HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Rok Turk do novega naslova državnega prvaka

  • Rok Turk do novega naslova državnega prvaka

    23. september 2019

    Peta preizkušnja v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva, ki se je v petek in soboto odvijala na cestah v okolici Nove Gorice, je že dve dirki pred koncem prinesla odločitev o skupnem zmagovalcu. Posadka ekipe Hyundai Slovenija, Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin se je dirke, ki je štela tudi za FIA evropski rally pokal, lotila odločno in z željo po čim boljši uvrstitvi začela petkov del. Po petih hitrostnih preizkušnjah prvega dne, ki se je zaključil s super specialom po ulicah v centru Nove gorice, sta s Hyundaijem i20 R5 vodila v razvrstitvi med slovenskimi posadkami, v skupni razvrstitvi pa je bila pred njima le ruska posadka, ki drugače nastopa na dirkah svetovnega prvenstva in je trenutno vodilna v razredu WRC 2.

    Odlično petkovo vzdušje s hitrostnih preizkušenj se je nato preneslo tudi na sobotni del, veliko število gledalcev pa je lahko uživalo v atraktivnih predstavah najboljših rally posadk, spremljali pa so lahko tudi napet boj za vsako sekundo in za vodstvo razvrstitve v državnem prvenstvu. Rok in Blanka sta držala vodilno pozicijo, nato pa po ponesrečenem štartu, ko jima je ugasnil motor na začetku osme hitrostne preizkušnje, izgubila odločilne sekunde, katerih do konca 152 kilometrov dolgega rallyja nista mogla več nadoknaditi. A tudi drugo mesto je na koncu zadostovalo, da sta dosegla cilj, ki so si ga v ekipi zastavili - osvojiti naslov državnih prvakov. In to jim je s tremi zmagami in dvema drugima mestoma tudi uspelo še pred koncem sezone, ki letos šteje sedem rallyjev.

    "Cilj je dosežen, seveda sem novega naslova zelo vesel!" se je v cilju uspeha veselil Rok, za katerega je to že tretji zaporedni naslov državnega prvaka. Skupaj z Blanko sta naslovoma iz let 2017 in 2018 zdaj dodala še tega z letnico 2019. "Zadovoljen sem, da se je naše sodelovanje s Hyundaijem že v prvi sezoni izkazalo za zmagovalno kombinacijo. Za nami stoji odlična ekipa Friulmotor, ki skrbi za dirkalnik, imamo pa tudi vso podporo Hyundai Motorsporta." In prav ob osvojitvi naslova prvakov je poleg direktorja Hyundaija v Sloveniji, Marka Kajfeža, rally v živo spremljal tudi direktor Hyundaijevega motoršportnega oddelka in vodja ekipe v svetovnem prvenstvu, Andrea Adamo, ki je bil eden izmed prvih, ki je Roku in Blanki čestital za uspeh. "Vesel sem, da je tudi gospod Adamo s svojim obiskom pokazal, kako pomemben je naš program za Hyundai, in da nam je uspelo skupaj osvojiti letošnji naslov!"

    Poleg domačega naslova pa sta člana AMD Gorica skupaj z ekipo Friulmotor dirko pred koncem osvojila tudi naslov prvakov v hrvaškem odprtem prvenstvu, za katerega je štel tudi rally v Novi Gorici. Čez tri tedne ju zdaj čaka še rally v Poreču, ki šteje tako za hrvaško in tudi slovensko prvenstvo, zadnji vikend v oktobru pa nato še domač rally v Idriji.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve