Rok Turk na stopničkah v Velenju

  • Rok Turk na stopničkah v Velenju

    27. maj 2019

    Po zmagi na uvodni dirki za državno prvenstvo v Vipavski dolini pred mesecem dni in po zmagi na hrvaškem rallyju v Opatiji, se je Rok Turk skupaj s sovoznico Blanko Kacin v petek in soboto boril za najboljša mesta na AMTK rallyju Velenje. Že 34. izvedba te tradicionalne prireditve v koledarju slovenskega državnega prvenstva je postregla s pestro udeležbo, saj je bilo med 74 posadkami na štartu kar 10 dirkalnikov razreda R5. Že v petkovem uvodu smo lahko spremljali oster boj na vrhu - po uvodnih šestih hitrostnih preizkušnjah je prve tri posadke ločilo le 10,6 sekunde, Rok in Blanka pa sta prvi dan velenjskega rallyja končala na 3. mestu.

    Po petkovih 46 dirkalnih kilometrih sta v soboto hitrostni preizkušnji Laze-Šentilj ter Vinska Gora postregli še s preostalimi 58 kilometri, na katerih se je nadaljeval boj za najvišja mesta. Rok in Blanka sta se s Hyundaiem i20 R5 po prvem dopoldanskem krogu prebila na 2. mesto in dirkalnik priganjala kolikor sta le lahko. Na predzadnji hitrostni preizkušnji pa sta ob prebiti pnevmatiki izgubila dragocene sekunde in zdrsnila na 3. mesto v skupni razvrstitvi, ki sta ga tudi obdržala do cilja, v razvrstitvi za slovensko državno prvenstvo pa sta rally zaključila na 2. mestu.

    Rok je z ekipo Hyundai Slovenija sicer dosegel uvrstitev na stopničke, a tako kot ponavadi, si vsak dirkač seveda želi biti najhitrejši: "Že od štarta sva z Blanko poskušala držati hiter ritem, ki so ga narekovali tekmeci, a tokrat res ni bil naš vikend. Z ekipo smo sicer med rallyjem vseeno poskušali narediti kar nekaj sprememb pri nastavitvah dirkalnika, a tokrat enostavno nismo bili dovolj hitri. Čestitam lahko Boštjanu Avblju za premierno zmago, z ekipo pa smo sedaj naše misli že usmerili k naslednjemu rallyju, ki nas čaka čez 14 dni."

    Karavana slovenskega državnega prvenstva se bo na tretjo letošnjo preizkušnjo odpravila čez mejo na Hrvaško, kjer bo od 6. do 8. junija na sporedu INA Delta rally v Zagrebu.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve