Hyundaijev dan na Vranskem

Preizkusite delovanje sodobnih varnostnih sistemov tudi v praksi. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem... Več

 
Zapri
 

Zanimivosti

Sodoben dizajn

Atraktivna in sodobna podoba vozila se začne prav z na novo oblikovanimi prednjimi lučmi in novo poudarjeno šesterokotno masko motorja ter nadaljuje vse do elegantnih zadnjih luči.

Poudarjen dizajn

Prepoznavna sprednja masko s kromiranimi dodatki, elegantne LED luči za meglo ter elegantna celotna zunanja podoba potrjujejo privlačnost novega i40 Wagon.
Poudarjen dizajn
Športno eleganten

Športno eleganten

Z natančno oblikovanimi zunanjimi linijami ter novimi litimi platišči, novi i40 Wagon ustvarja dinamično eleganten vtis.

Notranjost

Kokpit novega i40 je oblikovan tako, da je voznik med vožnjo v vsakem trenutku obveščen o dogajanjih v in izven vozila ter da se med vožnjo dobro počuti. Sodoben audio sistem s 6 zvočniki, zunanjim ojačevalcem zvoka ter wooferjem oddaja premium kakovost zvoka po celi kabini. i40 je opremljen tudi z naprednim 4.3˝ barvnim TFT LCD zaslonom in nadgrajenim 7" navigacijskim sistemom z DAB (Digital Audio Broadcasting), ki zagotavlja najvišjo kakovost zvoka in dodatne prednosti.
Notranjost

7- stopenjski samodejni menjalnih z dvojno sklopko (DCT)

Novi 7- stopenjski DCT menjalnik ponuja vozniku izbiro popolnoma samodejnega delovanja ali sekvenčnega ročnega prestavljanja. Pri ročnem prestavljanju pridejo voznikove vozne izkušnje in sposobnosti bolj do izraza. V kombinaciji z 1.7 litrskim CRDi motorjem spusti v ozračje 119 g/km CO2 ali 110 g/km s sistemom Idle Stop & Go (ISG).

Na voljo z 1.7 CRDi motorjem s 141 KM
7- stopenjski samodejni menjalnih z dvojno sklopko (DCT)
Električen nadzor zadnjih blažilnikov (ECS)

Električen nadzor zadnjih blažilnikov (ECS)

ECS omogoča vozniku nastavit način delovanja zadnje osi. To je še posebej pomembno pri karavanskih različicah, da se lahko uskladi vožnja in upravljanje vozila z maso vozila in tovora v prtljažniku. Način delovanja se lahko nastavi ročno ali pa se prepusti samodejnemu delovanju.
 

Zunanjost

Dizajn, ki izraža mogočnost vozila

Kombinacija sprednjih žarometov, šesterokotne maske motorja in LED luči za meglo izraža podobo novega i40 Wagon.

Dizajn, ki izraža mogočnost vozila

HID žarometi

Bi-ksenonski žarometi v i40 razsvetlijo noč in jo naredijo bolj jasno. Opcijski sistem samodejnega zasenčenja dolgih luči (SHB) nadzoruje prihajajoči promet in samodejno izklopi dolge luči, ko zazna nasproti se vozeče drugo vozilo.
Ugasni luči
 
LED luči za meglo

LED luči za meglo

Opcijske LED luči za meglo so preproste ravne oblike, postavljene so izredno nizko, kar pa zagotavlja optimalno osvetlitev v meglenih voznih razmerah.

Maska motorja

Izrazita šesterokotna maska motorja je postavljena med elegantne, na novo oblikovane sprednje žaromete. Na voljo je v dveh različicah, brez ali z kromiranimi dodatki na vodoravnih prečkah.
Standardno
 

Vrhunski dizajn.
Presenetljiva prostornost.

Poudarjene linije, dinamičen profil in razpotegnjene steklene površine dajejo vozilu karakter in športen videz. In neverjetno prostorna in udobna notranjost.

Vrhunski dizajn.<br />Presenetljiva prostornost.

Panoramska sončna streha

Na voljo kot opcija. Sončna streha z dvojnim odpiranje naredi kabino svetlo in jo preplavi s poživljajočim soncem. Opremljena je z zložljivimi senčniki in deflektorjem vetra.
Panoramska sončna streha
Smerniki v zunanjih ogledali

Smerniki v zunanjih ogledali

Aerodinanično oblikovana ogledala zmanjšujejo šum vetra, integrirana LED smernika pa poskrbita, da je menjava voznega pasu in spreminjanje smeri vožnje varnejša.

Platišča

Na razpolago je privlačna paleta atraktivnih litih platišč. Lahko izbirate med športnimi 18" z 10 kraki in pnevmatikami 225/45 R18 ali med elegantnimi 17" prav tako z 10 kraki in pnevmatikami 215/50 R17. Vsa so oblikovana, da še bolj poudarijo eleganten ter hkrati dinamičen videz vozila.
Platišča

Skladna zaključena celota

Sprehodite se okoli novega i40 Wagon in postalo vam bo jasno, kako se vsi elementi vozila prepletajo in zlivajo v popolno harmonijo.
Rezultat je popolnoma homogeno delo avtomobilskega oblikovanja.

Skladna zaključena celota

Pametna prtljažna vrata

Enostavno in nadvse uporabno. S ključi v žepu ali torbici se približajte prtljažniku, počakajte 3 sekunde in vrata se bodo samodejno odprla.
Pametna prtljažna vrata
Ugasni luči
 

LED zadnje luči

Velike in izrazite zadnje luči imajo LED tehnologijo, ki optimizira jasnost in svetlost, kar zagotavlja, da se drugi vozniki lahko hitreje odzovejo na dogajanje na cesti.
 

Notranjost

Vse je v ambientu

Celotna notranjost novega i40 Wagon je mojstrsko oblikovana. Je skrbno dodelana mešanica visoko kakovostnih materialov, stilskih barvnih kombinacij ter prostora in udobja; vse kar bi si želeli v tem razredu.

Dimenzije novega i40 in s tem prostornost so med najboljšimi v razredu. Sedeži zagotavljajo visoko raven udobja in to celo pri najdaljših potovanjih.

Prezračevanje prednjih sedežev

Prezračevanje prednjih sedežev

Ventilatorji vgrajeni v prednjih sedežih, skozi mikro perforacijo na površini sedežev, ustvarjajo nežne tokove hladnega zraka in ti dajejo dober hladen občutek v vročih dneh. Na voljo kot opcija, samo z usnjenimi sedeži.

Samodejna klimatska naprava

Tako voznik kot sovoznik imata možnost nastaviti si temperaturo po lastni želji; sistem nato želeno temperaturo vzdržuje za vsako območje posebej.
Samodejna klimatska naprava
Električno nastavljivi sedeži

Električno nastavljivi sedeži

Sedeži so električno nastavljivi v 10 različnih smereh. Za večje udobje voznika tudi v ledvenem delu. Voznikov sedež opremljen s funkcijo IMS (spominski sistem za nastavitev voznikovega sedeža), se pri izstopu iz vozila pomakne nazaj in se ob ponovnem vstopu in zagonu motorja zopet vrne nazaj na želen položaj.

Ogrevani sedeži

Prednji sedeži imajo funkcijo tristopenjskega ogrevanja, tako sedala kot naslona. Zadaj je ogrevan samo sedalni del.

Ogrevani sedeži
Prtljažnik

Prtljažnik

Novi i40 Wagon ponuja ogromno prostora v prtljažnjem prostoru, kar 553 litrov, z zloženimi zadnjimi sedeži pa neverjetnih 1.719 litrov. Poteg tega pa so v prtljažniku tudi dodatni predali za shranjevanje manjših predmetov.

Naslon za roke na zadnjih sedežih

Za dodatno udobje potnikov na zadnjih sedežih je poskrbljeno z naslonom za roke, ki vsebuje dva držala za pijačo in priročen predalček.

Naslon za roke na zadnjih sedežih
 • Sredinska konzola

  Sredinska konzola

  Pod naslonom za roke spredaj so nameščeni priročni predali za odlaganje najrazličnejših predmetov.
 • Predal za shranjevanje in držala za pijačo

  Predal za shranjevanje in držala za pijačo

  V sredinski konzoli se nahaja priročen predal z dvema držaloma za pijačo. Predal je zakrit z drsnim pokrovom, ki pomaga ohranjati stvari urejene in izven vidnega polja.
 • Predal pred sovoznikom

  Predal pred sovoznikom

  Da bodo prigrizki in pijača ostali med potovanjem ohlajeni poskrbi hlajen predal pred sovoznikovim sedežem.
 

Zmogljivost

Vsa moč, ki jo potrebujete

Motorji v novem i40 Wagon vam zagotavljajo dovolj moči in navora, ne glede na to kaj prevažate ali kam greste.
Izberete lahko med štirimi sodobnimi motorji, dvema bencinskima in dvema dizelskima.

1.7 CRDi dizelski motor (Standard - LP)

1.7 CRDi dizelski motor je na voljo v dveh različicah. Pri standardni so emisije 119 g/km CO2 oziroma 110 g/km pri sistemu Idle Stop & Go (ISG), ki je na voljo kot opcija.

1.7 CRDi dizelski motor (Standard - LP)
1.7 CRDi dizelski motor (HP)

1.7 CRDi dizelski motor (HP)

Za tiste bolj zahtevne voznike in z željo po bolj odzivni vožnji je na voljo High power (HP) različica, z večjo močjo in večjim navorom.

2.0 GDi bencinski motor

Predelana različica prejšnjega 2.0 GDi motorja zagotavlja boljše splošne vozne lastnosti in učinkovitost, maksimalni navor pa je zagotovljen v območju nižjega navora.

2.0 GDi bencinski motor
1.6 GDi bencinski motor

1.6 GDi bencinski motor

Naš vstopni bencinski motor ima več kot dovolj moči in navora, hkrati pa je skromen pri porabi goriva in emisijah. Kot vsi motorji, ki so na voljo pri i40, tudi ta izpolnjuje Euro6 standard.

7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko (DCT)

Novi 7- stopenjski DCT menjalnik ponuja vozniku izbiro popolnoma samodejnega delovanja ali sekvenčnega ročnega prestavljanja. Pri ročnem prestavljanju pridejo vaše vozne izkušnje in sposobnosti bolj do izraza. V kombinaciji z 1.7 litrskim CRDi motorjem spusti v ozračje 119 g/km CO2 ali 110 g/km s sistemom Idle Stop & Go (ISG).
7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko (DCT)
Aktivni sistem proti zdrsu koles v ovinku (ATCC)

Aktivni sistem proti zdrsu koles v ovinku (ATCC)

Kontrolni modul na osnovi izmerjenih prečnih pospeškov vozila, nadzorovano zavira notranja kolesa in prenese del navora na zunanja. Zagotavlja boljši oprijem in nadzor nad vozilom. ATCC se aktivira malo prej kot ESP.
 • 6-stopenjski samodejni menjalnik

  6-stopenjski samodejni menjalnik

  6-stopenjski samodejni menjalnik je na voljo z 2.0 GDI motorjem; vožnja z njim je gladka in tiha.
 • 6-stopenjski ročni menjalnik

  6-stopenjski ročni menjalnik

  Za vse tiste, ki želijo sami prestavljati, je na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik; je varčen, tih in trpežen.
 • Prestavna ročica na volanu

  Prestavna ročica na volanu

  Uživajte v hitrem prestavljanju na volanskem obroču. Posebno doživetje, uveljavljeno že pri športnih avtomobilih in avtomobilih višjega cenovnega razreda.

  Na voljo s samodejnim in DCT menjalnikom
 • Sistem delovanja podvozja (Drive mode)

  Sistem delovanja podvozja (Drive mode)

  Na voljo le s samodejnim menjalnikom. Drive mode sistem omogoča voznikom, da na podlagi senzorjev, ki spremljajo razmere na cesti, optimizirajo delovanje podvozja.
 

Varnost

Za varnost je poskrbljeno

Predvidevanje nepredvidljivega je nemogoče; vendar pa je i40 Wagon opremljen s številnimi naprednimi sistemi, ki vam pomagajo, da ste v vozilu varni in da se težavam na cesti ognete.

Sistem zaznave prometnik znakov (SLIF)

Nova funkcija prepoznavanja omejitve hitrosti zazna in prebere obcestne znake ter jih prikaže na TFT zaslonu na armaturni plošči.
Sistem zaznave prometnik znakov (SLIF)
Elektronski nadzor stabilnosti (ESC)

Elektronski nadzor stabilnosti (ESC)

Sistem neprestano nadzoruje smer in oprijem vozila ter v primeru možnosti zdrsa ali vrtenja posreduje s prilagajanjem navora motorja in razporejanjem zavorne sile.

Ojačevalnik zavorne sile (BAS)

Napredni sistem oceni razmere na cesti in glede na težo vozila uporabi optimalno zavorno silo, da vozilo varno ustavi v najkrajši možni razdalji.
Ojačevalnik zavorne sile (BAS)
Sistem za opozarjanje in pomoč ob nenamerni menjavi voznega pasu (LKAS)

Sistem za opozarjanje in pomoč ob nenamerni menjavi voznega pasu (LKAS)

Če se vozilo brez vnaprejšnje signalizacije približuje črti vozišča, LKAS z zvočnim signalom, aktivnim popravljanjem vozila in prikazom na LCD zaslonu, voznika opomni na možnost prečkanja črte vozišča.

Sistem samodejnega zasenčenja dolgih luči(HBA)

HDI žarometi so sposobni zaznavati prisotnost prihajajočega vozila oziroma prometa (ponoči) in samodejno preklapljati dolge luči na kratke ter se s tem izogniti bleščanju nasproti vozečemu vozilu.
Sistem samodejnega zasenčenja dolgih luči(HBA)

9-varnostnih zračnih blazin

Novi i40 Wagon ima na voljo do 9 varnostnih zračnih blazin; zračni blazini za voznika in sopotnika, sprednjo in zadnjo varnostno zaveso, dve varnostni zavesi prsnega koša in medenice spredaj in dve zavesi prsnega koša zadaj na zunanji strani sedežev ter zračno blazino za zaščito voznikovih kolen.
9-varnostnih zračnih blazin
 • Električna parkirna zavora (EPB)

  Električna parkirna zavora (EPB)

  Je enostavna za uporabo ter prihrani kar nekaj dragocenega prostora v potniški kabini.
 • Sistem ISOFIX

  Sistem ISOFIX

  ISOFIX sistem omogoča, da je otroški sedež dobro pritrjen in s tem otrok v njem kar se da varen.
 

Udobje

Prikladnost in udobje

Novi i40 Wagon je opremljen s pripomočki in sistemi, ki ti vsak dan in na vsaki poti olajšajo življenje.

Supervision merilniki s 4.3" TFT LCD barvnim zaslonom

Supervision merilniki s 4.3" TFT LCD barvnim zaslonom oddajajo pomirjajočo svetlo svetlobo in ne utrujajo oči, vse informacije pa so dobro vidne. Med dvema glavnima merilnikoma je prostor, kjer so izpisane pomembne informacije, kot so povprečna poraba goriva, razdalja, ki jo še lahko prevozimo, omejitev hitrosti ter sistem za pomoč pri parkiranju.
Supervision merilniki s 4.3" TFT LCD barvnim zaslonom
Audio sistem s 6 zvočniki in zunanjim ojačevalcem

Audio sistem s 6 zvočniki in zunanjim ojačevalcem

Standardno je na voljo audio sistem s 6 zvočniki, ki oddajajo čudovit zvok. Kot opcijo pa si lahko izberete še Infinity ojačevalec z wooferjem.

Sistem zlaganja zadnjih sedežev

Za večjo prilagodljivost zlaganja prtljage se zadnji sedeži zložijo v razmerju 60:40, celotna druga vrsta pa lahko, s pritiskom na preprost vzvod, izgine v nekaj sekundah (naslonjala se pogreznejo v dno). Na voljo je tudi uporabna prečna opora na vodilih, namenjena pritrditvi tovora v prtljažniku.
Sistem zlaganja zadnjih sedežev
HID žarometi s funkcijo samodejne prilagoditve smeri vožnje in nagibu vozila (AFLS)

HID žarometi s funkcijo samodejne prilagoditve smeri vožnje in nagibu vozila (AFLS)

HID žarometi s funkcijo samodejne prilagoditve smeri vožnje in nagibu vozila se aktivirajo, ko volan dejansko obrnemo v drugo smer ali ko vklopimo levi ali desni smernik. Sistem pomaga dodatno osvetliti pešce in druge ovire. Na voljo pa je pri vseh modelih.

Aktivna pomoč pri parkiranju (SPAS)

Sistem vam pomaga varno bočno parkirati med dvema voziloma. Enostavno; prestavite v vzvratno, senzorji v prednjem in zadnjem odbijaču bodo začeli meriti razdaljo, programska oprema bo prevzela nadzor nad volanom, zavore, plin in menjalnik pa ostanejo še vedno v vaših rokah. Zvočni signal vas opozarja kaj se dogaja oziroma kaj je potrebno storiti.

Aktivna pomoč pri parkiranju (SPAS)
 • Audio sistem (Radio / DAB / CD / MP3)

  Audio sistem (Radio / DAB / CD / MP3)

  Standardno je na voljo radio s 6 zvočniki, MP3 in CD predvajalnikom; dodatno pa si lahko izberete zunanji ojačevalec zvoka in woofer.
 • Gumb za vklop/izklop motorja

  Gumb za vklop/izklop motorja

  Enostaven zagon / izklop motorja s pritiskom na gumb, le da imate ob sebi ključ.
 • Priključki (AUX in USB)

  Priključki (AUX in USB)

  Povezavo je mogoče vzpostaviti za večino predvajalnikov, vključno z USB priključkom.
 • Vzvratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo (ECM)

  Vzvratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo (ECM)

  Sistem samodejno zazna in zmanjša motečo svetlobo za nami vozečih vozil.
 • Odmrzovalnik brisalcev

  Odmrzovalnik brisalcev

  Grelnik nameščen v vetrobranskem steklu topi led in odmrzne zamrznjene metlice brisalcev.
 

Cenik

Hyundai i40

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik model i40

 
 

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.