Značilnosti

Hitro polnjenje za dolge vožnje.

Naj obisk bencinske črpalke postane preteklost. Novi IONIQ Electric ne proizvaja emisij, hkrati pa s svojim električnim pogonom omogoča vznemirljivo vozniško izkušnjo in kar 311 kilometrov dosega.* Obenem njegova zmogljiva električna baterija ob uporabi hitre (100 kW) polnilnice potrebuje manj kot uro, da se napolni do 80 odstotkov. Prihodnost pripada elektriki.

*Doseg je bil izmerjen v skladu s ciklom WLTP in lahko varira glede na vozne razmere, vaš slog vožnje in spremembe temperature.


Hitro polnjenje za dolge vožnje.

Prvi vtis, ki naelektri.

IONIQ-ove prečiščene poteze, ki se zlivajo v elegantno aerodinamično silhueto, sedaj krasijo novi oblikovni poudarki. Močna LED prednja žarometa se prefinjeno stikata z moderno zaprto masko, ki ponosno naznanja, da pod pokrovom motorja bije električno srce.
Prvi vtis, ki naelektri.
10,25-palčni zaslon na dotik.

10,25-palčni zaslon na dotik.

Novi infozabavni sistem z 10,25-palčnim zaslonom na dotik predstavlja srce popolnoma prenovljene kabine. Zaslon sistema omogoča deljen prikaž informacij, s katerim je dostop do vseh informacij, ki jih ponujajo Hyundaijeve storitve LIVE, še preprostejši. S 5-letno brezplačno naročnino na to storitev boste vedno brez težav našli pot do najbližje bencinske postaje, preverili vreme in zanimivosti v okolici ter brez stresa poiskali prosto parkirno mesto. Obenem boste vedno vedeli, kje je najbližji Hyundaijev salon in – kjer je to zakonsko omejeno – kje so točke nadzora hitrosti.
 

Zunanjost

Parallax1

Popoln spoj vrhunskega dizajna in najučinkovitejših tehnologij.

Uglajena podoba novega IONIQ-a je tudi rezultat prizadevanj za kar največjo raven varčnosti. Koeficient upora, ki znaša le 0,24, namreč dokazuje, da gre za eno najbolj aerodinamičnih vozil na trgu. A elegantno silhueto, ki poskrbi za dinamičen vtis, na vsakem koraku dopolnjuje tudi vrhunska tehnologija. Krona slednje je kombinacija lahkega aluminija ter naprednega jekla visoke trdnosti, ki poskrbi, da gresta energijska učinkovitost in vrhunska varnost pri IONIQ-u vselej z roko v roki.

 

Popoln spoj vrhunskega dizajna in najučinkovitejših tehnologij.

Zaprta prednja maska

Zaprta prednja maska novega IONIQ-a Electric ponosno naznanja, da pod njegovim pokrovom motorja bije električno srce. Obenem se tik za masko nahajajo aktivne lamele, ki se samodejno odpirajo in zapirajo ter tako v vsakem trenutku zagotovijo najboljše aerodinamične lastnosti.
Zaprta prednja maska
Ugasni luči
 

Prednja žarometa v polni LED izvedbi

Izboljšana prednja žarometa odlično združujeta vrhunski slog in odlično vidljivost. Tako uspešno privlačita poglede, obenem pa zagotavljata vrhunsko varnost.

Dnevne LED luči (DRL)

Po zaslugi novih LED žarometov in LED dnevnih luči se novi IONIQ pečat pusti tudi z vpadljivim novim svetlobnim podpisom. Dnevne luči se nahajajo tik ob stilskih zračnih zavesah v antracitno sivi, ki poskrbita za boljši pretok zraka in s tem za še boljše aerodinamične lastnosti.
Ugasni luči
 
16-palčna platišča

16-palčna platišča

Trendovska aluminijasta platišča na IONIQ-u Electric so bila posebej zasnovana, da prispevajo k še boljšemu pretoku zraka čez površino vozila. Tako predstavljajo še enega v vrsti številnih elementov, ki zaokrožajo aerodinamičen dizajn vozila in omogočajo izjemen doseg ter vrhunsko raven varčnosti.

Bočna linija

Elegantno bočno linijo sedaj krasi siv vložek, ki poudarja dinamičen duh vozila, obenem pa vrhunsko dopolni njegovo prefinjeno kupejevsko silhueto.

Bočna linija
Sončna streha

Sončna streha

Spustite sončne žarke v kabino in pustite, da vam veter skuštra lase. IONIQ Electric je na voljo s sončno streho, ki jo je moč nagniti in pomakniti nazaj, da je odprtina za svež zrak kar največja.

Pametni ključ

Nič več brskanja po torbah ali žepih, ko je treba na pot. Ko se pametni ključ nahaja v vašem žepu, torbi ali nahrbtniku, se vrata samodejno odklenejo. Ko sedete v vozilo, pa prav tako zgolj pritisnete na gumb in zaženete motor.
Pametni ključ
Ugasni luči
 

Zadnja žarometa v LED izvedbi

Tudi zadek se ponaša s popolnoma novim podpisom, za katerega skrbita preoblikovana zadnja LED žarometa. Njuna grafika poskrbi, da tako podnevi kot ponoči odražata edinstven, dinamičen slog.

Zadnji odbijač

Tudi zadnji odbijač je bil deležen pomladitve, saj ga po novem odlikujeta vložek v antracitno sivi barvi in siva obroba na spodnjem delu.
Zadnji odbijač
 

Notranjost

Parallax2

Prostorna in elegantna notranjost.

Na novo zasnovana kabina IONIQ-a Electric navdušuje s prečiščenim in ergonomsko izpiljenim dizajnom, ki ga zaznamuje kopica novosti. Pričarala vam bo nepremagljivo udobje petvratne limuzine, ki ga krona vrhunska raven povezljivosti. Notranjost je obenem izdelana iz okolju prijazne plastike in številnih naravnih materialov, kot sta sladkorni trs in vulkanski kamen.

Izberite svoje najljubše odtenke.

 • Fossil Grey

  Fossil Grey

  Notranjost v barvni kombinaciji Fossil Grey omogoča izbiro oblazinjenja v blagu ali naravnem usnju s stilskim vzorcem.
 • Shale Grey

  Shale Grey

  Dvobarvna opcija Shale Grey je na voljo v kombinaciji s sedeži v naravnem usnju.
 • Red Umber

  Red Umber

  Notranjost Red Umber je na voljo s sedeži v naravnem usnju.

Armaturna plošča

Armaturno ploščo krasijo popolnoma nove oblike, po zaslugi temne kromirane letvice, ki se razteza po vsej širini kabine, pa poskrbi tudi za občutek prostornosti. Prosto stoječo nadzorno ploščo obdajajo površine iz izjemno kakovostnega umetnega usnja, ki le še okrepijo vtis čistokrvne elegance. Slednjega odlično zaokroži modra ambientalna osvetlitev, ki krasi tipke in zaslon instrumentne plošče.
Armaturna plošča
Ogrevan volanski obroč

Ogrevan volanski obroč

Naj vas v mrzlih zimskih dneh nikar ne zebe v roke. Ogrevan volanski obroč, ki je na dnu športno prirezan in ga krasijo sivi vložki, se ponaša tudi z ergonomsko nameščenimi tipkami, ki vam med vožnjo omogočajo varno upravljanje z najpomembnejšimi sistemi vozila.

10,25-palčni zaslon na dotik

Novi infozabavni sistem z 10,25-palčnim zaslonom na dotik predstavlja srce popolnoma prenovljene kabine. Zaslon sistema omogoča deljen prikaž informacij, s katerim je dostop do vseh informacij, ki jih ponujajo Hyundaijeve storitve LIVE, še preprostejši. S 5-letni brezplačno naročnino na to storitev boste vedno brez težav našli pot do najbližje bencinske postaje, preverili vreme in zanimivosti v okolici ter brez stresa poiskali prosto parkirno mesto. Obenem boste vedno vedeli, kje je najbližji Hyundaijev salon in – kjer je to zakonsko omejeno – kje so točke nadzora hitrosti. Sistem podpira tudi storitvi Apple CarPlay™ in Android Auto™, tako da lahko prek velikega osrednjega zaslona brez težav opravljate klice in dostopate do glasbe ter aplikacij na vašem pametnem telefonu.

Registrirana blagovna znamka Apple CarPlay™
Registrirana blagovna znamka Android Auto™
10,25-palčni zaslon na dotik
Stanje napolnjenosti baterije

Stanje napolnjenosti baterije

Potreben je le še bežen pogled in že imate vse informacije. Podatki o dosegu in stanju napolnjenosti baterije so namreč prikazani na izjemnem 10,25-palčnem zaslonu na dotik. Ko se vozilo polni, sistem prav tako prikaže preostali čas polnjenja.

Napredno upravljanje s klimatsko napravo

Osrednja nadzorna plošča ni le popolnoma preoblikovana, temveč je bila deležna tudi obsežne tehnološke posodobitve. Klimatska naprava s pametnimi stikali na dotik odlično poudari njen elegantno prečiščen slog.
Napredno upravljanje s klimatsko napravo
Zvočni sistem Infinity

Zvočni sistem Infinity

Doživite svojo najljubšo glasbo na nepozaben način. Izjemno kakovostni zvočni sistem Infinity najnaprednejšo zvočno tehnologijo spaja z moderno obliko, s čimer še tako vsakdanjo vožnjo povzdigne v neverjetno doživetje.

Digitalna instrumentna plošča

Popolnoma nova digitalna instrumentna plošča s 7-palčnim LCD zaslonom ponuja dva načina osvetlitve. Njen slog in barva se namreč prilagajata izbranemu načinu vožnje. Na voljo so namreč načini COMFORT, ki ponuja kar najboljši kompromis med zmogljivostjo in varčnostjo, ECO, ki zagotavlja kar največjo varčnost, ter SPORT, ki z dodatnimi 30 Nm navora poskrbi za skupno 295 Nm vrtilnega momenta in s tem bliskovite pospeške. Velik barvni zaslon obenem ponuja množico uporabnih informacij, med katere poleg rikaza hitrosti spadajo tudi podatki o napolnjenosti baterije in delovanju pogonskega sklopa.
Digitalna instrumentna plošča
Sedeži

Sedeži

Prednja sedeža v IONIQ-u Electric sta lahko odeta tako v blago kot tudi v usnje. Z 8-smerno električno nastavljivostjo ter dvosmerno nastavljivo bočno oporo pričarata edinstveno razkošje, ki ga lahko kronate z opcijsko funkcijo ogrevanja in hlajenja. Zadnja klop se serijsko zlaga v razmerju 60:40, opcijsko pa ponuja tudi ogrevanje. Prav tako je opcijsko na voljo spominska funkcija sedežev, ki si lahko poleg vašega, zapomne še najljubši položaj drugega voznika. Da prikličete svoje najljubše nastavitve, tako zadošča že pritisk na gumb.
 

Zmogljivost

Parallax4

Da vam nikoli več ne bo treba na bencinski postajo.

Po zaslugi nadgrajenega električnega pogonskega sklopa in zmogljivejše baterije lahko z novim IONIQOM Electric prevozite kar 331 kilometrov, pri tem pa ne ustvarite nikakršnih emisij*. Navorsko bogati motor moči 100 kW sedaj napaja izboljšana litij-ionska polimerna baterija z zmogljivostjo kar 38.3 kWh. S pomočjo nadgrajene polnilne enote, katere moč sedaj znaša 7,2 kW, boste ob uporabi hitre polnilnice potrebovali zgolj približno 54 minut, da baterijo napolnite do 80%.

*Doseg je bil izmerjen v skladu s ciklom WLTP in lahko varira glede na vozne razmere, vaš slog vožnje in spremembe temperature.

Litij-ionska polimerna baterija

Izboljšana baterija z zmogljivostjo 38,3 kWh se ponaša s hitrim polnjenjem in izjemno varčnostjo, tako da ob impresivnem dosegu omogoča tudi hitrejšo regeneracijo zavorne energije.
Litij-ionska polimerna baterija
Električni motor

Električni motor

Izjemno zmogljivi električni motor z močjo 100 kW razvije do 295 Nm navora in tako posebej ob speljevanju ali pri nizkih hitrostih zagotovi bliskovite pospeške.

Sistem za ogrevanje baterije

Integrirani sistem za ogrevanje baterije poskrbi, da je zmogljiva baterija vedno optimalno ogreta, tako da doseg in zmogljivost vozila tudi v hladnem vremenu nista omejena.
Sistem za ogrevanje baterije

Izbira med tremi načini vožnje.

IONIQ Electric omogoča izbiro kar treh različnih voznih načinov, med katerimi je moč preklapljati s preprostim pritiskom na gumb. Način COMFORT ponuja najboljši kompromis med zmogljivostjo, v načinu ECO je vse podrejeno varčnosti, način SPORT pa poskrbi za dodatnih 30 Nm navora, ki vam zagotovi 295 Nm skupnega navora, s tem pa bliskovite pospeške. Glede na izbiro voznega načina se spreminjajo tudi slog prikaza in barve na zaslonu instrumentne plošče.

 

Izbira med tremi načini vožnje.

Pametni sistem za regeneracijo zavorne energije

Po zaslugi najnaprednejših tehnologij za inteligentno vožnjo lahko novi IONIQ Electric zavira tudi z električnim motorjem, pri tem pa zbira električno energijo in polni baterijo. To izjemno rešitev dopolnjuje tudi pametni sistem za regeneracijo zavorne energije, ki s pomočjo prednjega radarskega senzorja nadzoruje dogajanje pred vozilom in glede na situacijo samodejno uravnava jakost regenerativnega zaviranja.
Pametni sistem za regeneracijo zavorne energije
Obvolanski ročici in regenerativno zaviranje

Obvolanski ročici in regenerativno zaviranje

S pomočjo regenerativnega zaviranja, katerega moč prilagodite z obvolanskima ročicama, lahko povsem preprosto vzdržujete raven napolnjenosti baterije ali celo povečate svoj doseg. Na voljo so štiri ravni regenerativnega zaviranja, ki se razlikujejo po zavorni moči ter količini zbrane energije. Če potegnete za levo ročico in jo zadržite, boste izbrali kar največjo jakost regenerativnega zaviranja. V tem načinu lahko vozilo v nekaterih situacijah celo zaustavite brez pedalke za zavoro. Obenem boste tako ustvarili tudi največ električne energije.

Pretikanje s pritiskom na gumb

V novem IONIQU Electric med načini Drive, Neutral, Reverse in Park preklapljate kar s pomočjo gumbov, ki so prikladno nameščeni v osrednji konzoli. Tik ob njih se nahaja tudi gumb električne parkirne zavore. Takšna razporeditev sprosti prostor med prednjima sedežema, kjer se sedaj nahajajo kar dve držali za pijačo ter sistem za brezžično polnjenje mobilnih naprav.
Pretikanje s pritiskom na gumb
 

Tehnologija

Parallax3

Brez težav do polnilnice ali prostega parkirišča!

Novi IONIQ Electric je opremljen s tehnologijami, ob katerih lahko med vožnjo pozabite na stres, na cilj pa prispete prej. Infozabavni sistem z 10,25-palčnim zaslonom na dotik namreč vključuje tudi brezplačno 5-letno naročnino na Hyundaijeve storitve LIVE. Z njihovo pomočjo boste vedno vedeli, kje se nahaja najbližja polnilna postaja, kakšne so vremenske in prometne razmere na vaši destinaciji, kaj si na poti ogledati in kje parkirati. Prav tako boste brez težav našli najbližji Hyundaijev salon in – kjer to omogoča zakon – kje so točke nadzora hitrosti.

Preprosto do najbližje polnilnice!

Zakaj bi si belili glavo zaradi prazne baterije? Novi IONIQ Electric za vas poišče najbližje polnilnice in vam poleg njihovih lokacij zaupa tudi, kakšne tipe polnjenja omogočajo.
Preprosto do najbližje polnilnice!
Parkiranje na ulici ali na parkiriščih

Parkiranje na ulici ali na parkiriščih

Da boste prosto prakirno mesto našli hitro in popolnoma brez stresa. Funkcija za iskanje parkirnih mest za vas razišče možnosti parkiranja v garažnih hišah, na parkiriščih ali drugih za to namenjenih površinah. Ponuja vam pregled nad trenutno prostimi mesti, njihovimi lokacijami, cenami parkiranja, delovnih časih, omejitvah glede velikosti vozil itd.

Prodajno-servisni centri Hyundai

S to funkcijo vas od informacij o Hyundaijevih centrih v vaši bližini loči le nekaj pritiskov na zaslon. To vam lahko pride še kako prav, ko se nahajate daleč od doma in potrebujete pomoč.
Prodajno-servisni centri Hyundai
Podatki o nadzoru hitrosti*

Podatki o nadzoru hitrosti*

Sistem za opozarjanje na nadzor hitrosti za vas opreza za stacionarnimi in mobilnimi radarji, tako da se vi lahko osredotočite zgolj na cesto.

* Kjer je to zakonsko omogočeno

Podatki o razmerah v prometu

Zaradi naraščajočega števila vozil so prometni zastoji vse pogostejši. Hyundai vam zato omogoča, da se vedno in povsod seznanite z razmerami v prometu, poleg tega pa vam na podlagi trenutnih informacij pomaga najti nahitrejšo pot do izbranega cilja in natančno predvidi čas vašega prihoda.
Podatki o razmerah v prometu
Iskanje točk v okolici

Iskanje točk v okolici

S storitvijo Live POI je iskanje naslovov ali določenih točk v okolici popolnoma preprosto. Po zaslugi funkcije iskanja, ki omogoča prost vnos besedila, boste vedno našli svoj pravi cilj.

Vreme

Preden se odpravite na daljše potovanje z avtomobilom, se je pametno pozanimati, kakšno vreme boste imeli na poti. S pomočjo funkcije obveščanja o vremenu boste vedno vedeli, kakšno je vreme v vaši okolici, v kraju, kamor ste namenjeni, ali pa v vašem najljubšem mestu.
Vreme
 

Polnjenje

Parallax5

Hitro in prilagodljivo – ko je polnjenje baterije v užitek.

Ni pomembno, ali ste doma ali ste že odrinili na pot - polnjenje baterije v novem IONIQU Electric je vselej preprosto opravilo. Ker omogoča uporabo različnih kablov in priključkov, ga lahko brez težav napolnite v domači garaži ali na več vrstah polnilnih postaj. Tako lahko vedno izberete tip polnjenja, ki je trenutno na voljo.

Hitro polnjenje

Morate na poti na hitro napolniti baterijo? Ni problema! S pomočjo registra polnilnic, ki je del Hyundaijevih storitev LIVE boste takoj našli najbližjo polnilno postajo. Za kar najhitrejše polnjenje lahko svojega IONIQA Electric priključite tudi na hitro polnilnico.

Čas polnjenja na postaji moči @100kW : 54 minut (80% napolnjenost baterije).
Čas polnjenja na postaji moči @50kW (80%SOC): 57 minut*
*Podatki se lahko spreminjajo glede na regijo.

Hitro polnjenje
Normalno polnjenje

Normalno polnjenje

Novega električnega IONIQ-a lahko polnete s pomočjo domače ali javne polnilne postaje, pri tem pa s pomočjo prilagodljivega sistema za upravljanje z baterijo čas polnjenja povsem prilagodite svojemu proračunu. Serijsko je vozilu priložen polnilni kabel za polnjenje na domači vtičnici. Glede na ponudnika storitev so javno dostopne polnilne postaje opremljene z različnimi priključki, v veljavo pa vse bolj stopajo tudi domače polnilnice, ki omogočajo mnogo hitrejše polnjenje kot klasične gospodinjske vtičnice.

Čas polnjenja @ 7,2kW: 6h 5min * Vozilo lahko s pomočjo kabla s kontrolnim modulom (ICCB) polnite tudi prek domače vtičnice, pri čemer boste baterijo napolnili v 35h 30min*. IONIQ Electric je opremljen s polnilcem moči 7,2 kW, ki ki izmenični tok za potrebe polnjenja baterije v vozilu pretvarja v enosmernega.
*Podatki se lahko spreminjajo glede na regijo.

Prilagodljivo polnjenje

Naj bo tako, kot ustreza vam. Za popoln nadzor nad polnjenjem vašega IONIQA je tu sistem za upravljanje z baterijo. Z njegovo pomočjo lahko prilagodite čas polnjenja, da ta popolnoma ustreza vašemu urniku in finančnim zmožnostim. Le nekajkrat tapnete na zaslon in že lahko prihranite denar. Obenem je na voljo tudi funkcija nastavitve časa polnjenja, tako da se vozilo samodejno prične in preneha polniti ob vnaprej nastavljenih terminih. Tako lahko izkoristite čas nižjih električnih tarif za ugodno polnjenje, zjutraj pa vedno sedete v vozilo z napolnjeno baterijo.
Prilagodljivo polnjenje
 

Varnost

Parallax6

Hyundai SmartSense.

Hyundai SmartSense, nabor najsodobnejših sistemov za pomoč vozniku, novemu IONIQU Electric prinaša osvežen paket naprednih varnostnih tehnologij, vam pa tako zagotavlja še višjo raven varnosti in brezskrbno vožnjo.
Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go

Pametni sistem za prednastavitev hitrosti s funkcijo Stop & Go

Ta sistem skrbi za varnost, obenem pa zmanjšuje stres med vožnjo, saj samodejno vzdržuje hitrost in razdaljo do vozila pred vami, obenem pa glede na razmere v prometu tudi samodejno zavira ali pospešuje do izbrane hitrosti. V primeru zastoja po zaustavitvi vozila zgolj rahlo pritisnete stopalko za plin ali pritisnete gumb na volanskem obroču, da znova zaženete motor, sistem pa nadaljuje z delovanjem. Sistem za opozarjanje na speljevanje vozila spredaj obenem opozori voznika, da se vozilo pred njim po postanku zopet premika.

Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev (FCA)

Sistem FCA je napredni varnostni sistem, ki voznika opozarja na nevarne situacije, v nujnih primerih pa samodejno zavira. S pomočjo kamere in radarskega senzorja na prednjem delu vozila nadzira promet pred voznikom, njegovo delovanje pa poteka v treh fazah. Sprva voznika na nevarnost opozori z obvestilom na zaslonu ter zvočnim signalom, nato pa prevzame nadzor nad zavorami ter v nujnih primerih uporabi maksimalno zavorno silo, da prepreči nesrečo. Sistem se aktivira pri hitrostih nad 8 km/h, zaznava pa tako druga vozila kot tudi pešce in kolesarje.
Sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev in kolesarjev (FCA)
Aktivni sistem za nadzor mrtvih kotov (BCW) s sistemom za pomoč pri menjavi voznega pasu

Aktivni sistem za nadzor mrtvih kotov (BCW) s sistemom za pomoč pri menjavi voznega pasu

Tudi sistem BCW deluje s pomočjo senzorjev, ki nadzorujejo območje neposredno za vozilom. Če zaznajo bližajoče se vozilo, sistem voznika s pomočjo indikatorjev v zunanjih ogledalih in na instrumentni plošči opozori na potencialno nevarnost. Če slednji kljub opozorilu vključi smernik, pa se oglasi tudi zvočni signal.

Sistem za opozarjanje na prečni promet (RCCW)

S pomočjo radarja na zadku sistem RCCW zmanjšuje tveganje za trk s približajočimi se vozili v trenutku, ko se voznik iz ozke in nepregledne ulice vzvratno vključuje v promet. Radar namreč pokriva območje pod kotom 180 stopinj, voznika pa ob vzvratnem pomikanju grafično in zvočno opozori na nevarnost.
Sistem za opozarjanje na prečni promet (RCCW)
Sistem za aktivno ohranjanje voznega pasu (LFA)

Sistem za aktivno ohranjanje voznega pasu (LFA)

Novi IONIQ Electric je opremljen s sistemom LFA. Ko je ta aktiviran, skrbi, da vozilo ostaja varno na sredini svojega voznega pasu, deluje pa pri hitrostih od 0 do 150 kilometrov na uro.

Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Sistem LKAs pomočjo kamere prepoznava oznake na cestišču. Če zazna nenadno zamenjavo voznega pasu, voznika na slednje opozori, po potrebi pa prevzame nadzor nad krmiljenjem in avtomobil vrne v varno območje.
Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)
Funkcija High Beam Assist (HBA)

Funkcija High Beam Assist (HBA)

Žarometi so na voljo z najsodobnejšo tehnologijo LED, ki navdušuje z izjemno svetilnostjo in dolgo življenjsko dobo. Za nameček so takšni žarometi tudi mnogo energijsko učinkovitejši od halogenskih. Če je izbran samodejni način, Funkcija High Beam Assist (HBA) ponoči zaznava vozila na nasprotnem voznem pasu in neposredno pred voznikom ter samodejno preklaplja med nezasenčenim ter zasenčenim snopom žaromerov. S tem namesto vas poskrbi, da med nočno vožnji ne zaslepite drugih udeležencev v prometu, ob praznem cestišču pa takoj ponovno aktivira nezasenčen snop in tako omogoči boljšo vidljivost.

Sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW)

Sistem za nadzor voznikove zbranosti pojem aktivne varnosti dviga na novo raven, saj nenehno nadzira in analizira podatke, kot so sila ali kot obračanja volana in položaj vozila znotraj voznega pasu. Če sistem zazna, da je voznik nezbran ali utrujen, DAW opozori s pomočjo zvočnega opozorila in prikaza na zaslonu opozori, da je čas za odmor.
Sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW)
Pametni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLW)

Pametni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLW)

Pametni sistem za prepoznavanje prometnih znakov združuje informacije, pridobljene s pomočjo prednje kamere in informacijskega sistema, da lahko voznika med vožnjo sproti opozarja na omejitve hitrosti in morebitne zapore. Podatki se prikazujejo tako na instrumentni plošči kot tudi na zaslonu navigacijskega sistema.
 

Udobje

Parallax7

Pameten, praktičen in vedno povezan.

Uživajte v naprednih funkcijah povezljivosti in inovativnih tehnologijah, ki lajšajo vsakdan. Novi IONIQ Electric je zasnovan s ciljem, da vsako vožnjo pretvori v izjemno doživetje. V ta namen je opremljen s premišljenimi dodatki in pametnimi sistemi, ki tako vozniku kot potnikom zagotavljajo izjemno udobje na vsaki poti.

 

Pameten, praktičen in vedno povezan.

Ogrevanje in hlajenje sedežev

Prepustite se razvajanju, ki ga omogoča 8-smerno električno nastavljiv voznikov sedež z dvosmerno nastavljivo ledveno oporo. Slednji je na voljo tudi s funkcijama hlajenja in ogrevanja. Sedežna klop zadaj se serijsko zlaga v razmerju 60:40, opcijsko pa je lahko tudi ogrevana. Opcijska funkcija spominske nastavitve sedežev si zapomni vaš najljubši položaj za volanom ter nastavitve še enega voznika, ki jih je nato moč priklicati s preprostim pritiskom na gumb.
Ogrevanje in hlajenje sedežev
Ogrevan volanski obroč

Ogrevan volanski obroč

Naj vas v mrzlih dneh nikar ne zebe v roke. Ogrevan volanski obroč, ki je na spodnjem delu športno prirezan in ga krasijo sivi vložki, je opremljen tudi z ergonomsko nameščenimi volanskimi tipkami. Tako boste vedno lahko varno upravljali z najpomembnejšimi sistemi vozila ter ostali nenehno v stiku.

Kamera za vzvratno vožnjo (DRM)

Včasih je naš pogled skozi zadnje steklo omejen, posebej če na zadnji klopi sedijo potniki, ki s svojimi glavami omejujejo voznikov pogled nazaj. V takšnih primerih se odlično izkaže kamera za vzvratno vožnjo, ki vozniku prikaže vse, kar se dogaja za zadkom vozila. Tako je manevriranje v vse smeri še varnejše in hkrati mnogo preprostejše.
Kamera za vzvratno vožnjo (DRM)
Brezžično polnjenje

Brezžično polnjenje

Da bo polnjenje pametnih naprav popolnoma preprosto. Površina, namenjena brezžičnemu polnjenju, je za več priročnosti nameščena v sredini armaturne plošče in omogoča, da pametne telefone, ki podpirajo standard Qi, napolnite brez uporabe kablov.

Elektronska parkirna zavora (EPB)

Imejte popoln nadzor na dosegu svojih prstov. Elektronska parkirno zavoro aktivirate ali sprostite že s preprostim pritiskom na gumb. Sistem je opremljen tudi z izjemno priročno funkcijo Auto Hold, ki vašega IONIQA Electric zadrži na mestu, brez da bi vam bilo treba držati nogo na stopalu za plin. Takšna pomoč, ki jo aktivirate zgolj s pritiskom na gumb Auto Hold, vam bo še posebej prav prišla v zastojih ali pri daljšem čakanju v križišču. In ko boste želeli speljati, zgolj pritisnete na plin.
Elektronska parkirna zavora (EPB)
 • Sistem eCall za več varnosti

  Sistem eCall za več varnosti

  IONIQ Electric bo v primeru nesreče ali ob sprožitvi zračnih blazin kar sam poklical na pomoč. Slednjo lahko prikličete tudi s pritiskom na gumb SOS, storitev pa deluje vse dni v letu in 24 ur na dan.
 • Vozni način Eco Plus

  Vozni način Eco Plus

  Način vožnje ECO Plus dopolnjuje načine ECO, COMFORT in SPORT. Aktivirate ga takrat, ko je raven napolnjenosti baterije nizka, saj maksimalno omeji porabo električne energije in s tem podaljša domet vozila.
 • Način Utility

  Način Utility

  Način Utility je popolna rešitev za aktivnosti na prostem, saj omogoča varno in udobno uporabo različnih sistemov vozila, zvočnikov ali električnih pripomočkov, in to dlje časa. Četudi vozila medtem ni mogoče voziti, so funkcije, kot sta hlajenje ali ogrevanje še vedno na voljo.

Brezskrbnost brez omejitev

Novi elektični IONIQ opcijsko ponuja tudi popolnoma brezskrbno vožnjo, ki jo zagotavlja neprekosljiva garancija, značilna za vse Hyundaijeve modele. Tu pa je tudi podaljšana garancija na baterijo.

5-letna garancija brez omejitve kilometrov.

5-letna garancija brez omejitve kilometrov.

Kot vsak Hyundai je tudi novi IONIQ Electric izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Slednje smo pripravljeni podpreti s kar 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov. Tako lahko pozabite na skrbi glede vozila in se prepustite stvarem, ki jih imate najraje. Uživajte v brezskrbnosti, ki vam jo nudi ena najboljših garancij v segmentu – in to brez doplačila.
8-letna garancija na baterijo.

8-letna garancija na baterijo.

Za nameček garancija na izjemno zmogljivo litij-ionsko baterijo v novem IONIQU Electric traja kar 8 let oz. 200.000 km – kar pride prej.
 

Cenik

Hyundai IONIQ Electric

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Akcijski cenik

Cenik Hyundai eMobilnost

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.