HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai IONIQ 6 - svetovni avto leta 2023

  • Hyundai IONIQ 6 - svetovni avto leta 2023

    05. april 2023

    IONIQ 6 je zmagal na prestižni podelitvi nagrad World Car Awards 2023. Poleg naslova svetovni avto leta 2023 je osvojil tudi nagrado svetovni električni avto leta 2023 in svetovni avtomobilski dizajn leta 2023. V vseh kategorijah je zmagal zaradi svoje edinstvene aerodinamične oblike in izjemnega dosega.

    Razglasitev zmagovalcev je potekala v okviru avtomobilskega salona v New Yorku, kjer je IONIQ 6 prejel priznanje žirije, sestavljene iz 100 avtomobilskih novinarjev, ki prihajajo iz 32 držav. To je Hyundaijevo drugo zaporedno trojno priznanje na izboru za svetovni avto leta. Lani je žirija za zmagovalca v istih kategorijah razglasila IONIQ 5.

    IONIQ 6 je drugi model Hyundaijeve blagovne znamke IONIQ, ki je namenjena izključno električnim vozilom. V celoti izkorišča prednosti električne globalne modularne platforme (E-GMP), ki ponuja 800-voltno, ultra hitro polnjenje in napolni baterijo od 10 do 80-odstotkov v 18 minutah.

    Z izjemno nizkim koeficientom zračnega upora, ki znaša le 0,21, je IONIQ 6 eno najbolj aerodinamičnih in energetsko učinkovitih električnih vozil na trgu. Ocenjeni doseg z enim polnjenjem je 614 km (WLTP). Standardni model z dvokolesnim pogonom in 18-palčnimi pnevmatikami se ponaša s porabo energije 13,9 kWh/100 km (WLTP).

    IONIQ 6 se ponaša s številnimi funkcijami, kot so tehnologija dvosmernega polnjenja (V2L), inteligentni sistemi za pomoč vozniku in napredna povezljivost z brezžičnimi samodejnimi posodobitvami programske opreme (OTA), ki zagotavljajo vrhunsko izkušnjo v avtomobilu. Prostorna in ergonomična notranjost v celoti izkorišča podaljšano medosno razdaljo, 2.950 mm, in zagotavlja vrsto funkcij, kot so dvobarvna ambientalna osvetlitev, interaktivna osvetlitev Speed Sync in sistem za proizvajanje zvoka Electric Active Sound Design, ki nadgrajujejo izkušnjo električne mobilnosti.

    Žirija svetovnega avta leta je letos SangYup Leeja, izvršnega podpredsednika in vodjo globalnega oblikovalskega centra Hyundai ter Genesis, imenovala za svetovno avtomobilsko osebnost leta 2023. Nagrado je osvojil zaradi svojega prispevka k najbolj osupljivim in inovativnim konceptnim in serijskim avtomobilom, predstavljenim leta 2022, vključujoč IONIQ 6, povsem novo KONO in voznim laboratorijem N Vision 74.

    Druga zaporedna zmaga blagovne znamke IONIQ za Hyundai predstavlja dodaten veter v jadra na poti, da postane vodilni svetovni proizvajalec električnih vozil. Hyundai namerava do leta 2030 predstaviti 17 novih modelov baterijskih električnih vozil (BEV), vključno z modeli luksuzne znamke Genesis, in želi do leta 2030 povečati letno svetovno prodajo BEV na 1,87 milijona vozil.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve