DAN HYUNDAIJEVE MOBILNOSTI

Preizkusite delovanje sodobnih varnostnih sistemov tudi v praksi. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem... Več

 
Zapri
 

Nova zmaga za Roka Turka v Železnikih

 • Nova zmaga za Roka Turka v Železnikih

  01. julij 2019

  Po selški dolini in okoliških hribih so se ta konec tedna najhitrejši dirkači v rallyju borili za nove točke državnega prvenstva. Na šesti izvedbi rallyja Železniki sta s Hyundaijem i20 R5 lanskoletno zmago branila državna prvaka Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta bila že pred štartom z mislimi usmerjena proti najvišjim mestom v skupni razvrstitvi. In to sta pokazala že takoj na petkovem uvodu, ko sta postavila najhitrejši čas na obeh hitrostnih preizkušnjah, in si na razmeroma kratkem še ne 6 kilometrskem uvodu priborila lepo prednost skoraj dvanajstih sekund pred sobotnim nadaljevanjem.

  Če je bil kratek uvod le ogrevanje v sobotni glavni del rallyja v dolžini 90 kilometrov, pa posadka Hyundai Slovenija svoje taktike tudi drugi dan ni spreminjala. Že v dopoldanskem delu sta Rok in Blanka osvojila vse štiri hitrostne preizkušnje in svojo prednost povečala na več kot 25 sekund. S hitro in atraktivno vožnjo sta navduševala številne gledalce, ki so se v prijetnem poletnem vremenu zbrali ob trasi rallyja. Ampak, da ne bi šlo vse preveč gladko do cilja, sta poskrbela kar Rok in Blanka sama - na popoldanski hitrostni preizkušnji Dražgoše sta v želji po novem hitrem času v enem izmed zavojev zadela obcestni znak in se zavrtela. Ob tem je motor dirkalnika ugasnil in kar nekaj dragocenih sekund je preteklo, preden sta lahko nadaljevala. V cilju hitrostne preizkušnje je skupna prednost pred tekmeci znašala le še devet sekund in obetal se je napet obračun v zadnjem krogu.

  Ampak se Rok in Blanka nista pustila zmesti, svojo prednost sta ohranila vse do cilja, kjer sta se lahko skupaj z ekipo Friulmotor, ki skrbi za njun dirkalnik Hyundai i20 R5, veselila nove zmage v letošnji sezoni. "Veseli me, da nama je z Blanko uspel nov odličen nastop! Pa tudi najin boj s konkurenco, predvsem z Boštjanom Avbljem in Damijanom Andrejko, je vsekakor odlična popestritev letošnje sezone v državnem prvenstvu. To se vidi tudi na časih posameznih hitrostnih preizkušenj, ki jih z Blanko dosegava letos, saj so vidno hitrejši kot v preteklih sezonah. S celotno ekipo smo še enkrat več dokazali, kako hitri smo in nova zmaga je tukaj!"

  Je pa zmaga na rallyju v Železnikih kar trojna - Rok in Blanka sta z ekipo poleg zmage v slovenskem državnem prvenstvu vknjižila zmago tudi v mednarodnem hrvaškem conskem prvenstvu in pa zmago v FIA prvenstvu centralno evropske cone. Pravega časa za počitek po zmagi pa tudi v tem poletnem času ne bo, saj ekipo čez tri tedne že čaka nov nastop na rallyju za evropski rally pokal na rallyju Weiz v Avstriji.

   
   
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.