HYUNDAIJEVIH TOP 20

Preverite ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov... Preberi več

 
Zapri
 

Podiranje rekorda – nov mejnik za Hyundai Motor in vozila na gorivne celice

  • Podiranje rekorda – nov mejnik za Hyundai Motor in vozila na gorivne celice

    08. julij 2016

    Oddelek za trajnostni razvoj mobilnosti pri Hyundaiju je naredil še en korak naprej; Rally od Bergena na Norveškem do Bolzana v Italiji. Potovanje je potekalo od severa na jug Evrope, preko petih držav, v petih dneh. Skozi potovanje so bili postavljeni novi rekordi, vsi avtomobili pa so se napajali izključno iz vodikovih gorivnih celic.

    Hyundai ix35 na gorivne celice se je na potovanju odlično odrezal in pri tem postavil nov hitrostni rekord (170 km/h) na javnih evropskih cestah. Ko je karavana vozil prispela v Nemčijo, kjer so prometni tokovi pogosto hitrejši kot v drugih regijah, je bil ix35 na gorivne celice več kot sposoben dohajati visoke hitrosti prometa, tudi na daljših razdaljah. Pot je bila dolga 2.500 km, uporabljali pa so le obstoječo infrastrukturo polnilnih postaj.

    ix35 na gorivne celice je pionir trajnostne mobilnosti in prvi tovrstni avtomobil na svetu, ki se masovno proizvaja in je na voljo širši javnosti. Njegov domet je okoli 600 km, podobno kot pri konvencionalnih pogonih, njegova prednost pa je, da je brez emisij CO2 – iz izpuha se izloča samo voda. Trenutno se po evropskih cestah, v 12 državah, vozi 300 ix35 na gorivne celice.

    ix35 na gorivne celice je ključnega pomena vizije Hyundai Motor Group, da postane vodilni proizvajalec okolju prijaznih avtomobilov. To želi doseči tudi z drugimi, prihajajočimi vozili, s Hyundai IONIQ-om, ki ponuja možnost izbire alternativnih pogonskih sklopov - hibrid, električni in plug-in hibrid.

     
     
 

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Potrebni piškotki zagotavljajo bistveno funkcionalnost. Spletna stran brez piškotkov ne more pravilno delovati in jih lahko izključite le s spreminjanjem nastavitev brskalnika.

Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati našo spletno stran z zbiranjem in poročanjem podatkov o njeni uporabi.

Uporabljamo tržne piškotke za izboljšanje ustreznosti oglaševalskih akcij, ki jih prejemate.

Shrani nastavitve