Najboljši avto na svetu je IONIQ 5

  • Najboljši avto na svetu je IONIQ 5

    14. april 2022

    IONIQ 5 je zmagal na prestižni podelitvi nagrad World Car Awards 2022. Poleg naslova svetovni avto leta (World Car of the Year) je osvojil tudi nagrado svetovni električni avto leta (World Electric Vehicle of the Year) in svetovni avtomobilski dizajn leta (World Car Design of the Year).

    Razglasitev zmagovalcev je potekala v okviru avtomobilskega salona v New Yorku, kjer je IONIQ 5 prejel priznanje žirije, sestavljene iz 102 avtomobilskih novinarjev, ki prihajajo iz 33 držav. Inovativno baterijsko električno vozilo (BEV), ki je že prejelo številna mednarodna priznanja, je tekmovalo s še 27 konkurenčnimi vozili, ki so bili predstavljeni v letu 2021 ter na koncu doseglo zmago v vseh treh kategorijah, kjer je bilo nominirano.

    IONIQ 5 je prvi model Hyundaijeve nove blagovne znamke IONIQ, namenjene baterijskim električnim vozilom. V celoti izkorišča arhitekturo električne globalne modularne platforme (E-GMP), ki ponuja 800-V ultra hitro polnjenje, zelo prostorno notranjost in izjemen doseg do 481 km (72,6 kWh / 2WD). Njegove funkcije vključujejo tehnologijo dvosmernega polnjenja - Vehicle-to-Load (V2L), napredno povezljivost in sisteme za pomoč vozniku, ki ponujajo vrhunsko avtomobilsko izkušnjo.

    Novi IONIQ 5 je že pustil močno sled pri okoljsko ozaveščenih kupcih po svetu in je znanilec preoblikovanja podjetja v ponudnika pametnih rešitev za mobilnost. Med procesom preoblikovanja Hyundai pospešuje svojo strategijo elektrifikacije, da postane vodilni proizvajalec električnih vozil na svetu. Do leta 2030 namerava predstaviti 17 novih modelov BEV, vključno z modeli luksuzne blagovne znamke Genesis in do leta 2030 načrtuje povečati letno svetovno prodajo BEV na 1,87 milijona vozil.

     

     

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve