIQ 6 je v veliki meri izdelan iz trajnostnih materialov. Plastične obloge krasi pigmentna barva iz recikliranih pnevmatik, karoserijo pa pigmentna barva iz bambusovega oglja. Notranjost krasijo ekološko obdelano usnje, tkanina iz reciklirane plastike, bio tkanina iz plastike, bio barva, izdelana iz rastlinskih olj, ter talna obloga iz recikliranih ribiških mrež. Inovativna uporaba naravnih materialov je še en prispevek k trajnostnemu proizvodnemu procesu, zaradi česar je IONIQ 6 manj odvisen od izdelkov na osnovi olja.

 

Inovativna uporaba naravi prijaznih materialov.

Trajnostni materiali v IONIQ 6.

 

 

 • Sedeži

  Sedeži

  Ekološko obdelano usnje: barvano je s pomočjo barv na osnovi lanenega olja, ki imajo drastično nižji vpliv na okolje kot klasične barve. Za klasične sedeže iz blaga smo izbrali tkanino iz reciklirane plastike.
 • Talna obloga

  Talna obloga

  Talna obloga in predpražniki: tkanina iz recikliranih ribiških mrež.
 • Strop

  Strop

  Strop: biološki material iz sladkornega trsa je zmešan s poliestrom.
 • Armaturna plošča

  Armaturna plošča

  Bio materiali, pridobljeni iz sladkornega trsa.
 • Vrata

  Vrata

  Bio poliuretanska barva, ki vsebuje sestavine iz rastlinskih olj.
 • Pokrivalo voznikove zračne blazine

  Pokrivalo voznikove zračne blazine

  Bio poliuretanska barva, ki vsebuje sestavine iz rastlinskih olj.
 • Okrasni elementi na odbijačih in boku

  Okrasni elementi na odbijačih in boku

  Pigmentna barva iz recikliranih pnevmatik.

Odpadke iz oceana spreminjamo v tepihe.

Spodbujamo neprofitno organizacijo Healthy Seas, ki iz morja odstranjuje izrabljene ribiške mreže in jih predela v ECONYL®, regenerirano najlonsko prejo, ki se uporablja za tepihe IONIQ 6.
Odpadke iz oceana spreminjamo v tepihe.
Komponente sedežev in obloge na rastlinski osnovi.

Komponente sedežev in obloge na rastlinski osnovi.

Sedeži, tla in strop kabine so odeti v tkanino iz reciklirane plastike ter komponente, izdelane iz sladkornega trsa in koruze. Usnje, v katerega so odeti sedeži, je ekološko obdelano z lanenim oljem.

Bio barva in pigmenti iz bambusovega oglja.

Notranjo stran vrat prekriva bio barva, pridobljena iz rastlinskih olj, notranje obloge reciklirana pigmentna barva iz izrabljenih pnevmatik, karoserijo pa pigmentna barva iz bambusovega oglja.
Bio barva in pigmenti iz bambusovega oglja.
 

Cenik

Hyundai IONIQ 6

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik za model IONIQ 6

Cenik Hyundai eMobilnost

 
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve