Nova zmaga za Roka Turka v Železnikih

  • Nova zmaga za Roka Turka v Železnikih

    01. julij 2019

    Po selški dolini in okoliških hribih so se ta konec tedna najhitrejši dirkači v rallyju borili za nove točke državnega prvenstva. Na šesti izvedbi rallyja Železniki sta s Hyundaijem i20 R5 lanskoletno zmago branila državna prvaka Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta bila že pred štartom z mislimi usmerjena proti najvišjim mestom v skupni razvrstitvi. In to sta pokazala že takoj na petkovem uvodu, ko sta postavila najhitrejši čas na obeh hitrostnih preizkušnjah, in si na razmeroma kratkem še ne 6 kilometrskem uvodu priborila lepo prednost skoraj dvanajstih sekund pred sobotnim nadaljevanjem.

    Če je bil kratek uvod le ogrevanje v sobotni glavni del rallyja v dolžini 90 kilometrov, pa posadka Hyundai Slovenija svoje taktike tudi drugi dan ni spreminjala. Že v dopoldanskem delu sta Rok in Blanka osvojila vse štiri hitrostne preizkušnje in svojo prednost povečala na več kot 25 sekund. S hitro in atraktivno vožnjo sta navduševala številne gledalce, ki so se v prijetnem poletnem vremenu zbrali ob trasi rallyja. Ampak, da ne bi šlo vse preveč gladko do cilja, sta poskrbela kar Rok in Blanka sama - na popoldanski hitrostni preizkušnji Dražgoše sta v želji po novem hitrem času v enem izmed zavojev zadela obcestni znak in se zavrtela. Ob tem je motor dirkalnika ugasnil in kar nekaj dragocenih sekund je preteklo, preden sta lahko nadaljevala. V cilju hitrostne preizkušnje je skupna prednost pred tekmeci znašala le še devet sekund in obetal se je napet obračun v zadnjem krogu.

    Ampak se Rok in Blanka nista pustila zmesti, svojo prednost sta ohranila vse do cilja, kjer sta se lahko skupaj z ekipo Friulmotor, ki skrbi za njun dirkalnik Hyundai i20 R5, veselila nove zmage v letošnji sezoni. "Veseli me, da nama je z Blanko uspel nov odličen nastop! Pa tudi najin boj s konkurenco, predvsem z Boštjanom Avbljem in Damijanom Andrejko, je vsekakor odlična popestritev letošnje sezone v državnem prvenstvu. To se vidi tudi na časih posameznih hitrostnih preizkušenj, ki jih z Blanko dosegava letos, saj so vidno hitrejši kot v preteklih sezonah. S celotno ekipo smo še enkrat več dokazali, kako hitri smo in nova zmaga je tukaj!"

    Je pa zmaga na rallyju v Železnikih kar trojna - Rok in Blanka sta z ekipo poleg zmage v slovenskem državnem prvenstvu vknjižila zmago tudi v mednarodnem hrvaškem conskem prvenstvu in pa zmago v FIA prvenstvu centralno evropske cone. Pravega časa za počitek po zmagi pa tudi v tem poletnem času ne bo, saj ekipo čez tri tedne že čaka nov nastop na rallyju za evropski rally pokal na rallyju Weiz v Avstriji.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve