HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Milijon vozil proizvedenih v Hyundaijevi tovarni na Češkem

  • Milijon vozil proizvedenih v Hyundaijevi tovarni na Češkem

    17. maj 2013

    Danes je s proizvodnih linij Hyundaijeve tovarne v Nošovicah na Češkem zapeljal Hyundai i30 nove generacije, ki obeležuje pomemben mejnik – proizvodnjo milijon vozil v tej tovarni.

    Hyundai je v lastno tovarno na Češkem investiral 1,2 milijarde evrov. Z masovno proizvodnjo so začeli novembra 2008. Do konca leta so izdelali 15.500 vozil. Da bi zadovoljili naraščajoče povpraševanje, so septembra 2009 uvedli dvoizmensko delo in leta 2010 je letna proizvodnja dosegla 200.000 vozil. Ker je povpraševanje še naprej raslo, je bila 2011 uvedena tretja izmena in leta 2012 so v tovarni izdelali 300.000 vozil. Tovarna zaposluje 3.500 ljudi. Dodatnih 7.000 pa je zaposlenih pri dobaviteljih. V tovarni na Češkem izdelujejo ix20, ix35 in i30 nove generacije.

    Avstralija je pred kratkim postala 60. izvozna destinacija te Hyundaijeve evropske tovarne. Tja izvažajo i30 nove generacije. Češka tovarna in tovarna v Turčiji skupaj proizvedeta 70% vseh vozil Hyundai, ki se prodajo v Evropi.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve