Značilnosti

Določanje novih meril.

Dinamičen in prepoznaven novi i20 postavlja merila v segmentu majhnih avtomobilov. Novi i20 združuje številne pametne tehnologije, kot so najboljše funkcije povezljivosti v svojem razredu, in varnostni paket, ki je med najobsežnejšimi v svojem razredu - ta mali avtomobil pušča velik pečat.

 

Določanje novih meril.

Zasnovan, da izstopa.

Športno, elegantno in vizualno osupljiv: Dinamična podoba novega i20 z osveženo zunanjo obliko zlahka pritegne pozornost.

Zasnovan, da izstopa.
Na novo opredeljena varnost pri vožnji.

Na novo opredeljena varnost pri vožnji.

Izboljšani varnostni paket je zasnovan tako, da so ceste varnejše za vse: vas, vaše sopotnike in vse druge udeležence v prometu, vključno s pešci in kolesarji.

Povezan z vami.

Uživajte v naprednih tehnoloških povezljivostnih funkcijah i20 za udobno vožnjo: Ostanite brezžično povezani in na poti glasovno upravljajte svoje vozilo.
Povezan z vami.

Slog nove generacije.

Prvi vtis je pomemben - zato smo osvežili obliko enega naših najuspešnejših modelov. Rezultat? Avtomobil, ki je izgleda tako dobro, kot se tudi pelje, s sodobno, dinamično podobo, ki izstopa na cesti.

 

Slog nove generacije.

Povežite se s svojim i20.

Novi i20 je opremljen z najsodobnejšimi funkcijami povezljivosti, ki vam omogočajo še bolj prijetno vožnjo.

Povežite se s svojim i20.
Najnaprednejša varnost.

Najnaprednejša varnost.

Več varnostnih funkcij Hyundai Smart Sense je zdaj serijskih: Varno potovanje za vse.

Športno in trajnostno.

Zasnovan za največjo učinkovitost in zmogljivost, na voljo je 48-voltna blaga hibridna tehnologija.
Športno in trajnostno.
5-letna garancija brez omejitve kilometrov.

5-letna garancija brez omejitve kilometrov.

Kot vsak Hyundai je tudi i20 izdelan po najvišjih možnih standardih kakovosti. In to kakovost podkrepimo s 5-letno garancijo brez omejitve kilometrov, tako da lahko uživate v stvareh, ki jih imate radi, ne da bi vas skrbelo za vaš avtomobil. Uživajte v dodatnem udobju, ki vam ga zagotavlja ena boljših garancij v industriji.

Tehnologija motorja prihodnosti.

Vsi novo registrirani modeli bencinskih motorjev Hyundai i20 v Evropi že izpolnjujejo emisijske standarde Euro 6d.
Tehnologija motorja prihodnosti.
 

Zunanjost

Hme bc3 ice eviz ext 5n6 lucidlimemetallic 52910q0330 shot5

Na novo opredeljena športnost.

Dinamičen, prepoznaven in čutno športen - i20 z osveženim dizajnom postavlja nove standarde v svojem segmentu z dinamičnim videzom, ki na cesti pritegne pozornost.

 

Na novo opredeljena športnost.

V slogu bodite v središču pozornosti.

Eleganten in uglajen novi i20 ima sedaj nove zunanje oblikovne elemente, ki zaradi nizke strehe in dolge medosne razdalje še bolj poudarijo njegovo športno držo. Navdihnjen s Hyundaijevo oblikovalsko filozofijo Sensuous Sportiness je harmonična kombinacija energičnih proporcev, sloga in tehnologije.

V slogu bodite v središču pozornosti.
Hyundai i20 exterior 2023 lifestyle video human ready 07

Dinamični svetlobni podpis.

Razpotegnjene LED-žaromete dinamično poudarjajo ostre dnevne luči, ki se vizualno povezujejo z zadnjim delom vozila in ustvarjajo edinstven videz.
Dinamični svetlobni podpis.
V ospredju je športni slog.

V ospredju je športni slog.

Izrazit nov sprednji odbijač je obrobljen z izrazitimi zračnimi odprtinami in drzno novo masko hladilnika z diagonalno mrežasto obliko, ki daje odločen prvi vtis.

Drzen nov videz zadnjega dela.

Kombinirane LED-luči v obliki črke Z se vizualno raztezajo čez pokrov prtljažnika in zagotavljajo resnično unikaten videz. Na novo oblikovan zadnji odbijač ima srebrno poudarjeno mrežo, ki se ujema z razpotegnjenim svetlobnim podpisom in ustvarja drzen nov pridih, ki izžareva športnost z vsakega zornega kota.
Drzen nov videz zadnjega dela.
Prava platišča za vaš slog.

Prava platišča za vaš slog.

Izbirate lahko med dvema povsem novima oblikama platišč, ki sta bili ustvarjeni posebej za poudarjanje energične drže i20: nova 16-palčna in nova 17-palčna platišča iz lahke zlitine. Na voljo so tudi 15-palčna jeklena platišča s pokrovi koles.

Vaš avto. Vaše barve.

Prilagodite i20 svojemu osebnemu slogu: Na izbiro je 8 različnih barv zunanjosti, ki dopolnjujejo njegovo privlačno obliko. Tri zunanje barve so povsem nove: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl in Meta Blue Pearl. Poleg tega je na voljo tudi dvobarvna streha v črni barvi Phantom Black, s katero boste dodali še več sloga.

 

Vaš avto. Vaše barve.
Dvobarvna streha

Dvobarvna streha

Videz vozila prilagodite z dodatno možnostjo dvobarvne strehe v črni barvi Phantom Black. Ustvarite avtomobil, ki bo popolnoma ustrezal vašemu okusu.

 

Notranjost

 

 

Hyundai i20 interior 2023 lifestyle video human ready 01a

Visokokakovostna in visokotehnološka kabina.

V notranjosti i20 so Hyundaijevi oblikovalci uporabili številne inovativne estetske in tehnične rešitve, da bi ustvarili zračno in sodobno vzdušje. Notranjost je nadgrajena s serijsko 4,2-palčnim digitalnim prikazovalnikom in večbarvno LED ambientalno osvetlitvijo, ki jo lahko spreminjate glede na svoje razpoloženje. Za boljšo osvetlitev v vozilu pa je zdaj po vsej kabini namesto običajnih žarnic nameščene LED luči.

 

Visokokakovostna in visokotehnološka kabina.

Športni 4-kraki volan.

S pomočjo stikal na športnem volanu prezvemite nadzor in ostanite povezani.
Športni 4-kraki volan.
Elegantna instrumentna plošča.

Elegantna instrumentna plošča.

Elegantne vodoravne letve dajejo izstopajoči armaturni plošči neobičajno eleganten videz in poudarijo gladko in široko obliko sprednje plošče.

Uživajte v udobju in slogu.

Namestite se in uživajte v vožnji. Kljub kompaktnim zunanjim meram vam i20 ponuja veliko prostora v notranjosti s športnimi sprednjimi sedeži z izrazitimi stranskimi in nožnimi oporami, ki poskrbijo za večje udobje na vsakem potovanju.
Uživajte v udobju in slogu.
Velik prtljažni prostor.

Velik prtljažni prostor.

Potrebujete prostor za večji tovor? Za zadnjo klop priročno shranite polico prtljažnika, da optimalno izkoristite prostor i20. S 352-litrskim prtljažnikom i20 ponuja veliko prostora za vas in vašo družino, da se lahko odpravite na pustolovščine.

 

Zmogljivost

Hyundai i20 exterior 2023 lifestyle video human ready 04

Več možnosti izbire pogonskih sklopov. Več učinkovitosti.

Pod motornim pokrovom je 48-voltni blagi hibridni pogonski sklop, ki je združen z motorjem 1.0 T-GDi novega i20 - ta je na voljo s 100 KM ali 120 KM. 48-voltni blagi hibridni sistem, ki je zasnovan za maksimalno učinkovitost in zmogljivost, prispeva k zmanjšanju porabe goriva in emisij ogljika.

 

1.0 litrski T-GDi bencinski motor.

1.0 litrski T-GDi bencinski motor.

Naš trivaljni motor Turbo GDI s prostornino 998 kubičnih centimetrov je zasnovan tako, da na cesto prenese športno noto i20. Z močjo do 120 KM in našo novo 48-voltno tehnologijo blagega hibrida, zaradi katere je vozilo zabavno za vožnjo, prav tako tudi izgleda.

Poraba goriva (kombinirani testni cikel) za Hyundai i20 1.0 T-GDi 100 PS s 6MT v l/100 km: 5,6 - 5,1; emisije CO₂ (kombinirani testni cikel) v g/km: 127 - 117 (WLTP). Poraba goriva (kombinirani testni cikel) za Hyundai i20 1.0 T-GDi 100 PS s 7DCT v l/100 km: 5,8 - 5,3; emisije CO₂ (kombinirani testni cikel) v g/km: 131 - 120 (WLTP).

1.2 litrskega MPi bencinski motor.

Naš vstopni motor, ki ima prostornino 1197 cm3 in štiri valje ter moč 84 KM. V kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom ta pogonska enota omogoča popoln nadzor in gladko prenašanje navora.

Poraba goriva (kombinirani testni cikel) za Hyundai i20 1,2 MPi v l/100 km: 5,6 - 5,2; emisije CO₂ (kombinirani testni cikel) v g/km: 127 - 117 (WLTP).
1.2 litrskega MPi bencinski motor.
7-stopenjski samodejni menjalnik.

7-stopenjski samodejni menjalnik.

7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko združuje učinkovitost porabe goriva in užitek v vožnji ročnega menjalnika z udobjem samodejnega menjalnika.

Inteligentni ročni menjalnik (iMT).

Šeststopenjski menjalnik iMT je zasnovan tako, da zmanjšuje emisije in povečuje učinkovitost porabe goriva, saj ob sprostitvi pedala za plin samodejno preklopi v način vožnje v prostem teku.
Inteligentni ročni menjalnik (iMT).
Hyundai i20 exterior 2023 lifestyle video human ready 01

7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Izkoristite vrhunsko zmogljivost in želeno mero nadzora z možnostjo 7DCT v i20, ki je na voljo z 1,0-litrskim turbo motorjem in vam zagotavlja dinamično vozno izkušnjo ter vrhunsko učinkovitost porabe goriva hkrati. Sistem z dvojno sklopko omogoča bliskovito hitro prestavljanje, ne glede na to, ali uporabljate samodejni način ali se odločite za ročno prestavljanje.

 

7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Sistem za regeneracijo energije (ERS).

Sistem ISG (Idle Stop & Go), sistem upravljanja alternatorja (AMS) in pnevmatike z nizkim kotalnim uporom dopolnjuje naš sistem za regeneracijo energije (ERS): ko vozilo vozi v prestavi, vendar z zmanjšanim plinom, zavorni učinek motorja ustvarja kinetično energijo, ki se pretvori v električno energijo in shrani v akumuliatorju. S tem se zmanjšata poraba goriva in emisije izpušnih plinov.

 

Sistem za regeneracijo energije (ERS).
 

Tehnologija

Hme i20 lifestyle 06 2

Najboljše funkcije povezljivosti v razredu.

Uživajte v najsodobnejši pametni tehnologiji z dvema 10,25-palčnima vizualno usklajenima velikima zaslonoma s funkcijo deljenega zaslona. S storitvami Bluelink Connected Car Services pa lahko vozilo upravljate kar prek pametnega telefona - ali glasovno. Ta prinaša popolno povezljivost neposredno v i20 s spletnim prepoznavanjem glasu in funkcijami, s katerimi bo vaša vožnja bolj udobna in prijetna. 

Odličen 10,25-palčni digitalni prikazovalnik.

Odličen 10,25-palčni digitalni prikazovalnik.

Za še bolj visokotehnološki videz kokpita poskrbi odlična 10,25-palčna digitalna plošča, ki prikazuje bistvene informacije o vožnji tam, kjer jih najbolje vidite: spredaj in v središču. Prikaz lahko prilagodite svojim željam: digitalno lahko prikažete hitrost, pretok energije (samo 48 V) ali funkcije Smart Sense.

10,25-palčni osrednji zaslon na dotik.

Opcijski 10,25-palčni zaslon na dotik združuje funkcije 3D navigacije, medijev in povezljivosti.
10,25-palčni osrednji zaslon na dotik.
Odličen 8-palčni zaslon na dotik.

Odličen 8-palčni zaslon na dotik.

8-palčni zaslon na dotik prav tako nudi funkcijo brezžičnega zrcaljenja pametnega telefona, ki omogoča enostavno povezavo in zrcaljenje pametnega telefona prek sistema Apple CarPlay ali Android Auto.

Hyundai i20 interior 2023 lifestyle video human ready 02

Storitve Bluelink® Connected Car Services.

Bluelink, Hyundaijev sistem za povezovanje z avtomobilom, uporablja vgrajeno telematiko in ponuja najsodobnejše storitve Hyundai Live Services, kot so promet v živo ali parkiranje na ulici. Z aplikacijo Bluelink lahko na daljavo zaklenete in odklenete svoj i20 ali poiščete svoj avtomobil, kadar se ne spomnite, kje točno je parkiran. Aplikacija vam bo poslala tudi opozorilo, če bi kdo poskusil vdreti v vozilo. Če želite vedeti, ali je tlak v pnevmatikah ustrezen, vam bo sporočila tudi to.

 

Funkcija Connected Routing.

Funkcija Connected Routing.

Funkcija Connected Routing pomeni, da vaše poti ne načrtuje procesor navigacijske naprave, temveč Hyundaijev oblačni strežnik. Zakaj je to prednost? Ker omogoča izčrpnejše prometne informacije, natančnejše napovedi časa prihoda ter zanesljivejše načrtovanje poti.

Navigacija »peš do cilja«.

Če morate svojega i20 parkirati med 200 m in 2 km proč od končnega cilja, lahko navodila navigacije z osrednjega zaslona posredujete aplikaciji Bluelink na svojem telefonu. Ta vas bo nato s pomočjo tehnologije navidezne realnosti vodila usmerjila točno tja, kamor ste se namenili.
Navigacija »peš do cilja«.
Informacije o cenah goriva v živo.

Informacije o cenah goriva v živo.

Hitro poiščite gorivo po ugodni ceni. Ponudba goriva se nenehno posodablja in vsebuje trenutne cene goriva in informacije o lokaciji. Samo dotaknite se zaslona, da izberete cilj.

Parkirišče na ulici in zunaj nje.

Najdite parkirno mesto hitreje in uživajte v učinkovitejšem parkiranju brez stresa. S to funkcijo lahko v realnem času poiščete in primerjate možnosti parkiranja v garažah in na parkiriščih ter poiščete parkirna mesta na ulici.
Parkirišče na ulici in zunaj nje.
Vremenska napoved.

Vremenska napoved.

Želite vedeti, kakšno vreme vas čaka? S pomočjo funkcije obveščanja o vremenu boste vedno vedeli, kakšno je vreme. Z vremensko storitvijo v živo lahko vedno spremljate najnovejše vremenske informacije za vašo trenutno lokacijo, destinacijo ali priljubljena mesta.

Opozorilo na radarje.

Celovita storitev z opozorili za stacionarne in mobilne radarje.* Tako se lahko osredotočite na varno, samozavestno in sproščujočo vožnjo.
Opozorilo na radarje.
Informacije o prometu.

Informacije o prometu.

Pridite hitreje do cilja. S Hyundaijevimi prometnimi informacijami v realnem času izberite optimalne poti glede na prevladujoče razmere in najbolj natančne ocene časa prihoda.

Zanimivosti v živo.

Iskanje naslova, točke zanimanja ali kombinacije obojega še nikoli ni bilo tako enostavno. S prostim tekstovnim iskanjem lahko vedno najdete lokacijo, ki jo iščete.
Zanimivosti v živo.
Storitve Bluelink® Connected Car Services.

Storitve Bluelink® Connected Car Services.

Buelink® zagotavlja brezhibno povezljivost in pametne funkcije, ki vam bodo olajšale vožnjo.
I20 videostill infotainment
 • Parkirna asistenca.

  Parkirna asistenca.

  Z asistenco za parkiranje (PA) se zlahka znajdete v tesnih parkirnih prostorih: Uživajte v polavtonomnem parkiranju, ki ga podpirajo številni senzorji in programska oprema.
 • Nastavitve razpoloženja.

  Nastavitve razpoloženja.

  Z nastavitvami Mood Modes uživajte v prijetnih zvokih okolja med daljšo vožnjo ali v prometni konici. Na voljo je 6 različnih zvočnih kulis, v katerih lahko uživate tudi brez povezave in se ob njih sprostite.
 • Integracija LA LISTE.

  Integracija LA LISTE.

  Iščete odlično restavracijo po dolgi vožnji? LA LISTE, ki je zdaj na voljo v i20, vam priporoča najboljše restavracije v vaši bližini.
Glasovno prepoznavanje in nadzor vozila.

Glasovno prepoznavanje in nadzor vozila.

S pritiskom na gumb za govor aktivirajte sistem i20 VRVC in glasovno upravljajte klimatsko napravo, temperaturo, gretje sedežev in druge funkcije avtomobila.

Funkcija E-Call.

Vaša varnost je naša glavna skrb. Z drugo generacijo sistema eCall, ki temelji na omrežju 4G, i20 v primeru hude nesreče samodejno obvesti reševalne službe in jim sporoči lokacijo vozila.
Funkcija E-Call.
 

Varnost

Hyundai i20 exterior 2023 lifestyle video human ready 07

Najobsežnejši varnostni paket.

S Hyundai SmartSense, našim vrhunskim naprednim sistemom za pomoč vozniku, i20 ponuja najobsežnejše pakete aktivne varnostne tehnologije v svojem razredu - ustvarjen je za več varnosti in manj skrbi. Številnih od tovrstnih pametnih tehnoloških funkcij ne bi pričakovali v avtomobilih tega segmenta.

 

Sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu (LFA).

Sistem za samodejno ohranjanje voznega pasu (LFA).

Prvič je i20 opremljen s sistemom Lane Following Assist (LFA). Ko je sistem aktiviran, ohranja vozilo na sredini voznega pasu. Deluje pri hitrostih med 0 in 180 tako na avtocesti kot na mestnih ulicah.

Sistem za nadzor mrtvih kotov (BCA).

Sistem z radarjem v spodnjem delu zadnjega odbijača opozarja na promet v mrtvem kotu. Če kjub temu vključite smernik, sistem sproži zvočno opozorilo in zavira, da prepreči trčenje.
Sistem za nadzor mrtvih kotov (BCA).
Sistem za preprečevanje trka pri parkiranju vzvratno (PCA-R).

Sistem za preprečevanje trka pri parkiranju vzvratno (PCA-R).

Če vzvratna kamera ali zadnji ultrazvočni senzorji zaznajo oviro pri vzvratni vožnji, PCA prikaže opozorilo in po potrebi zavira.

Sistem za preprečevanje naleta (FCA).

Sistem FCA samodejno zavira, če zazna silovitejše zaviranje vozila pred vami, prav tako pa je pozoren na pešce ali kolesarje. Sedaj vključuje tudi asistenta za križišča, ki pri zavijanju levo opreza za nevarnostjo in preprečuje trčenje z nasproti vozečimi vozili.
Sistem za preprečevanje naleta (FCA).
Pametni tempomat na podlagi navigacije (NSCC).

Pametni tempomat na podlagi navigacije (NSCC).

S pomočjo najsodobnejšega navigacijskega sistema predvidi prihajajoče ovinke ali ravnine na avtocestah in prilagodi hitrost za varnejšo vožnjo.

Inteligentni sistem za spremljanje hitrostnih omejitev (ISLA).

Sistem ISLA vas v primeru, da prekoračite hitrost, na to opozori z zvočnim in grafičnim signalom. Če ga uporabljate v kombinaciji s pametnim sistemom za prednastavitev hitrosti, lahko vozilo upočasni tudi samodejno.
Inteligentni sistem za spremljanje hitrostnih omejitev (ISLA).
Opozorilo na potnike zadaj (ROA).

Opozorilo na potnike zadaj (ROA).

Ultrasonični senzorji zaznavajo gibanje potnikov ali domačih živali na zadnji klopi ter voznika opozorijo, če slednje po nesreči pozabi v vozilu.

Pomoč za preprečevanje trka pri parkiranju – pri vzvratni vožnji (PCA-R).

Sistem PCA-R vam daje dodatno samozavest pri vožnji z i20 v ozke parkirne prostore vzvratno . Ko sistem zazna nevarnost trka, sistem PCA-R samodejno zavira. 

Pomoč za preprečevanje trka pri parkiranju – pri vzvratni vožnji (PCA-R).
Sistem za opozarjanje na speljevanje vozila spredaj (LVDA).

Sistem za opozarjanje na speljevanje vozila spredaj (LVDA).

Ta pametni sistem v mestni gneči ali v križišču opozori voznika, ko vozilo pred njim po postanku zopet spelje.

 

Udobje

Hyundai i20 exterior 2023 lifestyle video human ready 03

Premium zvočni sistem in popolnoma brezžična povezljivost.

Uživajte v več udobja z brezžičnim zrcaljenjem zaslona telefona na 8-palčnem zaslonu na dotik in brezžičnim polnjenjem pametnega telefona. Premijski zvočni sistem BOSE® z osmimi zvočniki, ki je na voljo, poskrbi za več zabave, ko želite povečati glasnost in zapeti skupaj.
Brezžično polnjenje.

Brezžično polnjenje.

Uživajte v povezljivosti mobilnega telefona brez kablov - brezžično polnjenje za vse mobilne naprave in brezžično zrcaljenje na 8-palčni zaslon sta vključena.

USB priključki.

Povezovanje in polnjenje prenosnih USB naprav z vašim i20 še nikoli ni bilo tako enostavno, saj so spredaj in zadaj v vozilu priključki USB-C.

USB priključki.

Premium zvočni sistem BOSE®.

Z vrhunskim zvočnim sistemom BOSE® uživajte v izjemni zvočni izkušnji. Sistem z osmimi zvočniki, ki vključuje tudi globokotonec, je zasnovan v skladu s športnim slogom avtomobila in zagotavlja zvočno izkušnjo, ki je prav tako dinamična, kot je dinamična vožnja z i20.

 

Premium zvočni sistem BOSE®.
 
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve