HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

S proizvodnih trakov Hyundaijeve tovarne na Češkem 4-milijonto vozilo

  • S proizvodnih trakov Hyundaijeve tovarne na Češkem 4-milijonto vozilo

    25. november 2022

    • Hyundai TUCSON N LINE je 4-milijonti avtomobil narejen v Hyundaijevi tovarni na Češkem (HMMC).
    • Elektrificirani avtomobili, vključujoč HEV, PHEV in BEV, letos predstavljajo skoraj 40 odstotkov
      proizvodnje v HMMC.
    • V Nošovicah je bilo izdelanih največ TUCSONOV, kar predstavlja več kot 70 odstotkov proizvodnje
      od odprtja tovarne leta 2008

    Po proizvodnji milijontega vozila leta 2013, dvomilijontega leta 2016 in trimilijontega leta 2019 Hyundai v svoji tovarni v Čeških Nošovicah praznuje še en mejnik. V ponedeljek, 14. novembra, so izdelali avtomobil s serijsko številko 4.000.000.

    Štiri milijonti avtomobil je bil Hyundai TUCSON N Line, v izvedbi z blagim hibridom, izdelan za stranko iz Olomouca na Češkem. Kljub pandemiji, težavam v globalni dobavni verigi in drugim zunanjim vplivom je HMMC uspelo ohraniti visoko stopnjo proizvodnje. Pričakuje se, da bo letos proizvedla več kot 321.000 vozil in s tem bo "predpandemično" leto 2019 preseženo.

    Štiri milijonti proizveden avto v HMMC odraža trenuten trend elektrifikacije. Tovarna je do leta 2019 proizvajala samo avtomobile na notranje izgorevanje, v začetku 2020 pa je na proizvodne linije prišla KONA Electric , ki je postala prvi električno gnan avtomobil v državi. Jeseni 2020 pa so v tovarni Nošovice pričeli proizvajati tudi hibridne in priključno hibridne avtomobile, četrto generacijo TUCSONA. V tem času je upadla proizvodnja dizelskih motorjev, ki predstavlja le še 9 odstotkov vseh vozil proizvedenih pri HMMC to leto.

    Elektrificirana vozila, ki jih sestavljajo hibridi, priključni hibridi, električna in pa baterijska vozila predstavljajo 40 odstotkov vseh proizvedenih vozil v tem letu pri HMMC, delež teh vozil pa bo v prihodnjih letih vedno večji.

    Vozila proizvedena v HMMC niso le za Evropsko tržišče

    V Nošovicah se izmed vseh modelov proizvede največ TUCSON-a, ki predstavlja kar 70 odstotkov vseh proizvedenih vozil od odprtja tovarne leta 2008. i30, ki je na voljo v 5-vratni, karavanski in fastback izvedbi predstavlja 17 odstotkov vseh proizvedenih vozil v HMMC, KONA Electric 10 odstotkov, nagrajeni i30 N, v 5-vratni in fastback izvedbi pa predstavlja preostali odstotek proizvodnje.

    Nemčija ostaja HMMC-jev največji kupec, saj je več kot 14 odstotkov vseh proizvedenih modelov namenjenih nemškemu trgu, sledijo jim Velika Britanija, Španija in Francija. TUCSON je vodilni v segmentu kompaktnih SUV v Evropi v letošnjem letu. Najbolj prodajani modeli proizvedeni v Nošovicah pa svoje stranke najdejo tudi na Bližnjem vzhodu in drugih delih sveta. V letošnjem letu so bili avtomobili iz HMMC prodani na 66 destinacij.

    Medtem ko je bila večina v HMMC proizvedenih TUCSONOV letos dobavljena v Nemčijo, je prodaja i30 bolj enakomerno razporejena. Nemčija in Poljska si delita prvo mesto s skoraj enakim številom, Češka pa je tretja največja po številu prodanih i30. Pravzaprav je i30 najbolje prodajani model v zasebnem segmentu na Češkem. Tesno ji sledijo Slovaška, Avstrija in Romunija. KONA Electric je najbolj zaželen avtomobil v Nemčiji, Franciji, Italiji in na Norveškem, medtem, ko je Avstralija tik za Nemčijo največji kupec športnih modelov i30 N.

    Spremembe proizvodnih procesov gredo z roko v roki z novimi modeli v Hyundaijevem portfelju. Poleg ostalih investicij, HMMC pospešeno vlaga tudi v tehnološko napredno avtomatizacijo, kot je npr. transport baterij za KONO Electric iz skladišča do proizvodne linije z robotskimi vozički. Poleti so v proizvodnjo dodali novo robotsko postajo, sestavljeno iz šestih robotov, ki avtomatsko zategnejo vse pomembne spoje na šasiji.

    Število zaposlenih v HMMC zaradi povečane proizvodnje iz leta v leto narašča, trenutno je v tovarni zaposlenih 3.300 delavcev, od katerih je 92 odstotkov prebivalcev Češke. Povprečni zaposleni je star nekaj več kot 38 let in je v HMMC zaposlen že več kot osem let. Podjetje svojim zaposlenim nudi nadpovprečno visoko finančno nadomestilo in širok spekter ugodnosti znotraj moravsko-šlezijske regije in celotne države.

    Odgovorno in trajnostno poslovanje

    Tovarna v Nošovicah velja za pionirja na področju zelene energije v skupini Hyundai Motor Group. V začetku leta 2022, je HMMC postala prva proizvodnja, ki ekskluzivno uporablja elektriko pridobljeno iz obnovljivih virov vključno z bioplinarnami, fotovoltaiko in vetrno energijo. Vsa energija, ki jo HMMC kupuje, je podprta s certifikati z zagotovljenim poreklom.

    V tovarni igrajo pomembno vlogo tudi aktivnosti za zmanjšanje porabe zemeljskega plina in električne energije, v skladu z Hyundaijevo strategijo trajnostnega razvoja in skrbi za okolje. HMMC uporablja najsodobnejšo tehnologijo in vrhunske laboratorije za zagotavljanje varovanja okolja. Sistem ravnanja z odpadki je vpeljan v celotno proizvodnjo: leta 2021 je bilo na primer v recikliranje oddanih skupno 88 odstotkov odpadkov. Družbena odgovornost podjetij je tudi sestavni del strategije podjetja, vključno s programi nepovratnih sredstev, partnerstvi z večjimi institucijami v Moravsko-šlezijski regiji ter tesnim sodelovanjem z okoliškimi skupnostmi in prostovoljnimi društvi.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve