Zmaga za Hyundai na Rallyju Železniki

 • Zmaga za Hyundai na Rallyju Železniki

  14. september 2020

  Železniki so gostili drugi rally letošnje sezone v slovenskem državnem prvenstvu. Prireditev je bila letos skrajšana in je tako obsegala zgolj šest hitrostnih preizkušenj. A to ni pomenilo, da bo izziv za posadke kaj manjši.

  Nasprotno - "sprinterska" narava tekmovanja pomeni, da je vsaka napaka lahko odločilna, saj popravnega izpita tako rekoč ni. Za Roka Turka in Blanko Kacin se je letošnji rally v Železnikih končal brez večjih napak. Tako sta uspela ves čas narekovati tempo in dobila vse hitrostne preizkušnje. To je pomenilo tretjo zaporedno zmago v skupni razvrstitvi Rallyja Železniki, s čimer sta postala najuspešnejša udeleženca te mlade prireditve.

  Zmaga pomeni, da sta Turk in Kacinova še povečala svoje prednost v točkovanju državnega prvenstva, kjer naskakujeta svoj četrti zaporedni naslov. Usoda nadaljevanja sezone DP medtem še ni znana. Za zdaj kaže, da je zagotovljena le izvedba rallyja v Idriji, za kakšnega izmed preostalih pa bo potrebne tudi nekaj sreče in ugodnih okoliščin.

   

  Galerija

   
   
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.