Dominantna predstava za prvo zmago v Poreču

 • Dominantna predstava za prvo zmago v Poreču

  12. oktober 2020

  Rok Turk in Blanka Kacin sta zanesljivo slavila na enaindvajseti izvedbi Rallyja Poreč. Na poti do zmage sta bila prepričljivo najhitrejša na vseh hitrostnih preizkušnjah in tako poleg zmage v generalni razvrstitvi rallyja zabeležila tudi pomembnih 30 točk za slovensko državno prvenstvo.


  Letošnjo izvedbo priljubljenega istrskega rallyja so ponovno zaznamovali popeskani ovinki - tudi z veliko kamenja. Turk in Kacinova sta se s Hyundaijem i20 R5 na "brzince" podala kot prva in na tej poziciji uspela brez večjih težav pripeljati tudi na ciljno rampo.

  O zahtevnosti rallyja pričajo tudi številni odstopi sodelujočih posadk - približno tretjina jih ni pripeljala v cilj.

  Poreč je gostil tretji rally letošnjega državnega prvenstva Slovenije. To bo v okrnjeni izvedbi letos obsegalo štiri prireditve in se tako zaključilo s finalom v Idriji. Tam posadke čez štirinajst dni čakajo prav vse odločitve v razvrstitvah državnega prvenstva - tudi v generalni, kjer si Rok Turk in Blanka Kacin četrtega zaporednega naslova državnih prvakov še nista zagotovila.

   

  Galerija

   
   
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.