HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai Elevate – koncept, ki lahko vozi in hodi

  • Hyundai Elevate – koncept, ki lahko vozi in hodi

    15. januar 2019

    Hyundai je na mednarodnem sejmu potrošniške elektronike, CES 2019, predstavil inovativen koncept vozila, ki zna tudi hoditi.

    Koncept se imenuje Elevate in se ponaša z robotskimi nogami, ki mu poleg vožnje omogočajo tudi hojo čez ovire. Gre za koncept vozila, ki je v prvi vrsti namenjeno reševanju življenj na območjih naravnih katastrof in večjih nesreč.

    Elevate je vozilo, ki je primerno za transport na območjih, kjer ostala vozila odpovedo. Hyundaijevo »samohodeče vozilo« naj bi doseglo mesta, ki jih druga vozila ne morejo. Tako na primer lahko stopi preko 1,5 m visoke ovire ali 1,5 m širokega jarka, se premika v vse smeri, »robotske« noge pa se tudi zelo hitro spremenijo v kolesa... Vse našteto in še več mu omogočajo robotske noge, ki so izjemno fleksibilne in imajo obilico manevrskega prostora.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve