Hyundaijevih TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov tekočega tedna.... Preberi več

 
Zapri
 

Zanimivosti

Ker šteje izgled

i30 Fastback je sinonim za edinstven slog. Je avtomobil, ki ni namenjen le vožnji od točke A do B, temveč je ustvarjen posebej za vas.
 

Izrazen v vsakem pogledu

i30 Fastback s svojo padajočo silhueto in privlačno kupejevsko strešno liniji predstavlja avtomobil, ki se mu ni moč upreti.

 • Lepa prefinjenost

  Lepa prefinjenost

  Dizajn je več kot samo oblika, je občutek, ki ga dobite ob prvem stilu.
 • Izrazito in edinstveno eleganten

  Izrazito in edinstveno eleganten

  Elegantne linije in inovativen dizajn združujeta sliko popolne elegance.
 • Krepke in elegantne linije

  Krepke in elegantne linije

  Za njim se bodo obračali pogledi. Najnovejši član družine i30 privlači s svojo prefinjeno silhueto in dinamičnimi športnimi linijami kupeja.
 • Užitek v vožnji

  Užitek v vožnji

  Z zmogljivimi motorji in športno naravnanim vzmetenjem je i30 Fastback na cesti izredno dinamičen.

Povezljivost

Navigacijski sistem vsebuje najsodobnejše funkcije povezovanja, kot so Apple CarPlay™ in Android Auto™, tako da ga lahko povežete s svojo mobilno napravo in prek 8-palčnega zaslona na dotik dostopate do glasbe, funkcij telefona in aplikacij. Na voljo je tudi brezplačna sedemletna naročnina na storitve LIVE Services, ki vas obveščajo o razmerah na cesti in meritvah hitrosti.

Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka Apple Inc.
Android Auto™ je registrirana blagovna znamka Google Inc.

 

Povezljivost

Inteligentni sistem za prepoznavo
prometnih znakov (SLIF)

Vedno veste kakšna je omejitev hitrosti. Sistem SLIF s pomočjo sprednje kamere in informacij iz navigacijskega sistema identificira znake omejitve hitrosti in jih prikaže na instrumentni plošči ter zaslonu infozabavnega sistema.

 

Inteligentni sistem za prepoznavo <br/>prometnih znakov (SLIF)

Sistem za nadzor mrtvih kotov (BDS)

Sistem BDS nadzira mrtve kote vozila in v primeru, da se v njih znajde drugo vozilo, z grafičnim opozorilom v stranskem ogledalu o tem obvesti voznika.

 

Sistem za nadzor mrtvih kotov (BDS)

Opozorilo pred naletom (FCW) & pomoč pri preprečevanju naleta (FCA)

S pomočjo sprednje kamere sistem FCW zazna potencialno nevarnost trka in o tem opozori voznika, sistem FCA pa sproži zaviranje ter s tem zmanjša posledice trčenja oziroma ga v celoti prepreči. S pomočjo radarja pa sistem zazna tudi pešce.

 

Opozorilo pred naletom (FCW) & pomoč pri preprečevanju naleta (FCA)
 

Zunanjost

Ker šteje oblika

Dizajn za katerim se obračajo pogledi. i30 Fastback s svojo padajočo in privlačno kupejevsko strešno linijo predstavlja avtomobil, ki izstopa iz množice.
Ugasni luči
 

Napredni LED žarometi

Za boljšo vidljivost in dober izgled. i30 Fastback je opremljen s projekcijskimi LED žarometi, ki so svetlejši in energetsko bolj učinkoviti kot običajne žarnice.

Kaskadna maska motorja

Izrazna kaskadna maska motorja poudari njegov širok in jasno definiran videz. Nizko nameščene reže za dovod zraka pa še dodatno prispevajo k njegovemu karizmatičnemu sprednjemu delu.
Kaskadna maska motorja
LED dnevne luči (DRL)

LED dnevne luči (DRL)

Ob sprednjih zračnih odprtinah so nameščene tudi LED dnevne luči, ki poskrbijo za privlačen izgled, obenem pa ustvarijo odlično vidljivost, tako ponoči kot podnevi.

Unikaten sprednji odbijač

Izrazne linije sprednjega odbijača poskrbijo za široko in mišičasto držo i30 Fastback.
Unikaten sprednji odbijač
Sončna streha

Sončna streha

Spustite sonce v kabino in občutite veter v laseh. Sončna streha naredi notranjost svetlejšo in prostornejšo.

Stranske linije vozila

Dinamičen profil i30 Fastback je poudarjen z elegantno linijo, ki se lepo preliva od sprednjih pa vse do zadnjih žarometov.
Stranske linije vozila
Aluminijasta platišča

Aluminijasta platišča

Platišča so bila za i30 Fastback posebej ustvarjena. Za športno eleganten videz tako poskrbijo edinstvena 17" ali 18" aluminijasta platišča.

LED zadnje luči

Visoko učinkovite LED kombinirane luči so v popolni skladnosti z izrezano stransko linijo, ki poudarja značilen videz zadaj.
LED zadnje luči
Zadnji odsevniki in luči za meglo

Zadnji odsevniki in luči za meglo

Zadnji odsevniki in luči za meglo prispevajo k splošnemu vtisu širine in stabilnosti.
 

Notranjost

Ker štejejo podrobnosti

Pojdite v i30 Fastback in takoj boste pozorni na podrobnosti. Preprosta eleganca armaturne plošče in kabine ustvarja vrhunski občutek kakovosti in prostornosti.

 

Notranjost

Pri i30 Fastback so na voljo tri barvne kombinacije notranjosti: črna (Oceanid black), siva (State grey) in edinstvena temno rdeča (Merlot red).

Ker štejejo podrobnosti

Izberi svojo barvno notranjost

Raziščite tri elegantne barvne možnosti, ki so na voljo v notranjosti i30 Fastback.
 • Temno rdeča

  Temno rdeča

 • Črna

  Črna

 • Črno - siva

  Črno - siva

Navigacija in 8-palčni zaslon na dotik

Preko 8-palčnega zaslona na dotik se dostopa do navigacijskega sistema nove generacije, ki vključuje sedemletno brezplačno naročnino na storitve LIVE Services, prikazuje pa tudi podatke o vremenu, prometu in trenutni hitrosti.
Navigacija in 8-palčni zaslon na dotik
Dvopodročna klimatska naprava

Dvopodročna klimatska naprava

Več udobja in manj težav. Dvopodročna samodejna klimatska naprava omogoča nastavitev posamezne temperature za voznika in sopotnika.

7-stopenski menjalnik z dvojno sklopko (DCT)

Posebej razvit 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DCT) pripomore k dodatni dinamiki vožnje z optimizirano porabo goriva. Premik med prestavami je izjemno hiter, gladek in prijeten. Na voljo so trije načini pogona; Normal, Eco in Sport. Na voljo je tudi 6-stopenjski ročni menjalnik.
7-stopenski menjalnik z dvojno sklopko (DCT)
Drsni sprednji naslon za roke

Drsni sprednji naslon za roke

Udobno se namestite. Za optimalno pozicijo rok in udobje lahko naslon za roke premaknete naprej in nazaj. Pod naslonom se nahaja praktičen prostor za shranjevanje.

Kontrolne funkcije nameščene na volanskem obroču

Ostanite povezani in ohranite nadzor. Športni volanski obroč ima ergonomsko nastavljene kontrole, tako da lahko med vožnjo varno vozite in upravljate z njimi.
Kontrolne funkcije nameščene na volanskem obroču
 

Zmogljivost

Ker šteje učinkovitost

Izbirate lahko med dvema zmogljivima in učinkovitima bencinskima motorjema s turbopolnilnikom.

 

1.0 T-GDi bencinski motor

1.0 T-GDI bencinski motor z največjo močjo 88,3 kW (120 KM) in največjim navorom 171,1 Nm pri 1.500 – 4.000 vrtljajih na minuto. Povezan je s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

 

Max. moč
88,3 kW 
 

Max. navor
171.1 Nm

1.0 T-GDi bencinski motor
1.4 T-GDi bencinski motor

1.4 T-GDi bencinski motor

Za dinamično in odzivno vožnjo je na voljo na novo razvit 1.4 T-GDI motor z največjo močjo 103 kW (140 KM) in največjim navorom 242 Nm pri 1.500 vrtljajih na minuto. Na voljo je s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko.

 

Max. moč
103 kW
 

Max. navor
242 Nm

 

Varnost

Ker šteje varnost

i30 Fastback se s svojimi tehnologijami za zagotavljanje aktivne varnosti uvršča v sam vrh segmenta, saj se ponaša z najsodobnejšim naborom naprednih asistenčnih sistemov, ki so združeni pod oznako Hyundai SmartSense.
Sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in peščev (AEB)

Sistem za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil in peščev (AEB)

Delovanje sistema, ki s pomočjo kamere opreza za nevarnimi situacijami poteka v treh korakih. Po začetnem zvočnem in grafičnem opozarjanju sledi samodejna aktivacija zavor glede na stopnjo nevarnosti., v tretji fazi pa sistem poskrbi za maksimalno moč zaviranja in tako pomaga vozniku, da se izogne trčenju. Če je slednje neizogibno, pa zmanjša njegovo moč.

Sistem za opozarjane na morebitni trk (FCW)

Sistem FCW preko sprednjih kamer zazna možnost za morebitni trk in voznika opozori na nevarnost.
Sistem za opozarjane na morebitni trk (FCW)
Napredni aktivni radarski sistem (ASCC)

Napredni aktivni radarski sistem (ASCC)

Napredni aktivni radarski sistem za prednastavitev hitrosti z nastavitvijo razdalje do spredaj vozečega vozila (ASCC) vzdržuje vnaprej nastavljeno razdaljo do spredaj vozečih vozil in samodejno poveča (do izbrane hitrosti) ali zmanjša hitrost. Njegovo delovanje je samodejno prekinjeno, ko je hitrost nižja od 10 km/h.

Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS)

Ta sistem pri hitrosti nad 60 km/h voznika opozori na nevarne manevre. Če slednji namreč nevede preide na nasprotni vozni pas, se sistem odzove z opozorilom, po potrebi pa tudi prevzame nadzor nad krmiljenjem in tako vozilo vrne nazaj na pravi pas.
Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS)
Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD)

Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD)

Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD) nadzira mrtve kote vozila in v primeru, da se v njih znajde drugo vozilo, z grafičnim opozorilom v stranskem ogledalu o tem obvesti voznika.

Sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov (HBA)

Sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov ponoči zaznava vozila na nasprotnem voznem pasu ali neposredno pred voznikom ter samodejno preklaplja med zasenčenimi in nezasenčenimi žarometi.
Sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov (HBA)
Sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW)

Sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW)

Sistem, ki je hkrati del serijske opreme, v svoj razred vnaša novo raven varnosti in praktičnosti, saj nenehno nadzoruje in analizira vzorce vožnje. Ko zaznani vzorci nakazujejo na utrujenost ali nezbranost voznika, sistem DAW slednjega na nevarnost opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu.
 

Udobje

Ker šteje udobje

Opremljen z impresivno paleto pametnih funkcij udobja; i30 Fastback ponuja vrhunske sisteme za povezovanje in pomoč pri vožnji, ki odženejo stres iz vsakodnevnega potovanja.

Povezljivost

Navigacijski sistem vsebuje najsodobnejše funkcije povezovanja, kot so Apple CarPlay ™ in Android Auto ™, tako da ga lahko povežete s svojo mobilno napravo in preko 8-palčnega zaslona na dotik dostopate do glasbe, funkcij telefona in aplikacij. Na voljo je tudi brezplačna sedemletna naročnina na storitve LIVE Services, ki vas obvešča o trenutnih razmerah na cesti in meritvah hitrosti.

Apple CarPlay™ je registrirana blagovna znamka Apple Inc.
Android Auto™ je registrirana blagovna znamka Google Inc.
Povezljivost
Pomoč pri parkiranju

Pomoč pri parkiranju

Uživajte v enostavnem parkiranju. Senzorji vgrajeni v sprednjem in zadnjem odbijaču zaznajo oviri in vam olajšajo vsakodnevno parkiranje.

Najvišja varnost

i30 Fastback je nagrajen z najvišjo možno oceno varnosti; 5 zvezdic na testu Euro NCAP. Številne aktivne in pasivne varnostne funkcije odlično poskrbijo za varnost - za zaščito voznika in potnikov v primeru trka.
Najvišja varnost
Brezžična povezljivost

Brezžična povezljivost

Brezžična polnilna blazinica (standard Qi), ki je nameščena v sredinski konzoli, vam omogoča enostavno polnjenje združljivega pametnega telefona.
5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov

5-letna garancija brez omejitve prevoženih kilometrov

Kot prav vsako Hyundaijevo vozilo je tudi novi i30 Fastback izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Ker v to trdno verjamemo, vam poklanjamo 5-letno garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov. Tako se boste lahko posvetili stvarem, ki jih imate v življenju najraje, in pozabili na skrbi glede avtomobila. Uživajte v brezskrbnosti, ki jo zagotavlja ena najboljših garancij na trgu – in to serijsko.

Tehnologija motorjev prihodnosti

EURO 6d-Temp je pri Hyundaiju standard. Vsi novi registrirani modeli Hyundai v Evropi že izpolnjujejo standarde emisij EURO 6d-Temp.

EURO 6d-Temp združuje laboratorijski preizkusni cikel WLTP z dodatnimi preizkusi emisij na cesti, znanimi kot dejanske emisije iz vožnje ali RDE.

Tehnologija motorjev prihodnosti
 

Cenik

Hyundai i30 Fastback

Cilj Hyundaija je ustvariti nove vrednote in novo kulturo, ki nadgrajuje doživetje v vozilu. Hyundai ni več samo avtomobilsko podjetje. Stremi k spremembi, ki bo v celoti preoblikovala koncept prevažanja. Je globalno podjetje, ki brez strahu podira meje.

Cenik model i30 Fastback

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Vse podatke, zbrane prek piškotkov za potrebe spletne analitike na našem spletnem mestu anonimiziramo s pomočjo posebnega algoritma SafeMetric™. Več o piškotkih.