HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai nadaljuje zavezanost zaščiti morja v sodelovanju s Healthy Seas

  • Hyundai nadaljuje zavezanost zaščiti morja v sodelovanju s Healthy Seas

    14. marec 2022

    Ključni poudarki:

    • Po uspešnem začetku leta 2021 je Hyundai še za eno leto podaljšal svoje vseevropsko partnerstvo z organizacijo za ohranjanje morja Healthy Seas.
    • Z razširitvijo partnerstva s Healthy Seas je Hyundai utrdil svojo zavezanost k »Napredku za človeštvo« s posebnim poudarkom na
    • boju proti onesnaževanju morja.
    • V letu 2022 bo partnerstvo organiziralo tri velike čistilne akcije.
    • Poleg čiščenja v Evropi bo leta 2022 v Južni Koreji prvi neevropski projekt partnerstva.
    • Med letom bo partnerstvo omogočalo nadaljevanje izobraževanja prihodnjih generacij o načinu spopadanja z onesnaževanjem morja preko petih izobraževalnih dejavnosti.
    • Hyundai bo razširil svojo podporo krožnemu gospodarstvu skupaj z organizacijo Healthy Seas in svojim ustanovnim partnerjem Aquafil, za predelavo najlonskih delov ribiških mrež skupaj z drugimi najlonskimi odpadki v ECONYL® prejo za uporabo v svojih vozilih in drugje.

    Hyundai Motor in organizacija za ohranjanje morja Healthy Seas sta februarja 2022 podaljšala svoje vseevropsko partnerstvo še za eno leto. Tako bosta nadaljevala sodelovanje v boju proti onesnaževanju morja, negovanju trajnostnih morskih ekosistemov in podpiranju krožnega gospodarstva.

    Obnovitev tega partnerstva sledi uspešnemu začetku v lanskem letu, ko sta skupaj izvedla enajst aktivacij v sedmih evropskih državah. Te so segale od dejavnosti zbiranja odpadkov, kot so čiščenje plaž in zbiranje zapuščenih ribiških mrež, do izobraževalnih programov, ki otroke in lokalne skupnosti poučujejo o pomenu ohranjanja čistosti svetovnih oceanov.

    »Zahvaljujoč obnovitvi partnerstva s Hyundai Motor leta 2022 bomo lahko povečali pozitiven vpliv na okolje v regijah, kjer že delujemo, ter uresničili sanje in začeli delati v Aziji,« pravi Veronika Mikos, direktorica Healthy Seas.

    Začetni dogodek na Itaki v Grčiji se je izkazal za največji projekt Healthy Seas doslej v smislu pozitivnega vpliva na okolje in vključenosti skupnosti. Pridobljenih je bilo 5 ton zapuščenih ribiških mrež, 32 ton kovinskih in 39 ton plastičnih odpadkov s 150 vrečami polistirenske pene.

    Hyundai je nadaljeval s podporo potapljaške ekspedicije Healthy Seas za iskanje zapuščenih mrež na Nizozemskem, v Italiji, Združenem kraljestvu, v Nemčiji in Španiji, v katerih je bilo odstranjenih več kot 78 ton odpadkov v obliki zapuščenih mrež, kletk za rake in jastoge, svinca in drugih morskih odpadkov.

    Dejavnosti partnerstva se niso zaključile s čistilnimi akcijami. Zbrane ribiške mreže so skupaj z drugimi najlonskimi odpadki predelali v trajnostno prejo ECONYL®, ki je bila na koncu uporabljena za izdelavo tepihov v električnem vozilu IONIQ 5.

    Poleg čistilnih dejavnosti je partnerstvo prineslo tudi izobraževalne dogodke, namenjene predvsem otrokom iz lokalnih šol. Tako se je lani 900 otrok poučilo o pomenu ohranjanja morja in kako preprečiti njegovo nadaljnje onesnaževanje.

    »Lanski doseg partnerstva je izjemno pozitiven prvi korak; zdaj, leta 2022, sem zelo navdušen nad ambicioznim načrtom za zaščito našega morskega okolja za prihodnje generacije, ki ga imata Hyundai in Healthy Seas.« Michael Cole, predsednik in izvršni direktor Hyundai Motor Europe.

    Letos bosta Hyundai in Healthy Seas utrdila sodelovanje in ga razširila z organizacijo treh velikih čiščenj, ki bodo vključevala prvi neevropski projekt partnerstva: odstranjevanje zapuščenih ribiških mrež v Južni Koreji. Poleg tega se bo partnerstvo zavezalo k osveščanju ljudi po celini o onesnaženju morja. Mladim generacijam pa bodo s petimi izobraževalnimi dejavnostmi pomagali k razumevanju njihove ključne vloge v boju proti onesnaževanju oceanov, in jim predali strategije za bolj trajnostno življenje.

    »Za Hyundai, trajnost ni le trend, ampak družbena potreba. S partnerstvom s Healthy Seas lahko ustvarimo pozitiven učinek tako na okolje kot na lokalne skupnosti.« Michael Cole, predsednik in izvršni direktor Hyundai Motor Europe.

    Hyundai, kot vodilni na področju čistih in v prihodnost naravnanih mobilnih rešitev, bo mednarodni neprofitni organizaciji Healthy Seas pri trajnostnem delovanju pomagal z uporabo vozil brez emisij ter iskanjem pravih tehnologij in trajnostnih rešitev.

    Skladno s Hyundaijevo vizijo "Napredek za človeštvo" podaljšanje partnerstva še naprej prikazuje prednosti krožnega gospodarstva. Da bi iz oceanov pridobljene odpadke spremenili v nov vir, ustanovni partner Healthy Seas, Aquafil, predeluje najlonske dele odpadnih ribiških mrež in druge najlonske odpadke v ECONYL® prejo.

    Od lanske predstavitve prvega povsem električnega križanca Hyundai evropskim strankam daje možnost, da svoj IONIQ 5 opremijo s trajnostnimi tepihi iz ECONYL® preje. V letu 2022 se bo uporaba tega predelanega materiala razširila v vozilih Hyundai, med Hyundaijevimi partnerji in v samem podjetju, s preprogami v prostorih, darili za zaposlene in promocijskimi darili.

    Izvorni članek je dostopen TUKAJ.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve