HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai Motor z vozili na gorivne celice opremil taxi floto

  • Hyundai Motor z vozili na gorivne celice opremil taxi floto

    11. december 2015

    Hyundai Motor je dobavil pet vozil ix35 na gorivne celice pariški taksi službi, start-up podjetju Société du Taxi Electrique Parisien, ki ima v svoji floti okolju prijazna vozila. Predaja vozil je sovpadala z odprtjem prve vodikove polnilne postaje in s trajanjem konference o klimatskih spremembah, ki je prav tako potekala v francoskem glavnem mestu. V prihodnjih petih letih se bo omenjena taksi flota povečala na več sto vozil. V 2016 se bo okrepila tudi infrastruktura, da bo zadovoljila vse večje povpraševanje po vodiku.

    Hyundai s ponosom sodeluje pri tem pionirskem projektu, ki pomeni novo trajnostno mobilnost na ulicah Pariza. Poleg "čiste" rešitve za mesto bodo ix35 FCEV zagotavljala tudi praktično, udobno in zanesljivo izbiro za voznike in potnike.

    V primerjavi s taksiji z dizelskim pogonom, z emisijami 135 g/km in 100.000 prevoženimi kilometri letno, bodo ix35 na gorivne celice letno prihranila okoli 70 ton emisij CO2. Edina emisija iz izpušne cevi bo vodna para.

    Vključno z dobavo petih vozil pariški taksi službi je število ix35 na gorivne celice v Evropi preseglo število 250. Hyundai ix35 FCEV je prvo serijsko proizvedeno vozilo na gorivne celice, ki je zapeljalo po evropskih cestah. Od začetka proizvodnje so prevozila več kot 1,2 milijona kilometrov. Do konca 2015 bo ix35 FCEV naprodaj v 13 evropskih državah.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve