Hyundai predstavil rally vozilo Hyundai Veloster na avtomobilskem salonu v Chicagu

 • Hyundai predstavil rally vozilo Hyundai Veloster na avtomobilskem salonu v Chicagu

  11. februar 2011

  Medtem, ko kupci širom sveta z nestrpnostjo pričakujejo pričetek prodaje najnovejšega Hyundaijevega špotrnega kupeja Velosterja, je Hyundai na avtomobilskem avtosalonu v Chichagu poskrbel za dodatno razburjenje. Predstavil je namreč rally vozilo Hyundai Veloster.

  S to potezo se bo Hyundai spet vrnil v svet moto-športa. Prvega predelanega rally Velosterja bo vozil priznani voznik dirkalnih avtomobilov Rhys Millen na Rallycross prvenstvu ZDA 2011. Rhys Millen je s svojim podjetjem sodeloval tudi pri predelavi vozila, kjer so razmeroma lahek avto z rigidno konstrukcijo uspešno preoblikovali v odličen rally avto z motorjem, ki proizvaja 500 konjskih moči in 600Nm navora.

  Rhys Millen Racing in Hyundai imata v načrtu še dve predelavi Velosterja. Drugo predelavo bosta vozila prvak v rallyu, Marcus Dodd in svetovni prvak v freestyle motokrosu, Robbie Maddison na "Summer X Games". Tretji rally Veloster pa bo izdelan za tekmovanje v 2WD rallycross razredu.

   
   
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.