Zadnja preizkušnja za Hyundai i30 N pred nastopom na 24-urni dirki na Nürburgringu

  • Zadnja preizkušnja za Hyundai i30 N pred nastopom na 24-urni dirki na Nürburgringu

    24. maj 2017

    Hyundai pospešeno razvija svoj prvi visokozmogljiv model z oznako "N". Dva predserijska i30 N se bosta pomerila na zloglasni ADAC-ovi 24-urni dirki na Nürburgringu. Na dirki bodo sodelovali tudi Hyundaijevi inženirji iz tehničnega centra v Namyangu (J. Koreja), ki bodo poskrbeli, da bodo testiranja omogočila zadnje tehnične izboljšave pred zagonom serijske proizvodnje.

    24-urna dirka na Nürburgringu je ena izmed najzahtevnejših vzdržljivostnih dirk v svetovnem merilu. Dirka bo ključnega pomena za zadnje tehnične izboljšave pred začetkom serijske proizvodnje Hyundaijevega prvega športnega avtomobila z oznako "N". Oznaka "N" izhaja iz dveh besed. Prva je Namyang, ki ponazarja lokacijo globalnega razvojnega centra korejskega koncerna, druga pa se nanaša na znamenito stezo Nürburgring. Logotip "N" spominja na šikano, ki predstavlja razburljivo vožnjo po ovinkastih cestah.

    Oba avtomobila, ki bosta sodelovala na 24-urni dirki bosta tekmovala v razredu SP3T. Opremljena bosta z 2,0-litrskim turbo bencinskim motorjem in šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Enaka tehnologija bo nameščena tudi v serijski i30 N.

    Znani sta tudi že ekipi, ki bosta tekmovali z i30 N. V avto #1 bodo sedli Belgijec Vincent Radermecker in Anglež Stuart Leonard, oba profesionalna voznika. Za podporo bosta skrbela nemški avtomobilistični novinar in dirkač Christian Gebhardt in Jaekyun Kim, inženir Hyundaijevega R&D centra v Južni Koreji. Ekipo v avtomobilu #2 pa bodo sestavljali profesionalni voznik Pieter Schothorst iz Nizozemske, nemški avtomobilistični novinar Jens Dralle ter Youngsun Jee in Jonghyuk Kwon, oba inženirja iz korejskega Namyanga.

    Hyundai bo na 24-urni dirki na Nürburgringu sodeloval z močnimi sponzorji kot so Shell Helix, Hankook Tire in Alpinestars.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve