HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

IONIQ 6 se predstavi svetovni javnosti

  • IONIQ 6 se predstavi svetovni javnosti

    14. julij 2022

    • Hyundaijevo novo povsem električno vozilo je zasnovano tako, da se v njem počutite edinstveno.
    • 77,4 kWh baterija je povezana z aerodinamično oblikovano silhueto in zagotavlja več kot 610 km povsem električnega dosega z enim polnjenjem (WLTP).
    • S porabo energije pod 14 kWh/100 km (WLTP) je IONIQ 6 eden izmed energetsko najučinkovitejših električnih vozil na trgu.
    • IONIQ 6 bo ob upoštevanju potreb potnikov ponujal ergonomsko notranjost z 2.950 mm medosne razdalje z namenskimi funkcijami, ki izboljšujejo izkušnjo električne mobilnosti.
    • Dvobarvna ambientalna osvetlitev, ki se spreminja glede na hitrost in športne zmogljivosti EV za povsem personalizirano vozno izkušnjo z IONIQ 6.
    • Hyundaijeva električna globalna modularna platforma omogoča izjemno hitro polnjenje z 800 V od 10 do 80 odstotkov v samo 18 minutah.
    • Na voljo so napredne funkcije za pomoč vozniku in brezžičen prenos posodobitev (OTA).

    Prilagojen notranji prostor, zasnovan tako, da je z njim enostavno živeti

    Elektrificirani potovalnik izkorišča prednosti platforme E-GMP za izjemno dolgo, 2.950 mm dolgo medosno razdaljo, ki jo podpirajo 20 - ali 18-palčna platišča. Z impresivno skupno dolžino 4.855 mm, širino 1.880 mm in višino 1.495 mm ima IONIQ 6 med pestro izbiro podobnih električnih vozil izrazito zapeljiv in eleganten videz. Notranjost vozila IONIQ 6 je posebej razvita, da bi služila kot udobno in personalizirano zavetje. Dvobarvna ambientalna osvetlitev vozniku omogoča, da prilagodi videz notranjosti kabine z izbiro spektra 64 barv in šestih vnaprej izbranih tem. Funkcija Speed Sync dodaja čustva k vozniški izkušnji s spreminjanjem jakosti svetlobe notranje osvetlitve glede na hitrost vozila.

    Dovolj moči in energije na pretek

    IONIQ 6 je na voljo z različnimi pogonskimi motorji in baterijskimi sklopi, ki ustrezajo potrebam vsake stranke. Baterija z dolgim dosegom 77,4 kWh je lahko združena z dvema postavitvama elektromotorjev, s pogonom na zadnji kolesi (RWD) ali s pogonom na vsa kolesa (AWD). Vrhunska konfiguracija z dvema motorjema je možnost AWD s skupno močjo 239 kW in 605 Nm navora. Vozilo s slednjo lahko pospeši od 0 km/h do 100 km/h v 5,1 sekunde.
    IONIQ 6 se ponaša z impresivno nizko porabo energije. Poraba energije pri 53-kWh standardni bateriji z 18-palčnimi pnevmatikami in pogonom na zadnji kolesni par po meritvah WLTP znaša manj kot 14 kWh/100 km. S tem se IONIQ 6 uvršča med energetsko najučinkovitejša vozila na trgu.
    Arhitektura E-GMP vozila IONIQ 6 lahko podpira tako 400- kot 800-voltno polnilno infrastrukturo, pri čemer je 800-voltno polnjenje standardno; omogoča 400-voltno polnjenje brez potrebe po dodatnih komponentah ali adapterjih. Na 350-kW polnilnici se lahko IONIQ 6 napolni od 10 do 80 odstotkov v samo 18 minutah. IONIQ 6, tako kot pred njim IONIQ 5, zagotavlja inovativno funkcijo "Vehicle to Load" (V2L), ki omogoča polnjenje vseh električnih naprav.

    Izboljšana tehnologija in namenske funkcije

    Modularna armaturna plošča IONIQ 6 z zaslonom na dotik vključuje 12-palčni zaslon infozabavnega sistema in 12-palčni digitalni zaslon instrumentne plošče, ki vključuje napredne tehnologije za izboljšano in prilagodljivo digitalno uporabniško izkušnjo. Infozabavni sistem IONIQ 6 zagotavlja preslikavo radija potovanja v realnem času glede na trenutno stanje napolnjenosti. Storitve »Connected car services« pomagajo tudi pri iskanju in načrtovanju najboljše poti, ki vključuje tudi iskanje polnilnih postaj na poti.

    Napredni sistemi za pomoč vozniku zagotavljajo visoko raven varnosti

    IONIQ 6 je opremljen z novo generacijo varnostnih sistemov SmartSense, ki vključuje napredne sisteme za pomoč vozniku za zagotavljanje varnosti in udobja v vožnji. Aktivni avtocestni asistent (HDA 2) med vožnjo po avtocesti pomaga vzdrževati nastavljeno razdaljo in hitrost do spredaj vozečega vozila ter med vožnjo vozilo ohranja na voznem pasu, tudi če gre za vožnjo v ovinek. Pametni tempomat (SCC) pomaga vzdrževati razdaljo do vozila pred seboj in voziti s hitrostjo, ki jo določi voznik, saj odraža naučen voznikov slog vožnje. Radarski sistem za samodejno zaviranje v sili (Forward Collision-Avoidance Assist - FCA) pomaga preprečevati trke s predmeti pred vozilom med vožnjo. IONIQ 6 skrbi tudi za varnost potnikov v drugi sedežni vrsti (SEW), za kar je zadolžen aktivni sistem za opozarjanje na nevarnost pri izstopanju iz vozila. So samo nekateri izmed mnogih dodatnih asistentov, ki so na voljo pri novem IONIQ 6.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve