Trojni uspeh za Hyundai

  • Trojni uspeh za Hyundai

    04. avgust 2017

    i20, Tucson in i30 so trije Hyundaijevi modeli, ki so v zadnjih večjih raziskavah na nemškem trgu dosegli vrhunske rezultate.

    Hyundai i20 in Tucson sta se uvrstila na sam vrh nemškega AUTO TEST-a 2017. Sodelujoči v anketi, so jima dodelili prvo mesto zaradi njunega sofisticiranega dizajna, kakovosti, napredne tehnologije in edinstvenega garancijskega paketa – 5 let tovarniške garancije brez omejitve prevoženih kilometrov. Hyundai i20 blue 1.0 T-GDI je zmagovalec v kategoriji malih avtomobilov, medtem ko je Tucson 1,7 CRDi 2WD premagal konkurente v SUV razredu.

    Hyundai i30 je zmagal v študiji J.D. Power o zadovoljstvu lastnikov vozil na nemškem tržišču. Kupci i30 so najbolj navdušeni nad njegovo zanesljivostjo, privlačnostjo in nizkimi stroški vzdrževanja.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve