HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Hyundai i30 nove generacije je na testu Euro NCAP osvojil vseh 5 zvezdic

  • Hyundai i30 nove generacije je na testu Euro NCAP osvojil vseh 5 zvezdic

    05. julij 2017

    Hyundai i30 je od neodvisne organizacije Euro NCAP pridobil največjo varnostno oceno – pet  zvezdic. Ta rezultat poudarja Hyundaijev uspešen pristop demokratizacije naprednih varnostnih tehnologij in funkcij v i30.  Nova generacija i30 je dosegla najvišje rezultate v kategorijah varnost odraslih, varnost otrok in varnost peščev ter varnostnih sistemov, kar dokazuje, da je i30 s petimi vrati eno izmed najvarnejših  in najbolje opremljenih vozil v svojem segmentu.

    "Ocena varnosti petih zvezdic  Eura NCAP za i30 s petimi vrati dokazuje naša prizadevanja za zagotavljanje najnovejših varnostnih in tehnoloških rešitev za naše stranke," pravi Thomas A. Schmid, operativni direktor podjetja Hyundai Motor Europe. "Ponosni smo, da smo prvi proizvajalec avtomobilov, ki je dobil oceno pet zvezdic v tem segmentu v okviru nove ocenjevalne sheme. S svojim optimalnim standardnim varnostnim paketom, i30 izpolnjuje najvišja pričakovanja kupcev. "

     

    Najvišji standardi varnostnih paketov  v svojem razredu

     

    Z novo generacijo i30, Hyundai Motor uvaja najnovejšo Hyundai SmartSense ™ tehnologijo na področju aktivne varnosti in voznih lastnosti. Celovita paleta ustreza najvišjim evropskim varnostnim standardom: sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in peščev (AEB), sistem predhodne zaznave in opozorila na morebitni trk (FCWS), napredni aktivni radarski sistem za prednastavitev razdalje do spredaj vozečega vozila (ASCC), sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD), sistem za opozarjanje na prečni promet (RCTA), sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS), sistem za prepoznavo prometnih znakov (SLIF) in sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov (HBA).

    Euro NCAP je posebno poudaril sistema aktivne varnosti AEB in FCWS, ki opozarjata voznike na nevarne situacije in po potrebi zavirata.

    Poleg tega je Euro NCAP podelil najvišje ocene sistemu za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS). LKAS opozori voznika o nenamerni menjavi voznega pasu. Sistem zagotavlja vizualno opozorilo na instrumentni plošči, zvočni opozorilni signal ter z aktiviranjem električnega servo volana tudi samodejen zasuk volanskega obroča stran od zarisane črte na cestišču. Če voznik izpusti volan iz rok, se oglasi zvočni opozorilni signal (sistem za nadzor zbranosti voznika).

    Nova funkcija v Hyundaijevih vozilih je sistem za nadzor voznikove zbranosti  (DAA). Sistem s spremljanjem in analiziranjem vzorcev vožnje, kot so krmilni kot, krmilni navor, položaj vozila v pasu in čas vožnje odkrije nepremišljeno ali utrujeno vožnjo ter prepreči morebitne nesreče. Občutljivost sistema je nastavljiva. Če sistem zazna negativen vzorec vožnje, se na instrumentni plošči vključi zvočni in vizualni signal.

    Zasnovan, razvit, preizkušen in izdelan v Evropi; nova generacija i30 predstavlja nov Hyundaijev DNK. Predstavlja jedro blagovne znamke Hyundai, ki zagotavlja vrhunsko kakovost, najsodobnejšo povezljivost in optimalen standardni paket varnosti, dostopen vsem.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve