Hyundaijevih TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov tekočega tedna.... Preberi več

 
Zapri
 

Zanimivosti

Kralj zavojev

Novi i30 N se je kalil na slavnem Nürburgringu, z motorjem, ki razvije do 275 konjskih moči in izjemno lego v zavojih, po zavitih cestnih odsekih pa hrepeni prav toliko kot vi. Z njim lahko v občutkih, ki jih zmorejo ponuditi le pravi športni avtomobili, uživate vsak dan.
 

Dizajn, ki izžareva športnost

Za njim se bodo obračale glave, a nikakor le zaradi impresivnega zvoka. Novi i30 N namreč z agresivnimi oblikovalskimi elementi in spuščeno karoserijo ne skriva svojih dirkaških ambicij.

 • Krepke in drzne poteze

  Krepke in drzne poteze

  Agresivno oblikovan prednji odbijač z velikima odprtinama za zrak in markantno kaskadno masko hladilnika jasno naznanja, da gre za čistokrvnega športnika, vtis pa podkrepijo tudi ekskluzivna 19-palčna platiščča z logotipom serije N in izjemno zmogljive zavore z rdečimi čeljustmi.
 • Uglajena športnost

  Uglajena športnost

  Aerodinamičen spojler z vgrajeno trikotno zavorno lučjo v kombinaciji z agresivno oblikovanim zadnjim odbijačem in dvojno izpušno cevjo izraža moč in športnost.

Kabina, pripravljena na dirkalne izzive

Notranjost novega i30 N zagotavlja odličen nadzor in prvovrstno udobje. Ambient je povsem podrejen vozniku, kar slednjemu omogoča, da se popolnoma poveže s svojim delovnim prostorom. Športna prednja sedeža poskrbita za izvrstno oporo v vsaki situaciji.

Kabina, pripravljena na dirkalne izzive

Sistem N Grin Control

Naj vam vsak nov kilometer požene kri po žilah. Sistem N Grin Control vam omogoča, da s pritiskom na gumb izbirate med petimi načini vožnje. Vsak od njih namreč popolnoma spremeni značaj vozila, saj prilagodi delovanje motorja, elektronsko nadzorovano vzmetenje, sistema ESC, zaporo diferenciala, krmilni mehanizem in funkcijo Rev Matching, spremeni pa tudi zvok motorja.

Sistem N Grin Control

Oglejte si i30 N v elementu

Če želite videti, kaj vse zmore novi i30 N, izberite enega izmed videov iz zbirke in si oglejte, kako Thierry Neuville, voznik Hyundaijeve ekipe v svetovnem prvenstvu v reliju, novinca preizkusi na cesti, na dirkališču ter v zimskih razmerah.

 

 

   

Sistem za zagotavljanje oprijema in nadzor stabilnosti

Sistem N Traction and Stability control je delo Hyundaijevih inženirjev, med vožnjo pa se aktivira le, ko ga resnično potrebujete. Je kot zvesti pomočnik, ki ne omejuje vaših dirkaških užitkov, temveč vam omogoča, da ste še hitrejši. Če pa se želite počutiti kot na dirkalni stezi, lahko sistem tudi deaktivirate.
Sistem za zagotavljanje oprijema in nadzor stabilnosti
Elektronsko nadzorovana delna zapora diferenciala

Elektronsko nadzorovana delna zapora diferenciala

Elektronsko nadzorovana delna zapora diferenciala veča oprijem vozila in poskrbi za maksimalen prenos moči na cesto, s čimer omogoča večje hitrosti v zavojih in popoln vozniški užitek.

Sistem za preprečevanje naleta (FCA)

Delovanje sistema, ki s pomočjo kamere opreza za nevarnimi situacijami, poteka v treh korakih. Po začetnem zvočnem in grafičnem opozorilu sledi samodejna aktivacija zavor glede na stopnjo nevarnosti, v tretji fazi pa sistem poskrbi za maksimalno moč zaviranja in tako pomaga vozniku, da se izogne trčenju, če je slednje neizogibno, pa zmanjša njegovo moč.
Sistem za preprečevanje naleta (FCA)
Navigacijski sistem

Navigacijski sistem

i30 N se ponaša z najsodobnejšimi funkcijami povezljivosti, med katere spadajo 3D prikaz zemljevidov, predvajanje multimedijskih vsebin, storitvi Android Auto™ in Apple Carplay™ ter brezžično polnjenje mobilnih naprav.

Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka Apple Inc.
Android Auto™ je registrirana blagovna znamka Google Inc.
 

Zunanjost

Zunanjost

Dizajn novega i30 N predstavlja ubrano kombinacijo edinstvenih športnih potez in brezčasne elegance modelne družine i30.

Posebna maska in mišičasti odbijači

Posebna verzija značilne kaskadne maske hladilnika z logotipom serije N se dopolnjuje z agresivno oblikovanim prednjim odbijačem, na katerem izstopata veliki reži za dovod zraka in markantna rdeča obroba.
Posebna maska in mišičasti odbijači
Ugasni luči
 

Napredni žarometi v LED izvedbi

Da boste videli dlje in izgledali bolje. Novi i30 N je opremljen z žarometi v polni LED izvedbi, ki poleg izboljšane vidljivosti zagotavljajo tudi vrhunski izgled.

Dnevne luči v LED izvedbi

Horizontalno postavljeni dnevni luči v LED izvedbi krasita zgornji rob stranskih odprtin za dovod zraka na prednjem odbijaču. Slednji pripomoreta k učinkovitejšemu hlajenju zavor in boljšim aerodinamičnim lastnostim vozila.
Ugasni luči
 
Panoramska streha

Panoramska streha

Spustite sončne žarke v kabino in dovolite vetru, da vam razkuštra lase. Panoramska sončna streha se razprostira nad vsemi sedeži v vozilu in skrbi za dovod svežega zraka ter osvetlitev kabine.

Stilski stranski poudarki

Za stilski kontrast so tu stranska ogledala v svetleče črni barvi in črni stranski pragovi.
Stilski stranski poudarki
Ekskluzivna ponudba platišč

Ekskluzivna ponudba platišč

Novi i30 N se ponaša z razširjenimi koloteki, pod katerimi se vrtijo 18- ali 19-palčne platišča z logotipom serije N.

Zadnja žarometa

Zadnja žarometa v LED izvedbi sta v popolni harmoniji z markantno izbočenimi stranskimi linijami, obenem pa pripomoreta k prepoznavnemu zadku.
Ugasni luči
 
Spojler

Spojler

Zadnji spojler v svetleče črni barvi in z vgrajeno trikotno zavorno lučjo veča aerodinamični pritisk vozila k tlom.

Odsevnika in meglenki zadaj

Dvignjen položaj odsevnikov in meglenk na zadku vozila podkrepi vtis krepkosti in stabilnosti, ki odlikuje novega i30 N.
Odsevnika in meglenki zadaj
Športno nastrojeni zadnji odbijač

Športno nastrojeni zadnji odbijač

Zadnji odbijač se ponaša s športno agresivnimi linijami in dirkaško rdečo obrobo med kromiranima izpušnima cevema.
 

Notranjost

Nadzor in udobje

Notranjost novega i30 N zagotavlja odličen nadzor in prvovrstno udobje. Ambient je povsem podrejen vozniku, kar slednjemu omogoča, da se popolnoma poveže s svojim delovnim prostorom.
 

Notranjost

Materiali visoke kakovosti in temni kovinski vložki poudarjajo športno elegantno osebnost in dirkaške korenine novega i30 N.

Nadzor in udobje

Volanski obroč

S posebnimi modrimi šivi in logotipom serije N opremljeni volanski obroč poskrbi, da so vsa stikala za nastavitev športnih funkcij na dosegu vaših prstov. Za izbiro načina vožnje ali vklop funkcije Rev Matching tako zadostuje preprost pritisk na volansko tipko.

Volanski obroč
Prostostoječi 8-palčni zaslon na dotik

Prostostoječi 8-palčni zaslon na dotik

Visoko ločljivi zaslon na dotik zaradi svoje odlične pozicije omogoča preprosto rokovanje in daje vtis, da lebdi nad armaturno ploščo. Takšen položaj pa ima praktičen namen, saj omogoča prikaz informacij bližje voznikovemu vidnemu polju. Tako lahko enostavno dostopate do infozabavnega in navigacijskega sistema ter storitev Live Services, Apple CarPlay™ in Android Auto™.

Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka Apple Inc.
Android Auto™ je registrirana blagovna znamka Google Inc.

Instrumentna plošča

Instrumentna plošča serije N je zasnovana posebej za vozniške navdušence. Indikator prestave omogoča dirkaško precizno pretikanje, rdeče polje obratomera pa se s pomočjo variabilne LED osvetlitve spreminja glede na delovanje vozila in temperaturo motornega olja. Slednja je, tako kot tudi podatki o navoru in delovanju turbine, prikazana na instrumentni plošči.
Instrumentna plošča
Samodejna klimatska naprava

Samodejna klimatska naprava

Dvopodročna klimatska naprava omogoča vozniku in sovozniku, da individualno izbereta želeno temperaturo.

Napredne funkcije povezljivosti

Novi i30 N zagotavlja vso povezljivost, ki jo potrebujete na poti, obenem pa ponuja kopico inovativnih tehnologij, ki lajšajo življenje. Tu je denimo 8-palčni zasnon na dotik, ki omogoča enostaven dostop do storitev Apple CarPlay™ in Android Auto™, na voljo pa je celo postaja za brezžično polnjenje mobilnih naprav.

Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka Apple Inc.
Android Auto™ je registrirana blagovna znamka Google Inc.
Napredne funkcije povezljivosti
Športna prestavna ročica

Športna prestavna ročica

Okrogla ročica menjalnika z modro obrobo in značilnim logotipom serije N je kot nalašč za navdušene voznike, ki stavijo na hitro in natančno pretikanje v kombinaciji z močno sklopko.

Vrhunski slog in odlična opora

Spoznajte novo raven udobnega sedenja. Športna prednja sedeža v novem i30 N je moč prepoznati po modrih šivih in logotipu serije N, s svojo edinstveno obliko, močno bočno oporo in podaljšljivima sedaloma pa bosta poskrbela za optimalen položaj sedenja in izvrstno udobje. Izbirate lahko med oblazinjenjem v kombinaciji velurja in usnja ali izvedenko v blagu.
Vrhunski slog in odlična opora
 • Vratni pragovi serije N

  Vratni pragovi serije N

  Rojen v Namyangu, izpopolnjen na Nürburgringu – značka N je sinonim za vrhunsko zmogljivost.
 • Prednje naslonjalo za roke

  Prednje naslonjalo za roke

  Udobno se namestite. Naslonjalo za roke spredaj vključuje tudi praktičen odlagalni prostor.
 

Zmogljivost

Pomembna je moč

Motor, rojen za na stezo. Zasluge za bliskovite pospeške novega i30 N gredo novo razvitemu 2.0-litrskemu turbobencinskemu agregatu.

Pomembna je moč

Ključni lastnosti novega 2.0-litrskega štirivaljnika z direktnim vbrizgom sta visoka odzivnost in izjemna krivulja navora, ki ga je s pomočjo funkcije overboost moč povišati za 8%. i30 N je na voljo s pogonom na prednji kolesi in s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki se ponaša z močnejšimi prestavami, sinhronskim obročem iz ogljikovih vlaken in vzdržljivejšo sklopko. Izboljšano drobovje novega i30 N se tako zlahka kosa z močjo dirkaško nastrojenega agregata, kratki hodi ročice menjalnika in hitro pretikanje pa poskrbijo, da vas pravi občutki med vožnjo zlepa ne zapustijo.

Bencinski agregat 2.0 T-GDi (183,8 kW)

Max. moč
183,8 kW 
 

Max. navor
353 Nm

Bencinski agregat 2.0 T-GDi (183,8 kW)
Bencinski agregat 2.0 T-GDi (202,2 kW)

Bencinski agregat 2.0 T-GDi (202,2 kW)

Max. moč
202,2 kW
 

Max. navor
353 Nm

Sistem N Grin control

Za več zadovoljnih nasmeškov na vaši poti je tu sistem N Grin Control. Ta vam omogoča, da s preprostim pritiskom na gumb preklapljate med petimi različnimi načini vožnje in tako i30 N prikrojite po svojih željah. Vsak od načinov spremeni značaj vozila, saj prilagodi delovanje motorja, elektronsko nadzorovano vzmetenje, sistema ESC, zaporo diferenciala, krmilni mehanizem in funkcijo Rev Matching, spremeni pa tudi zvok motorja.

Normal

Nastavitve načina vožnje:

 Delovanje motorja
 Rev matching
 Elektronsko nadzorovana zapora diferenciala (E-LSD)
 Izpušni zvok

Nastavitev šasije:

 Elektronsko nadzorovano vzmetenje (ECS)
 Krmilni mehanizem
 Elektronski nadzor stabilnosti (ESC)
Normal
Sport

Sport

Nastavitve načina vožnje:

 Delovanje motorja
 Rev matching
 Elektronsko nadzorovana zapora diferenciala (E-LSD)
 Izpušni zvok

Nastavitev šasije:

 Elektronsko nadzorovano vzmetenje (ECS)
 Krmilni mehanizem

N

Nastavitve načina vožnje:

 Delovanje motorja
 Rev matching
 Izpušni zvok

Nastavitev šasije:

 Elektronsko nadzorovano vzmetenje (ECS)
 Krmilni mehanizem
N
N custom

N custom

Nastavitve načina vožnje:

 Delovanje motorja
 Rev matching
 Elektronsko nadzorovana zapora diferenciala (E-LSD)
 Izpušni zvok

Nastavitev šasije:

 Elektronsko nadzorovano vzmetenje (ECS)
 Krmilni mehanizem
 Elektronski nadzor stabilnosti (ESC)

Eco

Nastavitve načina vožnje:

 Delovanje motorja
 Izpušni zvok

 

Eco
 

Varnost

Hyundai SmartSense

Najsodobnejša ponudba naprednih asistenčnih sistemov zagotavlja varno in brezskrbno vožnjo.
Sistem za preprečevanje naleta (FCA)

Sistem za preprečevanje naleta (FCA)

Delovanje sistema, ki s pomočjo kamere opreza za nevarnimi situacijami, poteka v treh korakih. Po začetnem zvočnem in grafičnem opozorilu sledi samodejna aktivacija zavor glede na stopnjo nevarnosti, v tretji fazi pa sistem poskrbi za maksimalno moč zaviranja in tako pomaga vozniku, da se izogne trčenju, če je slednje neizogibno, pa zmanjša njegovo moč.

Sistem za opozarjanje na nalet (FCW)

Sistem za opozarjanje na nalet s pomočjo kamere zaznava morebitno nevarnost naleta in voznika nanjo pravočasno opozori.
Sistem za opozarjanje na nalet (FCW)
Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)

Ta sistem pri hitrostih nad 60 km/h voznika opozarja na nevarne manevre. Če slednji namreč nevede preide na nasprotni vozni pas, se sistem odzove z opozorilom, po potrebi pa tudi prevzame nadzor nad krmiljenjem in tako vozilo vrne nazaj v pravi pas.
 

Udobje

Športnik za vsak dan

Novi i30 N je športnik za vsak dan, saj se ponaša s kopico uporabnih funkcij, ki popestrijo prav vsako pot – tudi tisto, ki vas vodi v službo.

Navigacijski sistem

Visoko ločljivi zaslon na dotik zaradi svoje odlične pozicije omogoča preprosto rokovanje in daje vtis, da lebdi nad armaturno ploščo. Takšen položaj pa ima praktičen namen, saj omogoča prikaz informacij bližje voznikovemu vidnemu polju. Tako lahko enostavno dostopate do infozabavnega in navigacijskega sistema ter storitev Live Services, Apple CarPlay™ in Android Auto™.

Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka Apple Inc.
Android Auto™ je registrirana blagovna znamka Google Inc.
Navigacijski sistem
5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov

5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov

Kot prav vsako Hyundaijevo vozilo je tudi novi i30 N izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Ker v to trdno verjamemo, vam poklanjamo 5-letno garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov. Tako se boste lahko posvetili stvarem, ki jih imate v življenju najraje, in pozabili na skrbi glede avtomobila. Uživajte v brezskrbnosti, ki jo zagotavlja ena najboljših garancij na trgu – in to serijsko.

Pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj

Tipala na prednjem in zadnjem odbijaču zaznavajo ovire, ki ste jih sami morda spregledali, ter vam povedo, kdaj se morate zaustaviti, da se izognete trku.
Pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj
Tehnologija motorjev prihodnosti

Tehnologija motorjev prihodnosti

EURO 6d-Temp je pri Hyundaiju standard. Vsi novi registrirani modeli Hyundai v Evropi že izpolnjujejo standarde emisij EURO 6d-Temp.

EURO 6d-Temp združuje laboratorijski preizkusni cikel WLTP z dodatnimi preizkusi emisij na cesti, znanimi kot dejanske emisije iz vožnje ali RDE.

 

Cenik

Hyundai i30 N

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik model i30 N

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.