HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai je na avtomobilskem salonu v Ženevi oživel slogan New Thinking. New Possibilities.

  • Hyundai je na avtomobilskem salonu v Ženevi oživel slogan New Thinking. New Possibilities.

    01. marec 2011

    Hyundai je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil tri nove modele. Vsi trije avtomobili združujejo smisel novega slogana blagovne znamke New Thinking. New Possibilities., kateri je bil prav tako lansiran na ženevskem salonu.

    Svetovno premiero je doživel popolnoma novi Hyundaijev predstavnih D - segmenta, i40, ki je bil na razstavnem prostoru postavljen v samo središče. i40 je bil zasnovan in razvit v Hyundaijevem R&R centru v Russelsheimu, v Nemčiji, da bi zadovoljil potrebe še tako zahtevnih evropskih kupcev. Predstavljen je bil kot karavanska različica.

    Z i40, se je Hyundai, v skladu s svojo novo filozofijo "modern premium", zavezal, da je premium kakovost dostopna prav vsem. i40 tako ponuja rešitve, ki pri konkurenčnih avtomobilih še niso na voljo, kot so ogrevani in zložljivi zadnji sedeži, auto-defog sistem, ki samodejno zazna vlago in počisti zarošeno vetrobransko steklo ter ogrevan volanski obroč.

    Poleg tega pa i40 odraža Hyundaijevo zavezanost k okolju prijazni tehnologiji, kar dokazuje z 1,7 - litrskim U-II dizelskem motorjem, kateri proizvede manj kot 113 g/km emisij CO2, kar je najmanj v svojem razredu. Poleg tega pa je svoj prvenec doživel 2,0 - litrski bencinski Nu motor, kateremu so za izboljšanje voznih lastnosti dodali več navora, izboljšali ekonomičnost porabe goriva, zmanjšali emisije ter zagotovili večjo uglajenost in vzdržljivost v primerjavi z odhajajočim 2,0 - litrskim motorjem.

    i40 je serijsko opremljen s petletnim trojnim jamstvom, ki združuje 5 let splošnega jamstva na vozila brez omejitve prevoženih kilometrov, 5 let asistence na cesti in 5 let brezplačnih letnih preventivnih pregledov.
    i40 se je na razstavnem prostoru pridružil tudi popolnoma novi revolucionarni 3 - vratni coupe, Veloster, kateri je, na avtomobilskem salonu v Ženevi, doživel evropsko premiero. Njegova značilnost so edinstvena vrata 1 + 2, ki vključuje zadnja vrata na sovoznikovi strani, katera so zelo uporabna, omogočajo varen in preprost dostop do prostorne notranjosti in hkrati ne kazijo estetike in sloga coupeja.

    Veloster je, s svojo edinstveno kombinacijo praktičnosti vsakdanjega življenja, športnem videzom in vrhunsko tehnologijo, prevetril segment športnih coupejev. Z novim Hyundaijevim šest-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in učinkovitim 1,6 - litrskim GDI motorjem ter najnižjimi emisijami CO2 (132 g/km) v svojem razredu, pa ponuja inovativni avtomobilski paket.

    Drugi model, ki je prav tako doživel svojo evropsko premiero, je koncept Curb, z razvojnim imenom HCD-12. Kompaktni UAV (Urban Activity Vehicle) avtomobil že predstavlja lastnosti naslednje generacije Hyundaijevega fluidic sculpture dizajna. Curb služi kot test prihajajoče tehnologije v telematiki Hyundai Blue LinkTM, ki ponuja široko paleto možnosti povezovanja. Poganja ga 1,6 - litrski bencinski motor s 175 konjskimi močmi.

    Hyundai je predstavil tudi najnovejše izdelke, katere bodo razvili v okviru svoje blagovne znamke Blue DriveTM, kar še dodatno dokazuje prizadevanje podjetja k zmanjšanju vpliva na okolje. ix35 FCEV je že tretja generacija Hyundaijevega električnega vozila na gorivne celice, le ta pa vključuje 55% izboljšanje voznega dometa, 15% povečanje učinkovitosti porabe goriva in 80% zmanjšanje proizvodnih stroškov v primerjave s prejšnjo generacijo. S pomočjo teh izboljšav pa lahko tak SUV z enim polnjenjem goriva prevozi 650 kilometrov.

    Druga Blue Drive inovacija na razstavnem prostoru je bila Hyundai Sonata HEV, ki je Hyundaijev prvi polni hibrid, v celoti razvit v hiši in s številnimi tehničnimi novostmi.

    Prav tako pa je bil razstavljen Hyundai Blue On, ki ga poganja inovativna 16,4 kWh LiPoly (litij-ionska polimerna) baterija. Prednosti te baterije so; 30% manjša teža, 40% manjši obseg in 15% povečanje učinkovitosti v primerjavi z drugimi konkurenčnimi tehnologijami. Njegova največja moč je 81 KM (61kW) in največji navor 210 Nm, največja hitrost pa znaša 130 km/h.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve