HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

IONIQ 5 je boljši od Mercedes EQB

  • IONIQ 5 je boljši od Mercedes EQB

    10. maj 2022

    Nemška revija Auto Bild je na primerjalnem testu baterijskih električnih vozil Hyundai IONIQ 5 in Mercedes EQB 350 4matic pod drobnogled vzel oblikovanje avtomobila, udobje, pogon, vozno dinamiko, povezljivost, vpliv na okolje, ceno in jamstvo. Ocenjuje, da IONIQ 5 prednjači z več prostora, boljšimi voznimi lastnostmi, boljšo polnilno tehniko, odličnimi zavorami in garancijo, izpostavlja pa še napredno tehnologijo, prilagodljivost in praktičnost vozila.

    Ekstravagantno oblikovanje IONIQ 5 v primerjavi z Mercedesovim modelom navdušuje z urejenostjo in lepoto tako zunanjosti kot notranjosti. Vse od bogatih in dobro strukturiranih menijev, lepe grafike, funkcionalnih gumbov in zanimivih detajlov na pedalih, do urejenosti pod pokrovom motorja in večje prostornosti potniške kabine. Zaradi ravnega dna kabine, pomične zadnje klopi in več prostora v sprednjem in zadnjem prtljažniku je na voljo precej več skupnega prostora. Za razliko tekmeca pa IONIQ 5 omogoča še montažo vlečne kljuke.

    Pogonski sklop sprednjega in zadnjega e-motorja IONIQ 5 nudi 225 kW sistemske moči, s čimer tekmeca preseže za 10 kW. Paket baterij je z 72,6 kWh za 6,1 kWh bogatejši, s 605 Nm navora pa je za kar 85 Nm silnejši. Tudi pri najvišji doseženi hitrosti 185 km/h je za 26 km/h hitrejši od Mercedesovega modela.

    Za razliko od EQB je IONIQ 5 postavljen na novo platformo, namenjeno le električnim vozilom, zaradi česar je bolj agilen, odziven in čvrst, z do 2 m krajšo zavorno potjo. Krmilni mehanizem omogoča hitrejše, močnejše in tišje pospeševanje, obenem pa natančno upravljanje moči in dobro povezanost s cesto. V inteligentnem načinu vožnje iPedal pa ga je mogoče voziti le z enim pedalom.

    Polnjenje baterije je pri IONIQ 5 lažje, dostopnejše in hitrejše, saj omogoča polnjenje s hitrostjo do 220 kW, zaradi česar doseže 80 % napolnjenost baterije v 18 min, za kar EQB potrebuje 32 min. Auto Bild je z IONIQ 5 prevozil največ 260 km, kar je 30 km več. Zmagovalec primerjalnega testa Auto Bild IONIQ 5 pa tekmeca pri enaki konfiguraciji opreme prekaša še z ugodnejšo ceno in tri leta daljšo, to je 5-letno Hyundaijevo garancijo na motorna vozila brez omejitve kilometrov.

    Vir: Auto Bild Slovenija, Primerjava: Hyundai porazil tudi Mercedes, številka 191, stran 56-61, izdano 10.05.2022.
    Originalni članek je na voljo TUKAJ.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve