Samo do 15. oktobra 2019:

Ob nakupu novega Tucsona ali novega i30 izkoristite financiranje EOM=0... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai Slovenija v novo sezono skupaj z dvakratnim državnim prvakom Rokom Turkom

 • Hyundai Slovenija v novo sezono skupaj z dvakratnim državnim prvakom Rokom Turkom

  30. januar 2019

  Že tretje leto zapored bo znamka največjega korejskega proizvajalca avtomobilov prisotna v slovenskem državnem prvenstvu v rallyju. V sodelovanju skupaj z italijansko ekipo iz Manzana, ki pripravlja dirkalnike, bodo v sezoni 2019 združili moči skupaj z idrijsko posadko, ki je v minulih dveh sezonah osvojila dva zaporedna naslova državnih prvakov - z voznikom Rokom Turkom in sovoznico Blanko Kacin. Na treh dirkah v Sloveniji bosta poleg njiju z še enim dirkalnikom Hyundai i20 R5 nastopila tudi Claudio De Cecco in Jean Campeis, ki sta že do sedaj nastopal na rallyjih v sodelovanju s Hyundai Slovenija.
  Rok Turk bo skupaj s sovoznico Blanko Kacin novi člen uspešnega sodelovanja ekipe Friulmotor in Hyundai Slovenija, podporo pa imajo tudi s strani Hyundai Motorsport Customer Racinga. Z dirkalnikom Hyundai i20 R5 se bodo že tretje leto zapored borili za najvišja mesta v skupni razvrstitvi na rallyjih. Hyundai Slovenija tako v novo sezono vstopa z močno dirkaško zasedbo in svojih želja ne skrivajo, kar je ob sklenitivi sodelovanja povedal tudi Marko Kajfež, direktor družbe: "Veseli nas, da bomo v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva v rallyju sodelovali z dvakratnim državnim prvakom Rokom Turkom. Verjamemo, da lahko s tako odlično ekipo in vrhunskim dirkalnikom kot je Hyundai i20 R5 posežemo po samem vrhu."
  Letošnjo državno prvenstvo, ki bo obsegalo sedem dirk, bo vsekakor tudi za Roka, ki je po petnajstih letih prestopil k novi znamki, velik izziv: "Veselim se že začetka nove sezone, ki bo prinesla zame vsekakor veliko novost – to je dirkalnik Hyundai i20 R5, od katerega si vsekakor veliko obetam, saj se do sedaj izkazal za izredno hitrega. Z Blanko bova seveda dala vse od sebe, da bo tudi nova sezona uspešna za celotno ekipo!"
  Obenem bo Hyundai Slovenija nadaljeval sodelovanje z voznikom Claudiom De Ceccom, ki bo še naprej branil barve Hyundaia v slovenskem državnem prvenstvu, kjer je v sezonah 2017 in 2018 skupaj s sovoznikom Jeanom Campeisom osvojil dve drugi mesti. Letos bosta nastopila na treh dirkah v Sloveniji – na rallyju Vipavska dolina, rallyju Velenje in rallyju Nova Gorica, na katerem je v preteklosti tudi že zmagal.
  "Zelo smo zadovoljni, da nam je uspelo skleniti dogovor." veselja niso skrivali pri družini De Cecco, ki vodi ekipo Friulmotor. "Tako bomo lahko še močnejši nadaljevali naše sodelovanje ter skupaj razvijali dirkaški program naprej. Pri Hyundaiu so očitno več kot zadovoljni z našim delom, veseli pa smo tudi novega sodelovanja z Rokom, ki v zadnjih sezonah dokazuje, kako dober in hiter dirkač je. Glavna prioriteta seveda ostaja slovensko državno prvenstvo, kjer si želimo zmag!"

   

  Galerija

   
   
 

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.