Hyundaijevih najboljših 20 ta teden

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov tekočega tedna.... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai ix35 na vodikove gorivne celice se je preizkusil na 2012 Zero Rally-u po Švedski in Norveški

 • Hyundai ix35 na vodikove gorivne celice se je preizkusil na 2012 Zero Rally-u po Švedski in Norveški

  22. junij 2012

  Na dirki vozil z ničelnimi emisijami »Zero Rally«, ki je letos potekala po Švedski in Norveški, se je Hyundai ix35 FCEV odlično izkazal. Vozilo z enim polnjenjem zmore prevoziti 525 kilometrov, ob tem pa v ozračje oddaja le vodo.

  Z dvema voziloma Hyundai ix35 FCEV so se na 314 kilometrov dolg preizkus vozil z ničelnimi emisijami podali predstavniki Hyundaija in novinarjev. ix35 FCEV je dosegel odlično četrto mesto v razredu vozil na vodik in prehitel kar nekaj serijskih vozil na elektriko in hibridni pogon ter vozil na bio gorivo.

  Hyundai vlaga ogromno energije in sredstev v razvoj za prihodnost avtomobilske industrije. Zavezal se je k raziskovanju številnih alternativnih pogonskih rešitev. Največ pozornosti pa posveča ravno razvoju vozil na vodikove gorivne celice. Uspešno sodelovanje na Zero Rally-u ponuja dodatne dokaze o uspešnosti in zmogljivosti tega alternativnega pogona, vgrajenega v Hyundai ix35.

   

  Galerija

   
   
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.