Vozimo na elektriko

EN AVTOMOBIL.

TRIJE Z ELEKTRIKO RAZLIČNO PODPRTI POGONI.

Čisto preprosto; električni avtomobili morajo zagotavljati vse dinamične vozne lastnosti, ki omogočajo užitek in udobje v vožnji. Hyundai je navedeni filozofiji sledil in vse našteto združil v en avtomobili - Hyundai IONIQ. Spoznajte novi IONIQ in tri različne, inovativne pogone s katerimi bo na voljo. IONIQ je prvi tovrstni serijski model na svetu – ena karoserijska izvedba, trije pogoni, ki, tako kot ostali Hyundaijevi modeli, izkazuje zavezanost k trajnostnim rešitvam.

Prvi bo na ceste zapeljal hibridni IONIQ, ki mu bo tesno sledil popolnoma električni model. Hibridni pogon bosta tvorila zmogljiv bencinski motor in električni motor s sodobno polimerno litij-ionsko baterijo. Prenos moči bo potekal preko robotiziranega menjalnika z dvojno sklopko. Preostali dve izvedenki, električni avto in priključni hibrid, se bosta hibridnemu pridružila kasneje. Vsi trije modeli si bodo delili isto namensko izdelano platformo in elegantno kupejevsko podobo.
    

 

Visoka zmogljivost

TRIJE NAČINI ALTERNATIVNEGA POGONA

IZBERITE IONIQ-a, KI NAJBOLJ USTREZA VAŠEMU NAČINU ŽIVLJENJA

Odločitev je lahka. Vse je odvisno od tega kako pogosto se vozite, kako daleč se vozite in kako vozite. Kateregakoli boste izbrali, vsak IONIQ prinaša užitek v vožnji z visokim navorom v vseh območjih delovanja. V nadaljevanju je pregled prednosti vsakega posebej.

 • HYUNDAI IONIQ HIBRID

  HYUNDAI IONIQ HIBRID

  Užitek v vožnji z nizkimi emisijami

  Hibridni pogon bosta sestavljala bencinski motor v kombinaciji z električnim motorjem z največjo močjo 27 kW. Skupaj bosta zagotavljala visoke zmogljivosti, ekonomično porabo goriva in nizke emisije. Največja moč hibridnega IONIQ -a bo znašala 104 kW (141 KM). Električni motor bo poskrbel za veliko navora že ob samem zagonu in se bo napajal s pomočjo polimerne litij-ionske baterije kapacitete 1,56 kWh, ki se bo polnila med vožnjo, predvsem z energijo, ki nastaja ob zaviranju.

 • HYUNDAI IONIQ PRIKLJUČNI HIBRID

  HYUNDAI IONIQ PRIKLJUČNI HIBRID

  Najboljša kombinacija

  Za vsakodnevno vožnjo bo idealen priključni hibrid. Poganjal ga bo 45 kW električni motor, ki bo energijo črpal iz akumulatorja iz litijevih polimerov z zmogljivostjo 8,9 kWh in bo zagotavljal vožnjo brez emisij vse do hitrosti 51 km/h. Osnova pogona bo, tako kot pri hibridu, bencinski motor z visokim izkoristkom, ki bo v kombinaciji z električnim motorjem zagotavljal velik doseg. Baterija se bo polnila med vožnjo z rekuperacijo energije. Moč pa jo bo napolniti tudi preko zunanjega napajanja.

 • ELEKTRIČNI HYUNDAI IONIQ

  ELEKTRIČNI HYUNDAI IONIQ

  Brez emisij. Brez kompromisov.

  88 kW električni motor se hvali z visokim navorom in učinkovito polimerno litij-ionsko baterijo zmogljivosti 28 kWh. Vožnja z električnim IONIQ-om je popolnoma brez emisij. Doseg vozila z enim polnjenjem je 250 km. Baterija je nameščena nizko v šasiji, kar avtomobilu zagotavlja nizko težišče, ki je eden od pogojev za stabilnost in oprijem vozila pri dinamični vožnji.

 

ZGRADBA IONIQ-a

PREPROSTO NAVDUŠUJOČE

EDINSTVENI IONIQ

IONIQ je prvi avtomobil na svetu, ki je na voljo kar s tremi elektrificiranimi različicami pogonskega sklopa. Robustna karoserija je izjemno lahka. Sestavljena je tako iz najmočnejšega jekla lastne proizvodnje kot iz lahkega aluminija. Vse komponente vozila so projektirane tako, da do zadnje potankosti delujejo skladno. Rezultat je edinstvena vozniška izkušnja.

  

  HYUNDAI IONIQ PRIKLJUČNI HIBRID HYUNDAI IONIQ HIBRID ELEKTRIČNI HYUNDAI IONIQ
Motor -
Električni motor 
Robotizirani menjalnik -
Baterija

   

 • IZJEMNA UČINKOVITOST

  IZJEMNA UČINKOVITOST

  1,6-litrski bencinski motor GDI zagotavlja kar 40 odstotni toplotni izkoristek (hibrid in priključni hibrid).
 • EKSPLOZIVNA MOČ

  EKSPLOZIVNA MOČ

  Vsaka izmed treh različic Hyundai IONIQ-a je opremljena z kompaktnim električnim motorjem in prav vsak zagotavlja največji navor že ob speljevanju.
 • INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

  INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

  Vsi trije možni pogoni uporabljajo kompaktne, a zmogljive polimerne litij-ionske baterije.
 • UŽITEK V VOŽNJI

  UŽITEK V VOŽNJI

  6-stopenjski robotizirani menjalnik z dvojno sklopko odlično dopolnjuje pogonski sklop in zagotavlja izjemno učinkovitost ter odlično vozniško izkušnjo (hibrid in priključni hibrid).

ANATOMIJA IONIQ-a

PREDNOSTI SO V PODROBNOSTIH

Prav tako pomembna kot so napredni pogonski sklopi sta tudi aerodinamika in lahka karoserija visoke trdnosti. IONIQ je odličen na obeh navedenih področjih. S količnikom zračnega upora 0,24 je IONIQ eno izmed najbolj aerodinamičnih vozil na tržišču. Zunanje poteze in zunanji detajli so uglašeni do potankosti, da zmanjšujejo zračni upor in emisije. K izjemni aerodinamiki pripomorejo tudi sprednje zračne odprtine, ki zmanjšujejo turbulence okoli sprednjih koles, oblika platišč, zadnji spojler in difuzor.
   

 • VISOKA TRDNOST, NIZKA TEŽA

  VISOKA TRDNOST, NIZKA TEŽA

  Premišljena uporaba naprednega jekla visoke trdnosti daje IONIQ-u čvrsto in trdno zgradbo. Izjemno lahka gradnja avtomobila je bila dosežena s kombiniranjem jekla visoke trdnosti in lahkega aluminija. Slednji je bil uporabljen za motorni pokrov, prtljažna vrata in nekatere dele podvozja. Visoka togost karoserije je bila dosežena z inteligentno uporabo jekel visoke trdnosti, strukturnih lepil ter strateško namestitvijo ojačitev karoserijskih povezav.
 • UDOBJE IN OKRETNOST

  UDOBJE IN OKRETNOST

  Zahvaljujoč nizkemu težišču in večvodilski zadnji premi IONIQ zagotavlja udobno vožnjo in izjemno lego na cesti.

POPOLN PAKET

ZNOTRAJ IN ZUNAJ

Zunanjost IONIQ-a zaznamuje čist, atletski dizajn. Notranjost vozila je elegantno preprosta. Opredeljujejo jo čiste linije in inovativna visoka tehnologija. Stikala so jasno in logično razporejena, kar omogoča intuitivno upravljanje in lahkotnost v vožnji.
   

ZUNANJOST

 • Osvetlitev

  Osvetlitev

  Ksenonski žarometi vključujejo LED pozicijske luči in smernike. Dnevne LED luči “lebdijo” in s tem učinkom ustvarjajo prepoznavno identiteto na cesti.
 • IONIQ-ov podpis

  IONIQ-ov podpis

  Značilen IONIQ-ov podpis je modra črta. Locirana je na spodnjem delu odbijača in sicer pod heksagonalno masko motorja.
 • Eleganten in učinkovit

  Eleganten in učinkovit

  Zadnji spojler ne prispeva le k športnemu izgledu, temveč učinkovito pripomore k zmanjšanju turbulenc in boljšemu oprijemu cestišča.
 • Učinkovito oblikovanje

  Učinkovito oblikovanje

  Aktivne lopute v motorni maski se po potrebi samodejno odpirajo in zapirajo ter s tem izboljšujejo aerodinamiko

NOTRANJOST

 • Brezhibna povezljivost

  Brezhibna povezljivost

  Popolna postavitev, na sredini armaturne plošče, je zagotovljena “Infotainment” centru. Ta omogoča brezstično polnjenje in povezljivost pametnih telefonov s storitvami Apple CarPlayTM*/*** in Google Android AutoTM*/*** . Preko “Infotainment” sistema upravljamo s priljubljeno glasbo, telefonom in navigacijo.
 • Harmonija v modri

  Harmonija v modri

  Notranjost IONIQ-a je obogatena z dodatki v modri barvi.
 • Brezžično polnjenje

  Brezžično polnjenje

  Z brezžičnim polnilcem so kabli preteklost**
 • Digitalno

  Digitalno

  Digitalna instrumentna plošča omogoča jasnost prikaza potovalnih informacij, vključno s pretokom energije in stanjem polnosti baterije.
 

Pogled v prihodnost

POTEŠITE RADOVEDNOST

Vaš 360° pogled v prihodnost električne mobilnosti.

 

Ostanite povezani

BODITE NA TEKOČEM Z NAJNOVEJŠIMI NOVICAMI O IONIQ-u

Ne želimo, da bi zamudili novice o IONIQ-u.
Spremljajte tekoče dogajanje na spletnem mestu hyundai.si.

*Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka Apple Inc., Android Auto™ je registrirana blagovna znamka Google Inc.
**Kompatibilen z določenimi pametnimi telefoni.
***Na voljo na določenih tržiščih.
 
 

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.