HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Značilnosti

Revolucionaren dizajn in električna moč

Revolucija je tu! Novi Tucson ni le evolucija predhodnika, temveč piše novo zgodbo. Razvoja v svojem segmentu pa ne narekuje le s progresivnim dizajnom, temveč tudi s pametnimi tehnologiami in najobsežnejšo paleto z elektriko podprtih pogonskih sklopov. 

 

Revolucionaren dizajn in električna moč
Hyundai tucson 2024 nline phev video thumbnail

Od koncepta do revolucionarnega dizajna

Progresiven oblikovni jezik novega Tucsona je navdihnil Hyundaijev konceptni SUV Vision T, ki se je javnosti leta 2019 predstavil na sejmu AutoMobility v Los Angelesu in naletel na številne pohvale. Ostri robovi in futuristične oblike koncepta so zaživele tudi na serijskem Tucsonu, ki je prvi Hyundaijev SUV, oblikovan v skladu z oblikovno filozocijo Čutne športnosti.

Od koncepta do revolucionarnega dizajna
Novi Tucson za nas predstavlja izjemno pomemben mejnik, hkrati pa merilo za prihodnje Hyundaijeve modele.

Novi Tucson za nas predstavlja izjemno pomemben mejnik, hkrati pa merilo za prihodnje Hyundaijeve modele.

-SangYup Lee, vodja Hyundaijevega mednarodnega oblikovalskega centra in član uprave družbe Hyundai Motor Company.-
Hme nx4 phev regular eviz ext t2p cypress green pearl shot 03

5-letna garancija brez omejitve kilometrov

Kot vsak Hyundai je tudi novi Tucson izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. In ker vanje verjamemo, smo jih pripravljeni podkrepiti s 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov. Tako lahko uživate v stvareh, ki vas veselijo, brez da bi vas pri tem skrbelo za avtomobil. Za nameček je tu še jamstvo na zmogljivo litij-ionsko baterijo hibridnih različic, ki traja 8 let oz. 160.000 km – kar koli pride prej. Privoščite si dodatno mero brezskrbnosti, ki jo omogoča ena od najboljših garancij v segmentu – in to serijsko! 

Hyundai logo 5-letna garancija brez omejitve kilometrov

5-letna garancija brez omejitve kilometrov

Motorji, pripravljeni na prihodnost

Vsi na novo registrirani evropski Hyundaiji Tucsoni z bencinskim agregatom že ustrezajo emisijskemu standardu Euro 6d.

Hyundai logo 6d standard za vse modele

 

Zunanjost

Hyundai tucson phev 2024 exterior 01a kv talent

Ko oblikovno evolucijo zamenja revolucija

Novi Tucson uteleša spoj uglajenih in progresivnih linij, katerega rezultat je popolna oblikovna revolucija. Njegove izklesane površine in dinamične linije v razred športnih terencev prinašajo popolnoma svež veter.

 

Ko oblikovno evolucijo zamenja revolucija

Čutna športnost je vstopila v svet športnih terencev

Tucson je prvi Hyundaijev SUV, katerega podobo je zaznamovala nova oblikovna filozofija, imenovana Čutna športnost. Sedaj je daljši in širši, njegova mišičasta podoba pa združuje zašiljene linije, dinamične proporce in razgibane površine. Ti poskrbijo za progresiven izgled, obenem pa ohranjajo terenski značaj modela.

 

Čutna športnost je vstopila v svet športnih terencev
Stranska linija v obliki črke Z

Stranska linija v obliki črke Z

Drzni detajli z visokotehnološkim pridihom, med katere spada tudi stranska linija v obliki črke Z, prispevajo k športni, dinamični podobi.

Kromirana okrasna linija

Športni izgled novega Tucsona še poudarja kromirana okrasna linija, ki se prične na stranskih ogledalih, nato pa se v loku razteza vse do prtljažnih vrat.
Kromirana okrasna linija
Zadnja LED žarometa

Zadnja LED žarometa

Široka zadnja LED žarometa, ki ju krasijo parametrični vzorci, dinamičnemu slogu zadka dodata piko na i.

Prilagodite novega Tucsona svojemu slogu

Novi Tucson prinaša pet živahnih novih barvv karoserije:Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, and Sailing Blue Pearl. Sedaj imate še več možnosti, da ga približate svojemu osebnemu stilu.
Prilagodite novega Tucsona svojemu slogu
Aluminijasta platišča

Aluminijasta platišča

Opcijska 18- in 19-palčna aluminijasta platišča dodatno poudarijo osupljive proporce novega Tucsona in poskrbijo za nezamenljivo prezenco.

Stekleni logotip

Visokotehnološki pridih zadka zaokroža Hyundaijev logotip, ujet pod stekleno površino. Ta ustvarja vtis tridimenzionalnosti, s čimer predstavlja odmik od ustaljenih smernic pri oblikovanju avtomobilskih značk.
Stekleni logotip
Skriti zadnji brisalec

Skriti zadnji brisalec

Novi Tucson je prvi Hyundai, pri katerem je zadnji brisalec skrit pod spojler vozila.
 

Notranjost

Hyundai tucson phev 2024 interior 08 skv int

Spoznajte Interspace

Ko vstopite v Tucsonovo elegantno kabino, vas takoj začara vtis zračnosti. Tu se namreč prostornost, tehnologija in kopica informacij harmonično dopolnjujejo. Elementi se povsod zlivajo s površinami iz kakovostnih, na otip mehkih materialov, tako izgled kot občutke ponesejo na novo raven.

 

Spoznajte Interspace
Več prostora

Več prostora

Novi Tucson je prostornejši kot kadar koli prej, zato razvaja z udobjem, kakršnega boste v tem segmentu le stežka našli. Potniki na zadnji klopi bodo posebej veseli dodatnega prostora za noge.

Izkoristite več prostora

Zrasel je tudi prtljažni prostor, ki sprejme do 620 litrov prtljage, ob preklopljenem naslonjalu sedežne klopi pa kar do 1799 litrov (točen podatek je odvisen od izbire pogonskega sklopa in stopnje opreme).
Izkoristite več prostora
Volanski obroč

Volanski obroč

Novi volanski obroč zagotavlja boljši oprijem, po zaslugi izboljšanih prestavnih ročic pa tudi udobnejše pretikanje. Obenem kabino prepoji s še več trendovskega šarma.

Panoramska sončna streha

Pustite sončnim žarkom in pišu vetra, da skozi opcijsko sončno streho vstopijo v kabino novega Tucsona.
Panoramska sončna streha

Barvne kombinacije v notranjosti

Izberite eno od treh edinstvenih barvnih kombinacij v notranjosti, in sicer One-tone Black, Two-tone Black in Moss Grey. Na voljo je tudi paket Cypress Green v zeleni barvi.
 

Zmogljivost

Hyundai tucson 2024 phev features thumbnail 02

Največja ponudba elektrificiranih pogonskih sklopov

Novi Tucson je bil razvit z jasnim ciljem: znižati emisije, a brez odpovedovanja užitku v vožnji. V ta namen ponuja najširjo paleto z elektriko podprtih agregatov v svojem segmentu. Izbirate lahko med bencinskim in dizelskim motorjem z 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, tu pa so še popolnoma hibridna različica ter klasična bencinski in dizelski agregat.
Hme nx4 phev regular eviz ext t2p cypress green pearl shot 04

Za več zmogljivosti in manj emisij. Tehnologija CVVD.

Pri Hyundaiju smo razvili prvi sistem časovno spremenljivega krmiljenja odpiranja ventilov (Continuously Variable Valve Duration oz. CVVD) na svetu. Slednji izboljša zmogljivost, hkrati pa je varčnejši in okolju prijaznejši. Tehnologija CVVD namreč odpiranje in zapiranje ventilov prilagaja voznim razmeram.

 

Za več zmogljivosti in manj emisij. Tehnologija CVVD.
Štirikolesni pogon HTRAC™

Štirikolesni pogon HTRAC™

Slabo vreme? Ostri zavoji? Ni problema! Inovativni štirikolesni pogon HTRAC™ v vseh razmerah poskrbi za odlično vodljivost in suvereno lego na cesti.

Elektronsko nadzorovano vzmetenje (ECS)

Uživajte v še natančnejšem krmiljenju. Sistem ECS nadzoruje blaženje na vsakem kolesu posebej, s čimer zmanjšuje nagibanje vozila in izboljšuje vodljivost.
Elektronsko nadzorovano vzmetenje (ECS)
Več načinov vožnje

Več načinov vožnje

Izberite način vožnje, ki ustreza vašemu razpoloženju! Preklapljate lahko med načini Normal, Eco in Sport, z vsakim od njih pa se spremenijo način pospeševanja, način pretikanja in poraba goriva.
 

Tehnologija

Untitled design 77

Najsodobnejše tehnologije povezljivosti

Seveda je bil novi Tucson deležen tudi obsežne tehnološke nadgradnje v obliki najsodobnejših sistemov povezljivosti. Tu je storitev Bluelink® Connected Car Services, ki upravljanje z vozilom omogoča kar prek pametnega telefona – ali z glasom. Infozabavni sistem z 12,3-palčnim zaslonom vključuje tudi brezplačno 5-letno naročnino na Hyundaijeve storitve LIVE.
12,3-palčni zaslon in površine, občutljive na dotik

12,3-palčni zaslon in površine, občutljive na dotik

Novi 12,3-palčni zaslon se elegantno zliva s kontrolno ploščo, na kateri boste tako z infozabavnim sistemom kot s klimatsko napravo upravljali na dotik.

12,3-palčni zaslon merilnikov

Zaslon digitalnih merilnikov odprtega tipa okrepi visokotehnološki pridih celotne kabine. Brez pokrova merilnikov namreč zasnova deluje bolj odprto.
12,3-palčni zaslon merilnikov
Hitro brezžično polnjenje

Hitro brezžično polnjenje

Izkoristite moč hitrega brezžičnega polnjenja mobilnih naprav. Moč sistema smo s 5 nadgradili na 15 W, polnilno enoto pa opremili tudi s funkcijo hlajenja, ki preprečuje pregrevanje.

Vhodi USB-C spredaj in zadaj

Da vam baterija nikoli ne bo pošla! Novi Tucson je na voljo z vhodoma USB-C spredaj in zadaj, s pomočjo katerih bodo vsi potniki brez težav napolnili svoje mobilne naprave.
Vhodi USB-C spredaj in zadaj
Vrhunski zvočni sistem KRELL

Vrhunski zvočni sistem KRELL

Vrhunski zvočni sistem KRELL postreže z izjemno glasbeno predstavo, ki jo pričara 8 izjemnih zvočnikov, med katerimi je tudi nizkotonski.
Untitled design 76

Bluelink® Connected Car Services

Sistem Bluelink® Connected Car Services novemu Tucsonu prinaša najnaprednejše funkcije povezljivosti, ki jih nadgrajujejo glasovno upravljanje in vrsta sistemov, s pomočjo katerih je vsaka pot udobna in prijetna. Spisek pametnih funkcij, s katerimi lahko upravljate prek aplikacije Bluelink, še nadgradi 5-letna brezplačna naročnina na Hyundaijeve storitve LIVE, vključene v navigacijski sistem.

Navigacija »peš do cilja«

Če morate svojega Tucsona parkirati med 200 m in 2 km proč od končnega cilja, lahko navodila navigacije z osrednjega zaslona posredujete aplikaciji Bluelink na svojem telefonu. Ta vas bo nato s pomočjo tehnologije navidezne realnosti vodila usmerjila točno tja, kamor ste se namenili.
Navigacija »peš do cilja«
 

Varnost

Hyundai tucson nline 2024 exterior 05a kv driving

Najboljši varnostni in asistenčni paket v razredu

Novi Tucson po zaslugi najnaprednejših asistenčnih sistemov v svojem razredu ter vrste pametnih varnostnih pripomočkov zagotavlja še več brezskrbnosti. Opremljen je s sistemom kar sedmih zračnih blazin, med katerimi je tudi zračna blazina, nameščena med prednja potnika. Slednja predstavlja novost v segmentu, v primeru nesreče pa preprečuje, da bo voznik in sovoznik trčila skupaj in se dodatno poškodovala.

 

Najboljši varnostni in asistenčni paket v razredu
Sistem Highway Drive Assist (HDA)

Sistem Highway Drive Assist (HDA)

Novi Tucson je prvič opremljen tudi s sistemom Highway Driving Assist (HDA). Slednji predstavlja kombinacijo sistema za ohranjanje voznega pasu (LFA) in z navigacijo podprtega pametnega sistema za prednastavitev hitrosti. S pomočjo senzorjev ter podatki navigacijskega sistema zagotavlja varno upravljanje ter pred zavoji ali območji omejitve hitrosti samodejno prilagodi hitrost. Sistem je mogoče aktivirati s preprostim pritiskom na gumb na volanskem obroču.

Sistem za preprečevanje naleta (FCA)

Sistem FCA samodejno zavira, če zazna silovitejše zaviranje vozila pred vami, prav tako pa je pozoren na pešce ali kolesarje. Sedaj vključuje tudi asistenta za križišče, ki pri zavijanju levo opreza za nevarnostjo in preprečuje trčenje z nasproti vozečimi vozili (v državah z volanom na levi).
Sistem za preprečevanje naleta (FCA)
Funkcija High Beam Assist (HBA)

Funkcija High Beam Assist (HBA)

Ko funkcija HBA na nasprotnem pasu ali neposredno pred vami zazna vozilo, preklopi z nezasenčenega na nezasenčeni snop žarometov. Ko sistem ne zazna vozil, za maksimalno vidljivost zopet preklopi na nezasenčeni snop.
Hme nx4 phev regular eviz ext t2p cypress green pearl shot 06

Več varnosti s kar 7 zračnimi blazinami

Novi Tucson se ponaša s sistemom 7 zračnih blazin. Ta vključuje tudi zračno blazino med prednjima sedežema, kar je v tem segmentu popolna novost.
Več varnosti s kar 7 zračnimi blazinami
Z navigacijo podprti pametni sistem za prednastavitev hitrosti (SCC)

Z navigacijo podprti pametni sistem za prednastavitev hitrosti (SCC)

Za več varnosti in manj stresa. Sistem SCC vzdržuje prednastavljeno varnostno razdaljo do vozil spredaj in v sklopu sistema HDA uravnava hitrost pred zavoji.

Asistent za spremljanje mrtvih kotov (BMV)

Tako levi kot desni mrtvi kot svojega novega Tucsona lahko sedaj spremljate kar na zaslonu merilnikov. Ob vklopu smernikov se namreč aktivira ena od kamer, ki vam prikaže situacijo v levem ali desnem mrtvem kotu.
Asistent za spremljanje mrtvih kotov (BMV)
Sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu (LFA)

Sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu (LFA)

Novi Tucson je opremljen tudi s sistemom LFA. Ko je aktiviran, ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Deluje pri hitrostih med 0 in 180 km/h ter tako na avtocesti kot na mestnih ulicah.

Funkcija E-Call

Ta funkcija v primeru nesreče ali sprožitve zračnih blazin samodejno naveže stik z intervencijskimi službami. Pomoč lahko preprosto prikličete tudi s pritiskom na gumb SOS, in sicer 356 dni v letu.
Funkcija E-Call
Hyundai tucson phev 2024 exterior 02a kv no sign

Dodatno pazi na vaše najmlajše

Da boste tako vi kot vaša družina na vsaki poti popolnoma varni, hkrati pa v vsaki vožnji kar najbolj uživali, smo novega Tucsona nadgradili z izjemnim naborom najnaprednejših varnostnih pomagal. Vanj smo vključili tudi nekaj pripomočkov, ki vam bodo pomagali popaziti na svoje najmlajše.
Sistem za varno izstopanje

Sistem za varno izstopanje

Ta pametna funkcija preprečuje nesreče, saj zaznava vozila, ki se vam približujejo od zadaj, ter v primeru, da je izstop prenevaren, na to opozori s simbolom na zaslonu merilnikov ter zunanjih ogledalih, pa tudi z zvočnim signalom.

Opozorilo na potnike zadaj

Ultrasonični senzorji zaznavajo gibanje potnikov ali domačih živali na zadnji klopi ter voznika opozorijo, če slednje po nesreči pozabi v vozilu.
Opozorilo na potnike zadaj
 

Udobje

Hyundai tucson phev 2024 exterior smart tailgate

Stavi na udobje in praktičnost

Novega Tucsona poleg vsestranskosti in povezljivosti odlikuje tudi izjemna raven udobja in praktičnosti. Pametne rešitve, kot je preklop zadnje klopi na daljavo, olajšajo prevoz večjih predmetov, funkcija walk-in pa poskrbi za preprosto prilagajanje sovoznikovega sedeža. Vaši potniki bodo obenem hitro vzljubili ogrevanje sedežev spredaj in zadaj ter indirektno vpihovanje zraka v kabino.

 

Stavi na udobje in praktičnost
Funkcija walk-in

Funkcija walk-in

Ta pametna funkcija omogoča vozniku, da sovoznikov sedež s preprostim pritiskom na gumb pomakne ter delno preklopi naprej, kar olajša vstop v vozilo.

Vsestransko zlaganje sedežne klopi

Za več praktičnosti in vsestranskosti je naslonjalo sedežne klopi mogoče preklopiti v razmerju 40:20:40. Ročici za preklop se nahajata v stranicah prtljažnega prostora in omogočata zlaganje na daljavo.
Vsestransko zlaganje sedežne klopi
Comfort in the rear 5551

Pametno električno odpiranje prtljažnih vrat

Olajšate si zlaganje prtljage v avto. Pametna prtljažna vrata se samodejno odprejo, če se pametni ključ več kot 3 sekunde nahaja v bližini avtomobila. Ko s polnima rokama zapustite trgovino, so takšna pomoč še posebej izkaže. Nastavite lahko celo višino, do katere se vrata odprejo.

 

Pametno električno odpiranje prtljažnih vrat

Izkusite nov način upravljanja s klimatsko napravo

Bodimo iskreni: Ljudje smo si različni - nekateri raje višjo, drugi pa nižjo temperaturo. In prav zato smo novega Tucsona opremili s tehnologijo Multi-Air Mode, ki zrak dovaja tako skozi klasične zračnike kot tudi skozi zračnike za indirektno ventilacijo. Na ta način kabino oskrbuje z enako količino zraka kot klasični sistemi, le na mnogo prijetnejši način. Triconska klimatska naprava obenem omogoča, da voznik, sovoznik in potniki na zadnji klopi ločeni nastavijo temperaturo.

Ogrevanje in prezračevanje sedežev

Da bo pozimi toplo in poleti hladno. Voznik in sovoznik bosta uživala v opcijskem ogrevanju in prezračevanju sedežev. Ogrevanje je na voljo tudi za sedežno klop.
Ogrevanje in prezračevanje sedežev
Triconska klimatska naprava

Triconska klimatska naprava

Da bodo zadovoljni prav vsi. Triconska klimatska naprava poskrbi, da lahko potniki zadaj ločeno nastavljajo temperaturo.
 

Cenik

Hyundai Novi TUCSON

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik za model Novi TUCSON

 
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve