HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 
Novo oznacevanje pnevmatik sl
 
 

Novo označevanje pnevmatik

Kakšna je nova evropska zakonodaja in kako vpliva na označevanje pnevmatik?

1. maja 2021 je stopila v veljavo Uredba EU 2020/740 , ki določa označevanje pnevmatik.

Z novim označevanjem pnevmatik bodo potrošniki pridobili ustreznejše in primerljivejše informacije o izkoristku goriva, varnosti in hrupu ter pri nakupu pnevmatik sprejeli stroškovno učinkovite in okolju prijazne odločitve.

 

Evropska Unija želi vzpostaviti energetsko unijo s podnebno politiko, usmerjeno v prihodnost. Tudi izkoristek goriva vozil je bistven element okvira podnebne in energetske politike Unije.

Iz cestnega prometa izhaja približno 20% vseh emisij toplogrednih plinov v Evropski Uniji.

Pnevmatike so zlasti zaradi kotalnega upora odgovorne za 20 do 30% porabe goriva vozil. Zato je lahko izbira pnevmatik z velikim izkoristkom goriva zelo učinkovita, saj prihranki goriva, ki nastanejo zaradi njih več kot izravnajo višjo nakupno ceno.

Za zmanjševanje vpliva, ki ga ima cestni promet na okolje je zato primerno poenotiti označevanje pnevmatik in tako vzpodbudno vplivati na uporabnike in njihovo odločitev o nakupu pnevmatik z večjim izkoristkom goriva.

O EU zakonodaji si lahko več preberete na: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2020/740/oj

 

 
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve