Rok Turk zmagal v domači Idriji

  • Rok Turk zmagal v domači Idriji

    28. oktober 2019

    Tako kot v preteklih sezonah so se na zaključku državnega prvenstva v rallyju najboljši slovenski dirkači minuli vikend pomerili na cestah v okolici Idrije. Novost v letošnji izvedbi pa je bil poleg novih hitrostnih preizkušenj tudi super special v Žireh, kjer so posadke veliko število gledalcev navduševale s svojimi nastopi. Med njimi tudi aktualna državna prvaka v letošnji sezoni, Rok Turk in Blanka Kacin s Hyundaijem i20 R5, ki sta že v soboto bila nahitrejša na vseh treh hitrostnih preizkušnjah in tako napovedala, da ju na domačem rallyju zanima le zmaga.

    Tudi v nedeljo, ko je toplo in sončno vreme še doprineslo k temu, da so prav vsi udeleženci z navijači vred lahko uživali v čudovitem zadnjem dnevu letošnje dirkaške sezone pri nas, Rok in Blanka nista dopustila nobenega presenečenja - najhitrejša sta bila prav na vseh hitrostnih preizkušnjah in tako zasluženo osvojila novo zmago. Z novim uspehom z ekipo Hyundai Slovenija in Friulmotor, ki skrbi za dirkalnik, sta tako poleg naslova državnih prvakov Slovenije ter naslova v hrvaškem odprtem prvenstvu, ki sta ju osvojila že na rallyju v Novi Gorici dve dirki pred koncem sezone, zdaj osvojila še naslov prvakov v FIA prvenstvu centralno evropske cone.

    "Seveda je zmaga pred domačimi navijači v domačem kraju nekaj najlepšega. Hvala vsem, ki ste naju prišli spodbujati na hitrostne preizkušnje in pozdraviti v servisno cono. Z Blanko sva si vsekakor želela z novo zmago zaključiti letošnjo uspešno sezono in uspelo nama je. Všeč so mi bile nove hitrostne preizkušnje, ki so še dodale k zanimivosti rallyja, pa tudi sam nastop nama je uspel tako kot sva si ga zamislila pred štartom. Celotna ekipa je svoje delo odlično opravila in nov uspeh je tukaj!" se je ob zaključku rallyja na glavnem trgu v Idriji skupaj z navijači zmage veselil Rok, za katerega je bila to že tretja zmaga na domačem rallyju. Tretji pa je bil tudi naslov, ki sta ga v letošnji sezoni osvojila skupaj z Blanko - tretjo sezono zapored sta osvojila naslov državnih prvakov Slovenije!

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve