HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai IONIQ 5 in STARIA osvojila nagrado GOOD DESIGN Awards

  • Hyundai IONIQ 5 in STARIA osvojila nagrado GOOD DESIGN Awards

    20. januar 2022

    Hyundai je na podelitvi nagrad »GOOD DESIGN Awards 2021« prejel več priznanj. Modela IONIQ 5 in STARIA pa sta osvojila zmago v kategoriji "Transport".

    IONIQ 5 je Hyundaijev kompaktni križanec, ki je prvi predstavnik nove podznamke vozil, imenovane IONIQ in je namenjena izključno baterijskim električnim vozilom (BEV). S svojo progresivno zasnovo je bil s strani potrošnikov širom sveta odlično sprejet. Posebna grafika luči v obliki malih grozdov parametričnih točk, ustvarja edinstven svetlobni podpis in zagotavlja izrazit, sodoben slog, obenem pa predstavlja brezčasno oblikovno vrednost vozila. Celotno notranjost zaznamuje tema "bivalnega prostora". Najbolje jo utelešata tako imenovani "univerzalni otok" oziroma vzdolžno pomična konzola ter ravno dno, pod katerim so shranjene baterije. Številni notranji elementi, kot so sedeži, stropna obloga, obloge vrat, tla in nasloni za roke so izdelani iz okolju prijaznih materialov, kar odraža Hyundaijevo zavezanost k bolj čisti in trajnostni prihodnosti za vse.

    STARIA, Hyudaijev limuzinski kombi (MPV), se ponaša z osupljivo futuristično zunanjostjo, ki spominja na vesoljsko plovilo. Ena sama preprosta linija, ki se vije vzdolž vozila, spominja na krivuljo svetlobe, ki, gledano iz vesolja, osvetljuje zemeljsko obzorje ob sončnem vzhodu. Notranjost, za katero so oblikovalci navdih črpali iz salonov velikih križark, zagotavlja edinstveno vzdušje osredotočeno na udobje voznika in potnikov. Občutek prostornosti, ki ga navdihuje tradicionalna korejska arhitektura "hanok" omogoča potnikom občutek, kot da so zunanji prizori podaljšek notranjosti vozila.

    Prejeti priznanji sta zadnji v nizu oblikovalskih nagrad ter pričata o izjemnem dosežku Hyundaijeve oblikovalske ekipe, ki je delu predana z vsem svojim bitjem in navdih črpa iz narave z željo po ustvarjanju napredka za človeštvo.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve